• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia κρατά πίσω τους Binder και Martin για την εκπληκτική πρώτη νίκη της σεζόν
Αγώνες 11/03/2024 - 12:25

Ο Bagnaia ανακάμπτει, ο Binder κρατά τη θέση του, ο Martin ξεφεύγει από τον Marc Marquez και ο Acosta προσγειώνεται στο MotoGP™ καθώς στη Lusail άρχισαν οι δηλώσεις και οι εκπλήξεις: το Grand Prix της Qatar Airways του Κατάρ τα είχε όλα.

Την Κυριακή, ήταν ο πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ομάδα Ducati Lenovo), του οποίου η απόδοση δεν άφησε περιθώριο στους υπόλοιπους αναβάτες, με τον Νο 1 να ξεκινά από ένα Tissot Sprint από το βάθρο σε μια τέλεια ισορροπημένη πρώτη νίκη στο πρώτο Grand Prix της σεζόν. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) άντεξε την πίεση για να πάρει άλλο ένα βάθρο και να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα της KTM στην πίστα στη 2η θέση, ωστόσο, και ο Νοτιοαφρικανός έπρεπε να κρατήσει πίσω του τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) μέχρι τη σημαία τερματισμού. Ο νικητής του Sprint αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 3η θέση την Κυριακή.

Ο αγώνας για το βάθρο ήταν επίσης πολύ θεαματικός. Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) ήταν εξαιρετικός σε μεγάλο μέρος του Αγώνα και ο πρωτοεμφανιζόμενος Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) σίγουρα άφησε το στίγμα του στο ντεμπούτο του, φτλανοντας ψηλά στην 4η θέση. Υπήρχε δράμα ακόμη και πριν σβήσουν τα φώτα καθώς το χέρι του Raul Fernandez (Trackhouse Racing) ανέβηκε για να σηματοδοτήσει ένα πρόβλημα στο grid και η εκκίνηση καθυστέρησε στη συνέχεια καθώς οδηγήθηκε στο pitlane. Μη μπορώντας να ξεκινήσει την πρώτη του μοτοσυκλέτα, ο Ισπανός ξεκίνησε από το pitlane πίσω στο γκαράζ με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα, τρέχοντας γρήγορα με τη στολή του να πάρει τη μοτοσυκλέτα και να βγει στον γύρο Warm Up εγκαίρως για να παραταχθεί στο πίσω μέρος του grid.

Και έτσι ο γύρος σχηματισμού έγινε για δεύτερη φορά, με μια απόσταση 21 γύρων να απομένουν. Τα φώτα άναψαν, έσβησαν και ο Martin εκτοξεύθηκε από τη γραμμή εκκίνησης, αλλά είχε δίπλα του τον Binder που ανέβηκε από την 4η  θέση και τον Bagnaia το ίδιο από την 5η. Ο Πρωταθλητής έσπευσε να επιτεθεί επίσης, πρώτα τον Binder και μετά τον Martin. Ο Marc Marquez ήταν επίσης γρήγορος από τη γραμμή εκκίνησης για να περάσει στην 4η θέση, ενώ ο αναβάτης που έχασε τις περισσότερες θέσεις ήταν ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing). Ο Acosta είχε λίγο-πολύ κρατήσει τη θέση του, αλλά στον 2ο γύρο ο πρωταγωνιστής ήταν ξανά στη μάχη.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) στον 2ο γύρο, περνώντας στην 7η θέση, ο Acosta σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα και ένα νέο ρεκόρ γύρου. Ακολούθησε τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) και πέρασε το νούμερο 23 στην τελευταία στροφή της πίστας διατηρώντας τη θέση αυτή μέχρι τη στροφή 1. Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) ήταν ο επόμενος αναβάτης που ο Acosta έκανε μια προσπάθεια στη στροφή 1, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει και οι δύο αναβάτες έφτασαν δίπλα-δίπλα προς τη στροφή 2. Το #73 κράτησε τη θέση του, αλλά ο Acosta λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει.

Με 15 γύρους να έχουν απομείνει, ο Bagnaia ήταν στον ρυθμό του. Οι υπόλοιποι αναβάτες ήταν κοντά, αλλά πιο κοντά ο ένας στον άλλον σε σχέση με τον Πρωταθλητή, με τον Martin, τον Binder, τον Marc Marquez και τον Acosta να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους. Η πρώτη κίνηση έγινε καθώς ο Binder επιτέθηκε στον Martin στη στροφή 1.

Ο Νοτιοαφρικανός κράτησε την εσωτερική γραμμή, προχωρώντας στη 2η θέση, καθώς ο Marc Marquez άρχισε να απειλεί το νούμερο 89. Μετά από λίγο, ο Martin έφτασε ξανά τον Binder και επιτέθηκε. Η Pramac τα κατάφερε, η KTM έμεινε πίσω, η Gresini ακόμα πιο πίσω και πιο πίσω ο Acosta. Όλοι είχαν ξανά μικρή διαφορά, αλλά ο Bagnaia ήταν τώρα μακριά από την τετράδα. Ο Binder πέρασε ξανά τον Martin. Η μάχη αυτή επέτρεψε στον Marc Marquez να κερδίσει ξανά μερικά δέκατα και να φτάσει πίσω τους, και στον Acosta ακριβώς πιο πίσω. Αλλά ο Binder άρχισε να απομακρύνεται από την ομάδα, ενώ ο Acosta αποφάσισε να επιτεθεί για άλλη μια φορά τον Marc Marquez στη στροφή 1 με την RC16 να μένει πίσω στην ευθεία. Και αυτή η πίεση κράτησε για μερικούς γύρους, αλλά τα ελαστικά δεν μπορούσαν πλέον να αποδώσουν.

Στο μπροστινό μέρος, ο Binder κρατούσε τον Bagnaia υπό έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να τον φτάσει, ενώ ο Marc Marquez πλησίαζε τώρα πιο κοντά στον Martin. Ο Bagnaia παρέμεινε ακριβώς μπροστά από τον Binder για να πάρει μια εκπληκτική πρώτη νίκη στο GP της σεζόν, ενώ ο Νοτιοαφρικανός έκανε τη δική του καλή εμφάνιση στη 2η θέση. Ο Martin μπόρεσε να απομακρυνθεί από το νούμερο 93, αλλά όχι αρκετά για να επιτεθεί τον Binder. Ο νικητής του Tissot Sprint αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 3η θέση. Ο Marc Marquez τερμάτισε στην 4η θέση στο ντεμπούτο του με την Ducati, ακριβώς έξω από το βάθρο, με τον Bastianini, να παίρνει την 5η θέση αφού κράτησε πίσω του τον Alex Marquez.

Ο Acosta είχε χάσει τον ρυθμό του έχοντας φθορά στα ελαστικά με τους Diggia και Espargaro, να τον περνούν και να αναγκάζεται να συμβιβαστεί με την 9η θέση πίσω από το ζευγάρι... αλλά με ένα νέο καλύτερο ρεκόρ γύρου αγώνων να δείχνει επίσης πολλά για την απόδοσή του. Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) έφτασε στη 10η θέση μπροστά από τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™), με τον Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) να παίρνει την καλύτερη δυνατή θέση από τον Joan Mir (Repsol Honda Team) στη μάχη για την 12η.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν του Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46) ολοκληρώθηκε στη 14η θέση, με τον Miguel Oliveira (Trackhouse Racing) να παίρνει τον τελευταίο βαθμό. Ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) έπεσε νωρίς, χωρίς όμως να χτυπήσει.

Και έτσι αυτή είναι η έναρξη της σεζόν. Ο Πρωταθλητής γίνεται ο πρώτος μετά τον Jorge Lorenzo το 2015-2016 που ακολούθησε με μια νίκη στο τέλος της προηγούμενης σεζόν με νίκη στην επόμενη σεζόν, και μετά από ένα πρώτο Sprint από το βάθρο. Ο Martin με τη νίκη στο Sprint έφτασε στο βάθρο. Και μετά υπάρχει η KTM και η Aprilia που ήταν πιο κοντά στη Ducati στο κλείσιμο των δοκιμών, αλλά το Αυστριακό εργοστάσιο κατάφερε με τον Binder να έχει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Μπορούν να συνεχίσουν στην Πορτογαλία; Μπορεί η Aprilia να αντεπιτεθεί; Και μπορεί ο Martin να νικήσει τον Bagnaia σε μία επιβλητική πίστα για τον Pecco σε προηγούμενους Αγώνες; Θα το μάθουμε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

 

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα από το Κατάρ παρακάτω:

Επόμενο άρθρο »

Acosta: Χαρούμενος για τους πρώτους 15 γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

868 ημέρες περιμένει μια νίκη ο Marc Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα