• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ξεκινά το 2024: Η δοκιμή στη Jerez αποκαλύπτει νέα δυναμική στο WorldSBK!
Νέα 25/01/2024 - 09:38

Ο Rookie Nicolo Bulega της Ducati έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας με μαλακά ελαστικά.

Έχοντας πρόσφατα αλλάξει ομάδα, ο Toprak Razgatlioglu της BMW και ο Jonathan Rea της Yamaha τήρησαν τις υποσχέσεις τους με γρήγορους χρόνους γύρου.

Κάνοντας το ντεμπούτο τους στο WorldSBK, ο Andrea Iannone κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ ο Sam Lowes διατηρεί μία καλή 15η θέση, θέτοντας τα θεμέλια για μια συναρπαστική σεζόν στην κατηγορία rookie.

 

Την πρώτη ημέρα της δοκιμής WorldSBK στο Circuito de Jerez - Ángel Nieto, Andalucía, ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) έθεσε το ρυθμό με έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου 1'38.292 δευτ., αφήνοντας τους αγωνιζόμενους πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω και επιλέγοντας να κερδίσει κάποια χιλιόμετρα με το ελαστικό Pirelli SCQ. Ωστόσο, ο συναθλητής του Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) αντιμετώπισε προκλήσεις, τερματίζοντας δέκατος καθώς σχεδίαζε τη στρατηγική του για τους νέους κανόνες βάρους του 2024.

 

Στο στρατόπεδο της Kawasaki, παρά τα προβλήματα υγείας, ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με ταχύτερο γύρο 1'39.474 δευτ., ενώ ο συναθλητής του Axel Bassani τερμάτισε 14ος, εξοικειωμένος με το setup της ZX-10RR. Ο ανεξάρτητος αναβάτης Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing) είχε στόχο την πρόοδο με μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα από την KRT.

 

Η BMW είχε μια αξιοσημείωτη μέρα, με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) να διεκδικεί την τρίτη θέση με χρόνο 1'39.521 δευτ. και τον Michael van der Mark να εξασφαλίζει την τέταρτη. Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) και ο συναθλητής του Scott Redding συνέβαλαν σημαντικά στο πρόγραμμα δοκιμών της BMW, εξασφαλίζοντας την όγδοη και 13η θέση, αντίστοιχα.

 

Η Yamaha επέδειξε δύναμη, με τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) να προηγείται στην πέμπτη θέση με χρόνο 1'39.679 δευτ., ακολουθούμενος από τον νεοφερμένο Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon) στην έκτη θέση. Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon) μόλις που έχασε την πρώτη δεκάδα, εξασφαλίζοντας την 11η θέση, ενώ ο Philipp Oettl (GMT94 Yamaha) διεκδίκησε τη 12η.

Οι Iker Lecuona και Xavi Vierge της ομάδας HRC επικεντρώθηκαν στην προσαρμογή στη νέα μοτοσυκλέτα CBR1000RR-R, με τον Lecuona να τερματίζει στη 16η θέση.

Οι αξιοσημείωτες επιδόσεις από τους ανεξάρτητους αναβάτες περιλάμβαναν τον Andrea Iannone (Team GoEleven) στην έβδομη θέση, τον Danilo Petrucci (BARNI Spark Racing Team) στην ένατη και τον Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) στην 15η θέση.

 

 

Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Είχα καλή αίσθηση σήμερα. Μπορούσα να πιέσω σχεδόν 100%, οπότε αυτό είναι σημαντικό. Διασκέδασα σήμερα με τη μοτοσυκλέτα μου και την ομάδα μου. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε καλά ο ένας τον άλλον, είμαστε στο σωστό δρόμο και απλά πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη μοτοσυκλέτα. Σήμερα, επικεντρώθηκα στη θέση μου πάνω σε αυτή γιατί πρέπει να προσαρμόσω το σώμα μου σωστά. Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα για να έχουμε μια καλή βάση. Αύριο, θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάναμε σήμερα, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και ίσως να το καταφέρουμε με τα μεταχειρισμένα ελαστικά».

 

 

Αποτελέσματα 1ης ημέρας δοκιμής στη Jerez:

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 1’38.292 δ., 71 γύροι

2. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1'39.474 δ., 31 γύροι

3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1’39.521 δ., 74 γύροι

4. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1’39.531 δ., 72 γύροι

5. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) 1’39.679 δ., 83 γύροι

6. Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon) 1'39.682 δ., 72 γύροι

7. Andrea Iannone (Team GoEleven) 1'39.664 δ., 67 γύροι

8. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) 1'39.763 δ., 73 γύροι

9. Danilo Petrucci (BARNI Spark Racing Team) 1'39.773 δ., 66 γύροι

10. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1’39.847 δ., 68 γύροι

 

Η κατηγορία WorldSSP οδηγήθηκε από τον Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) καθώς ο Γερμανός κατέγραψε χρόνο 1'42.015 δευτ. για να διεκδικήσει την πρώτη θέση μπροστά από τον Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha) με μόλις ένα δέκατο να χωρίζει τους δύο. Ο Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing) ήταν τρίτος καθώς πήγε στην πίστα με την αναβαθμισμένη ZX-6R, ενώ ο Τούρκος φρόντιζε επίσης τη φυσική του κατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση στο χέρι του τον χειμώνα. Ήταν μόλις 0,015 δευτερόλεπτα πίσω από τον Manzi, ενώ ο Adrian Huertas (Aruba.it Racing – Ducati) συμπλήρωσε την πρώτη τετράδα.

Επόμενο άρθρο »

Παρουσίαση της ομάδας Racing Pertamina Enduro VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Campioni in Pista: Η αγωνιστική σεζόν της Ducati εγκαινιάστηκε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα