• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρουσίαση της ομάδας Racing Pertamina Enduro VR46
Νέα 25/01/2024 - 13:24

Στη Riccione, παρουσιάστηκαν με μια φωτεινή απόχρωση από το φωσφορίζον κίτρινο έως το λευκό χρώμα, οι Ducati Desmosedici GP των Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio που στοχεύουν να είναι πρωταγωνιστές της επερχόμενης σεζόν MotoGP

Riccione (Ιταλία), 24 Ιανουαρίου 2024 – Καθαρό φως στη σκηνή Palariccione για την έναρξη της νέας σεζόν MotoGP της Racing Team Pertamina Enduro VR46. Ορόσημο της δέκατης χρονιάς (2014-2024) για την VR46 Racing Team, που επισφραγίστηκε από την τριετή συνεργασία με τον Ινδονησιακό κολοσσό PT Pertamina Lubricants που, μέσω της μάρκας Pertamina Enduro, δίνει τη νέα ονομασία στην ομάδα. Νέα συνέργεια μεταξύ δύο ήδη καθιερωμένων εταιρειών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έτοιμες να γίνουν πραγματικό σημείο αναφοράς σε επιδόσεις, αντοχή και τεχνολογίες.

Ένα 2023 για να θυμόμαστε πίσω μας, την καλύτερη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία, με την εκπλήρωση ενός συλλογικού ονείρου: την πρώτη νίκη στο MotoGP και την τρίτη θέση στην κατάταξη των αναβατών (Marco Bezzecchi). Θυσίες, μεγάλη κληρονομιά και μακρύς δρόμος στο πέρασμα των χρόνων για την επίτευξη τριών νικών, συνολικά εννέα βάθρων και δέκα τοποθετήσεων στους τρείς πρώτους στο Sprint του Σαββάτου.

Συγκεντρωμένοι στόχοι για το 2024 που πρέπει να ανακαλυφθούν: από τη μια ο Marco Bezzecchi, αληθινή αποκάλυψη και απόλυτος πρωταγωνιστής του περασμένου Πρωταθλήματος, από την άλλη ο Fabio Di Giannantonio έτοιμος να κάνει ντεμπούτο με το νέο κίτρινο της Tavullia Team στο τεστ του MotoGP στη Μαλαισία , στις 6 Φεβρουαρίου και μετά στο Κατάρ για τον πρώτο Αγώνα (8-10 Μαρτίου).

Τόσο στην Ducati Desmosedici GP όσο και με την υποστήριξη μίας δεμένης ομάδας μηχανικών - που εργάζεται κάτω από τα άγρυπνα μάτια του ιδιοκτήτη της ομάδας, Valentino Rossi - και υπό την ηγεσία για άλλη μια φορά από τον Alessio Salucci, Team Director και τον Pablo Nieto, Team Manager. Ένα τεχνικό πακέτο υψηλού επιπέδου, το οποίο φέρει την υπογραφή Made in Italy της Ducati, World Champion μοτοσυκλέτας τη διετία 2022/2023.

Ένα πραγματικό φώς πλέον φωτίζει τις φιλοδοξίες της Pertamina Enduro VR46 Racing Team με ένα μοντέρνο και πρωτοποριακό γραφικό σχέδιο, το οποίο όμως επαναφέρει τις αναμνήσεις μας, με τη νέα ψυχή, στην Tavullia. Οι Aldo Drudi και Drudi Performance ντύνουν τα φέρινγκ της Ducati με το 'Fluo Stream'. Το κίτρινο του Vale, που ξεπερνά την απλή έννοια του χρώματος και γίνεται FLUO. Το μαύρο εξαφανίζεται για να δημιουργήσει χώρο για μια απόχρωση από το φωσφορίζον κίτρινο στο λευκό: μια σπίθα, ηλεκτρισμός, μια νέα έννοια του τρόπου ζωής.

Μπροστά σε όλους τους πρωταγωνιστές της σεζόν 2024, η σκηνή της Riccione λάμπει. Μία φωτεινή εικόνα δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να καλωσορίσει ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της PT Pertamina Lubricants στην Ιταλία από την Ινδονησία, στο πρόσωπο του κ. Werry Prayogi (Διευθυντής της PT Pertamina Lubricants), ως την VR46 Agency, και τους εταίρους που υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων, από eBay, Comoli Ferrari και Monster Energy.

 

MARCO BEZZECCHI - 72

«Θα είναι η τρίτη μου σεζόν στο MotoGP και είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ ξανά στην πίστα με το ίδιο πλήρωμα, στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team και οδηγώντας μια Ducati. Θα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο με αυτό που κάναμε το 2023: να είμαστε ανταγωνιστικοί, συνεπείς, να ανεβούμε στο βάθρο και να έχουμε καλούς αγώνες. Μου αρέσει επίσης πολύ το νέο χρώμα, εντελώς διαφορετικό, κάτι που δεν έχει ξαναδεί το MotoGP. Περιμένω ένα σκληρό πρωτάθλημα, υψηλού επιπέδου και με πολλούς δυνατούς αναβάτες και μοτοσυκλέτες. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα: να διασκεδάσουμε και να προσπαθήσουμε να είμαστε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές».

 

FABIO DI GIANNANTONIO - 49

 

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, ανυπομονώ. Για μένα είναι η πρώτη χρονιά στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team: συναντηθήκαμε στη δοκιμή της Βαλένθια στο τέλος της χρονιάς, όταν δοκιμάσαμε το πακέτο Ducati που θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σεζόν και τα συναισθήματα ήταν αμέσως θετικά. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας. Η ζωντάνια είναι απίστευτη, το παρατηρείς εντός και εκτός πίστας. Το να φοράω αυτό το κίτρινο είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρχή, έχουν γίνει πολλές αλλαγές όσον αφορά τη σύνθεση, τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες. Όλοι πρέπει να τακτοποιηθούμε, αλλά θα είναι μια υπέροχη παράσταση»!

 

VALENTINO ROSSI, Ιδιοκτήτης Ομάδας

«10 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε αυτό το έργο. Στην αρχή ήμουν πεπεισμένος ότι το MotoGP δεν ήταν ο πραγματικός μας στόχος, οι άνθρωποι γύρω μου πίεσαν πολύ, ο Uccio ανάμεσα στους πρώτους. Τα πράγματα πήγαν καλά από την αρχή και η περσινή χρονιά ήταν αξέχαστη, φανταστική, όλοι ανέβασαν τον πήχη. Η πρώτη νίκη στο MotoGP στην Αργεντινή ήταν η εκπλήρωση ενός συλλογικού ονείρου. Πολλά νέα πράγματα μας περιμένουν το 2024: ένας νέος συνεργάτης τίτλου, ένας νέος αναβάτης μαζί με τον Bez, ο Fabio και ένα τεχνικό πακέτο υψηλού επιπέδου. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη συνεργασία με την Pertamina Enduro, οι Ινδονήσιοι οπαδοί είχαν πάντα μεγάλη στοργή και σεβασμό απέναντί μου. Ο Μάρκο και ο Φάμπιο είναι ένα νέο ζευγάρι, αλλά είναι δύο πολύ γρήγοροι αναβάτες και δύο καλά παιδιά. Ήταν ένας πολύ μακρύς χειμώνας και ανυπομονώ να τους δω στην πίστα στη Μαλαισία και μετά στο Κατάρ για την έναρξη της σεζόν».

 

MR. WERR Y PRAYOGIΔιευθυντής Pertamina Lubricants

«Αυτό σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για την Pertamina Lubricants. Στην Pertamina, είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με την VR46 Racing Team. Πιστεύουμε, με σιγουριά, ότι θα γνωρίσουν σημαντική ανάπτυξη και θα αναδειχθούν σε μεγάλη δύναμη στην αγωνιστική σκηνή. Ως ηγέτης της αγοράς στην Ινδονησία, βαδίζουμε στο σκοπό μας, ανεβάζοντας τη θέση μας στην παγκόσμια σκηνή. Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι τα προϊόντα Pertamina Lubricants πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα ποιότητας. Αυτή η συνεργασία υπερβαίνει τη χορηγία. είναι μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ δύο οντοτήτων που μοιράζονται ένα κοινό όραμα ανάπτυξης. Τόσο η Pertamina Lubricants όσο και η VR46 Racing Team φιλοδοξούν να γίνουν πιο ισχυροί και με επιρροή στην αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε τη σκληρή δουλειά και να κάνουμε τις καλύτερες προσπάθειες για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο. Πιστεύουμε στην ικανότητά μας να το πετύχουμε».

 

ALESSIO SALUCCI, Διευθυντής Ομάδας

«Θυμάμαι τον χειμώνα του 2013 όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το έργο. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι, απαιτούσε πολλή δέσμευση, αλλά σε 10 χρόνια πετύχαμε στόχους για τους οποίους μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Πάντα είχαμε την επιθυμία και το κίνητρο να τα πάμε καλά και γιορτάζουμε αυτή την πρώτη δεκαετία με τον ερχομό ενός νέου συνεργάτη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι Ινδονήσιοι οπαδοί είχαν πάντα μεγάλη στοργή και θαυμασμό για τον Vale. Μου αρέσει να πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο που υπογράψαμε με την Pertamina Enduro, υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το 2024 θα βρεθούμε στην πίστα με τη ζωγραφιά που σχεδίασε ο Aldo Drudi, ο οποίος έφερε επανάσταση στη γραφική ψυχή της ομάδας με την ένταξη του φωσφορίζοντος κίτρινου DNA μας στη ζωγραφιά αυτή. Η καλύτερη ελπίδα για την έναρξη αυτής της νέας περιπέτειας. Από τεχνικής πλευράς, με τη Ducati έχουμε το καλύτερο διαθέσιμο πακέτο στο grid και οι Marco και Fabio είναι πολύ γρήγοροι. Ξέρω ότι θα διασκεδάσουμε»!

 

PABLO NIETO, Team Manager

«Θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά, η δέκατη για την ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πόσος δρόμος και πόση ικανοποίηση από τη Moto3 και μετά τη Moto2, μέχρι το MotoGP. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, αλλά αυτό μας δίνει το σωστό κίνητρο και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να τα πάμε καλά. Το ζευγάρι των αναβατών είναι νέο: Γνωρίζω καλύτερα τον Μάρκο, είναι μεγάλο ταλέντο και είχε μια σχεδόν τέλεια σεζόν. Μπορεί να συμβεί ξανά, αλλά πρέπει όλοι να μάθουμε από τα λάθη μας. Αντίθετα, θα είναι το ντεμπούτο του Fabio, είναι πεινασμένος για καλά αποτελέσματα, τελείωσε καλά το 2023 και έχει μια σταθερή ομάδα πίσω του. Το τεχνικό πακέτο της Ducati είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο, έχουμε τη μέγιστη υποστήριξη από το εργοστάσιο και, έχοντας τη μοτοσυκλέτα της προηγούμενης χρονιάς, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στους πρώτους αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Ο Bulega εντυπωσιάζει, ενώ ο Bautista πειραματίζεται

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινά το 2024: Η δοκιμή στη Jerez αποκαλύπτει νέα δυναμική στο WorldSBK!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα