• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Alex Lowes ξανά στην κορυφή, ο Toprak στο πρώτο βάθρο της BMW στον Αγώνα Superpole
Αγώνες 25/02/2024 - 15:53

Είναι η πρώτη φορά που ο Alex Lowes κερδίζει στο World Superbike μετά τον 2ο Αγώνα  στο Phillip Island το 2020, ενώ ο Πρωταθλητής του 2021 Toprak Razgatlioglu βρέθηκε στο βάθρο με τη BMW για πρώτη φορά.

Ο Toprak Razgatlioglu δίνει συγχαρητήρια στον Alex Lowes

Ο Βρετανός Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) τερμάτισε μια τετραετή περίοδο για να κερδίσει την 3η του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM κατά τη διάρκεια του Grand Ridge Brewery Australian Round. Αφού πάλεψε με τους αντιπάλους του, ο Lowes κατάφερε να κερδίσει ένα δευτερόλεπτο διαφορά στους τελευταίους γύρους για να κερδίσει τη νίκη για πρώτη φορά από τότε που κέρδισε στον 2ο Αγώνα στο Phillip Island Grand Prix Circuit πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ ο Toprak Razgatlioglu ( Το ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) κέρδισε το πρώτο του βάθρο για την BMW με την 3η θέση.

Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha)

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ : Lowes στην κορυφή, βάθρο ο Razgatlioglu, Iannone πέφτει πίσω

Σε μια επανάληψη του 1ου Αγώνα, ο Andrea Iannone (Team GoEleven) έκανε μια υπέροχη εκκίνηση καθώς τα φώτα έσβησαν, ήταν επικεφαλής του Αγώνα, παρόλο που ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) πέρασε στον 2ο γύρο στη στροφή 1. Ο Αγώνας για τον Iannone διακόπηκε από μηχανικό θέμα στον 6ο γύρο που τον έριξε εκτός διεκδίκησης, φτάνοντας στην 14η θέση. Αυτό επέτρεψε στον Lowes να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από τέσσερα χρόνια και λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον δεύτερο. Ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) κατέλαβε τη 2η θέση αφού έπεσε ως τη δέκατη, βγαίνοντας από την πίστα στο δεύτερο μισό του Αγώνα των 10 γύρων με επιθετικές κινήσεις στους αντιπάλους του στη στροφή 4 και στροφή 10. Μόλις στον δεύτερο αγώνα του με τη BMW , Ο Toprak Razgatlioglu ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο καθώς πάλεψε στην 3η θέση στη γραμμή τερματισμού με τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati). Τους δύο Πρωταθλητές χώριζαν μόλις 0,074 δευτερόλεπτα. Το βάθρο του Ραζγκατλίογλου ήταν το 116ο του, φέρνοντάς τον να έχει ίδια με τον Noriyuki Haga στην τρίτη θέση στο επίπεδο όλων των εποχών. Οι Lowes, Locatelli και Razgatlioglu θα ξεκινήσουν τον 2ο Αγώνα από την πρώτη σειρά.

Toprak Razgatlioglu

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ: Ο Bautista νικήθηκε από τον Razgatlioglu

Ο Bautista έχασε για ελάχιστα το βάθρο καθώς επανήλθε από ένα δύσκολο Σάββατο και τερμάτισε 4ος, λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον νικητή του 1ου Αγώνα τον συναθλητή του Nicolo Bulega που ήταν στην 5η θέση. Ο Bulega έχασε ξανά στην εκκίνηση, αλλά δεν μπόρεσε να επανέλθει όπως έκανε στον Αγώνα του Σαββάτου, φτάνοντας στην 5η θέση. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) ήταν 6ος, αλλά θα μπορούσε να κάνει περισσότερα ο Αυστραλός. Ο Gardner είχε αγωνιστεί για το βάθρο μέχρι τα μισά της διαδρομής του Αγώνα, αλλά έμεινε πίσω στους τελευταίους γύρους.

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΞΑΝΑ: Ο Aegerter πέφτει και ξανανεβαίνει, ο Rea μάχεται στη 10η θέση

Ο συναθλητής του Gardner, Dominique Aegerter, είχε παρόμοια εξέλιξη με τον 1ο Αγώνα. Αφού ξεκίνησε από την 4η θέση, ο Ελβετός αναβάτης έμεινε πίσω πριν επιστρέψει. Μπόρεσε να επανέλθει στην 7η θέση, μόλις δύο δέκατα πίσω από τον συναθλητή του. Ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) εξασφάλισε την 8η θέση στον πρώτο του Αγώνα Tissot Superpole, μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) στην 9η με τους Aegerter, Lowes και Rinaldi στην τρίτη σειρά για τον 2ο  Αγώνα. Ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha ) έκανε μεγάλη προσπάθεια μέχρι τη 10η θέση στον Αγώνα Superpole μετά τον καταστροφικό Αγώνα το Σάββατο, δίνοντας την ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα στον 2ο Αγώνα.

Οι πρώτοι 9 από τον Αγώνα Tissot Superpole:

 

1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

2. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +1.157s

3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +1.738s

4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +1.812s

5. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +2.838s

6. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +2.853s

7. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +3.051s

8. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +3.341s

9. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) +5.535s

Επόμενο άρθρο »

Η Pirelli στο Κατάρ με τις κατηγορίες Moto2™ και Moto3™

« Προηγούμενο άρθρο

Στον τελευταίο γύρο: Ο Lowes νικητής στον 2ο Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα