• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στον τελευταίο γύρο: Ο Lowes νικητής στον 2ο Αγώνα
Αγώνες 25/02/2024 - 12:45

O Lowes νικητής στον 2ο Αγώνα με ένα εκπληκτικό πέρασμα στον Bautista στον τελευταίο γύρο στη στροφή 9, ενώ ο Rea πέφτει.

 

Ο Βρετανός Alex Lowes κατάφερε την Κυριακή να φέρει διπλή νίκη, μετά από μια απίστευτη προσπέραση στον Alvaro Bautista. Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) διπλασίασε τις νίκες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike την Κυριακή καθώς κέρδισε έναν 2ο Αγώνα με κόκκινη σημαία στο Grand Prix Circuit του Phillip Island.

Η κίνηση που κέρδισε τον Αγώνα ήρθε στον τελευταίο γύρο στη στροφή 9, όταν το #22 πέρασε από την εξωτερική τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) καθώς ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 με εκπληκτικό τρόπο κατά τη διάρκεια του Γύρου Grand Ridge Brewery της Αυστραλίας.

ΝΩΡΙΣ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ: Ο Rea πέφτει στη στροφή 11

Ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) πέτυχε την ευκαιρία που αναζητούσε με μια πρώτη νίκη στον 1ο Αγώνα ξεκινώντας από την πρώτη σειρά. Διατήρησε το προβάδισμά του παρά την πρόκληση από τους Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) και Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), αν και ο τελευταίος έφτασε στην 1η θέση στην αρχή του 4ου γύρου. Στον 3ο γύρο, ο Αγώνας για τον Razgatlioglu έφτασε στο τέλος του. Ένα τεχνικό πρόβλημα στην M 1000 RR στη στροφή 9 ανάγκασε τον Πρωταθλητή του 2021 να αποσυρθεί και προκάλεσε χάος πίσω του, με τον Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) να ανεβαίνει στην 4η θέση. Ωστόσο, ο Rea έπεσε στο τέλος του 3ου γύρου στη στροφή 11 με την κόκκινη σημαία να βγαίνει στον 4ο  γύρο. Ο Rea απομακρύνθηκε με φορείο, αλλά είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο. Ο Αγώνας ξεκίνησε ξανά με 11 γύρους να απομένουν κάτι που απέκλεισε το υποχρεωτικό pit stop.

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) εγκατέλειψε στον 3ο γύρο.

 

ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΞΑΝΑ: Ο Rinaldi με εκπληκτική εκκίνηση μόλις τα φώτα σβήνουν

Το grid του Αγώνα που σχηματίστηκε στην εκκίνηση, βασίστηκε στο τελευταίο ολοκληρωμένο σημείο των χρόνων για κάθε αναβάτη, με τον Bautista να εκκινεί από την πρώτη σειρά δίπλα στους Locatelli και Andrea Iannone (Team GoEleven), ο οποίος ανέβηκε στη σειρά στους πρώτους τρεις γύρους, περνώντας τους Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) και Rea. Ο Bautista διατήρησε το προβάδισμα, αλλά ο Rinaldi από την 6η θέση ανέβηκε στη 2η προκαλώντας τον Bautista για το προβάδισμα καθώς απομακρύνονταν από τους υπόλοιπους.

Ο Rinaldi έμεινε σε απόσταση μισού δευτερολέπτου από τον πρώην συναθλητή του, αν και, παρόλο που έμοιαζε ότι προσπαθούσε να περάσει στον 1ο γύρο σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έκανε την κίνηση στο #1. Πίσω, ο Lowes πλησίαζε τον Rinaldi με το #22 να περνάει τον Ιταλό για τη 2η θέση στην στροφή 1 στην αρχή του 8ου γύρου. Η τριάδα είχε απομακρυνθεί από τον Iannone, ο οποίος βγήκε εκτός πίστας σε μερικές περιπτώσεις, ενώ ο Locatelli προσπαθούσε να ανέβει μετά από την κακή εκκίνηση όταν ξεκίνησε ο Αγώνας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ: περίμενε τέσσερα χρόνια για να κερδίσει…

Στον 9ο γύρο, ο Locatelli πέρασε τον Rinaldi στην έξοδο της στροφής 10 καθώς η μάχη του πίσω συνεχίστηκε, αν και τελείωσε στον τελευταίο γύρο στη στροφή 4 όταν ο Locatelli έπεσε προσπαθώντας να περάσει τον Alex Lowes και αποσύρθηκε από τον Αγώνα μετά από μια απίστευτη απόδοση όλο το Σαββατοκύριακο. Επέτρεψε στον Bautista και το #22 να παλέψουν για τη νίκη και ο Βρετανός εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη της ημέρας με μια σχεδόν απίστευτη κίνηση. Πήγε από την εξωτερική πλευρά του Bautista στη στροφή 9 “Lukey Heights” στον τελευταίο γύρο. Ο Bautista προσπάθησε να ξαναπεράσει τον αναβάτη της Kawasaki, αλλά δεν τα κατάφερε με το δίδυμο να απέχει μόλις 0,048 δευτερόλεπτα. Η πτώση του Locatelli ανέδειξε τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) στην 3η θέση, αφού πάλεψε με τον Iannone στον τελευταίο γύρο με λιγότερο από ένα δέκατο να χωρίζει τους δύο Ιταλούς. Ολοκληρώνεται ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για την Barni Ducati, μετά τη διπλή νίκη του Yari Montella στο WorldSSP.

Ήταν η τέταρτη νίκη του Lowes στο WorldSBK, με τρεις από αυτές να έρχονται στο θρυλικό σιρκουί της Αυστραλίας. Ήταν επίσης το 36ο βάθρο του Βρετανού, ενώ κέρδισε την 180η νίκη για την Kawasaki. Αυτό σημαίνει ότι ο Lowes είναι επικεφαλής στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το Αυστραλιανό το 2020. Η 2η θέση του Bautista ήταν το 90ο βάθρο του στο WorldSBK, ενώ η 3η θέση του Petrucci ήταν το τέταρτο βάθρο του.

FIGHTING BACK: Bulega, Aegerter με άνοδο θέσεων στην πίστα

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) ανέκαμψε από μια κακή εκκίνηση στον αρχικό Αγώνα και πήρε την 5η θέση, τερματίζοντας μπροστά από τον Rinaldi. Η πρόκληση για το #21 διήρκεσε περίπου τον μισό Αγώνα προτού απορρίψει τη σειρά, αλλά ήταν ακόμα σε θέση να διεκδικήσει την πρώτη εξάδα. Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) ανέβηκε στη σειρά για να πάρει την 8η, με τον Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στην 9η και τον Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) στη 10η. Ο Ελβετός αναβάτης, και στους τρεις Αγώνες, έχασε θέσεις στα αρχικά στάδια, αλλά μπόρεσε να αντεπιτεθεί για έναν ακόμη τερματισμό στην πρώτη δεκάδα. Το #77 είχε αρχικά περάσει τη γραμμή 9ος, αλλά τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης για προσπέραση κάτω από κίτρινες σημαίες στη στροφή 4 μετά την πτώση του Locatelli.

 

ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ: δυνατό τελείωμα στην Αυστραλία για τον Bassani

Ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) απόλαυσε ένα δυνατό τέλος στον πρώτο του Γύρο με την Kawasaki, δείχνοντας δυνατό ρυθμό όλη την Κυριακή που κορυφώθηκε στην 11η θέση και λίγο πάνω από πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον συναθλητή του Lowes. Στον Αγώνα για την 9η θέση, οι Aegerter, van der Mark και Bassani τους χώριζαν μόλις 0,031 δευτερόλεπτα. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) χρειάστηκε να ξεκινήσει τον Αγώνα στην δεύτερη εκκίνηση από το τέλος, αφού ήρθε σε επαφή με τη μοτοσυκλέτα του Rea μετά την πτώση που τον οδήγησε στο εκτός. Ο Xavi Vierge (Team HRC) ήταν 13ος μπροστά από τον Philipp Oettl (GMT94 Yamaha) και τον Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team). Ο Βρετανός σημείωσε έναν βαθμό στην πρώτη του επίσκεψη στο Phillip Island.

 

ΣΤΙΣ ΠΙΣΩ ΘΕΣΕΙΣ: με μικρή διαφορά

Ο Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing) ήταν 16ος και έχασε βαθμούς για περισσότερα από πέντε δευτερόλεπτα, ενώ ήταν τέσσερα δευτερόλεπτα μακριά από τον Scott Redding (Bonovo Action BMW) στην 17η θέση. Το δίδυμο της PETRONAS MIE Racing Honda Team, Tarran Mackenzie και Adam Norrodin, ήταν οι τελευταίοι αναβάτες στην 18η και 19η θέση.

Οι έξι πρώτοι από του 2ου Αγωνα WorldSBK:

 

1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 0.048s.

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +1.178s

4. Andrea Iannone (Team GoEleven) +1.275s

5. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +2.346s

6. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) +2.913s

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος

 

1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 50 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 41

3. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) 29

4. Andrea Iannone (Team GoEleven) 29

5. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 27

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 24

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Alex Lowes ξανά στην κορυφή, ο Toprak στο πρώτο βάθρο της BMW στον Αγώνα Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSSP 2ος Αγώνας: Ο Montella αντιμετωπίζει τον Schroetter και παίρνει τη νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα