• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Αυτή η πίστα είναι απίστευτη!»
Σημεία συζήτησης της Πέμπτης
Αγώνες 22/03/2024 - 08:45

Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Κατάρ, είμαστε ήδη σε καλό δρόμο αυτό το Σαββατοκύριακο για το Grande Premio Tissot de Portugal, με το εκπληκτικό Autodromo Internacional do Algarve να είναι οικοδεσπότης.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τα νέα ότι ο Fermin Aldeguer θα ανέβει στο MotoGP™ την επόμενη σεζόν με την Ducati και έτσι ο τρέχων αναβάτης της Beta Tools SpeedUp εντάχθηκε στη δεύτερη σειρά συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.

 

Με το καλωσόρισμα του Enea Bastianini, ξεκίνησε η πρώτη συνέντευξη Τύπου με τον Πρωταθλητή Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) μαζί με τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), γνωστή και ως η τρέχουσα πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια, μετά τα νέα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Fermin Aldeguer θα ανέβαινε στο MotoGP™ την επόμενη σεζόν με την Ducati, ο τρέχων αναβάτης της Beta Tools SpeedUp συμμετείχε στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), τον νεοφερμένο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και Miguel Oliveira (Trackhouse Racing).

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα από την ημέρα έναρξης στην Αλγκάρβε.

 

PECCO BAGNAIA

Πόση αυτοπεποίθηση φέρνεις σε αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Πρώτα από όλα, θέλω να πω ότι μου αρέσει αυτή η πίστα, είναι μία από τις αγαπημένες μου με πολλά τμήματα ανηφόρας και κατηφόρας. Είναι ένας συνδυασμός Mugello και Sachsenring και μου αρέσει να οδηγώ εδώ. Πέρυσι ήταν μια τέλεια αρχή στη σεζόν όπως ήταν στο Κατάρ, οπότε είμαι αρκετά σίγουρος, καθώς πιστεύω ότι με τη μοτοσυκλέτα του 2024 μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε ορισμένα τμήματα της πίστας, οπότε ανυπομονώ να ξεκινήσω το Σαββατοκύριακο».

BRAD BINDER

Πόσο υψηλές είναι οι προσδοκίες μετά τον πρώτο γύρο;

«Προφανώς, πήγε καλά στο Κατάρ, ήταν φανταστικό να ξεκινήσω τη σεζόν με δύο βάθρα. Το να έρθω εδώ είναι πραγματικά συναρπαστικό για μένα καθώς πέρυσι αρχίσαμε να βρίσκουμε τον προσανατολισμό μας και αν ρίξουμε μια ματιά στο πως τρέξαμε εδώ την τελευταία χρονιά και που τελειώσαμε τη σεζόν, ήταν δύο διαφορετικοί κόσμοι, οπότε θέλω πολύ να πάω έξω για τις ΕΔ1 για να δω πού είναι η βάση μας και να δω πώς λειτουργούν όλα. Αυτή η πίστα είναι απίστευτη, είναι τόσο πάνω-κάτω και με ροή σε ορισμένα μέρη, ενώ έχει αρκετές στροφές με δυνατό φρενάρισμα και έντονη επιτάχυνση, που είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται μία διαφορετική μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι η δική μας θα είναι δυνατή εδώ, όπως έδειξε ο Jack πέρυσι και νομίζω ότι φέτος έχουμε πιθανότητες να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί».

JORGE MARTIN

Είπατε στο Κατάρ ότι δεν ήσασταν στο 100% με την GP24, πώς βλέπετε τις δυνατότητές σας εδώ;

«Λοιπόν, ας δούμε. Είναι δύσκολο να το πω τώρα, αλλά σίγουρα είναι μια πίστα που απολαμβάνω, πέρυσι ήμουν δυνατός, είχα κάποια προβλήματα στον Αγώνα, αλλά νομίζω ότι ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στη μάχη. Ας δούμε, αισθάνομαι ότι είμαι σε καλή κατάσταση, οπότε ας δούμε αν θα νιώσω καλύτερα με τη μοτοσυκλέτα, αλλά νομίζω ότι βρίσκω τον τρόπο».

MARC MARQUEZ

Τι περιμένετε αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Φυσικά, η προσέγγιση για το Σαββατοκύριακο είναι ακριβώς η ίδια με το Κατάρ και προφανώς θα έχουμε έναν νέο παράγοντα που είναι ότι θα κατευθυνθούμε σε μια πίστα και σε ένα Σαββατοκύριακο Αγώνα. Αυτό αλλάζει τον προγραμματισμό μας καθώς αμέσως στις ΕΔ1 πρέπει να έχουμε έναν χρόνο γύρου και να είμαι γρήγορος και αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στη Μαλαισία και το Κατάρ, καθώς εκείνη την πρώτη μέρα δυσκολευόμουν λίγο, οπότε ας δούμε αν εδώ στο Portimao μπορώ να ξεκινήσω στις 10 πρώτες θέσεις αμέσως για να περάσω στις Κατατακτήριες 2. Ο κύριος στόχος είναι αυτός, αλλά ας δούμε πού βρισκόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική πίστα αγώνων».

 

Για την προσπέραση του Ακόστα:

«Όπως είπα πέρυσι και επιβεβαιώνω ότι θα είναι ένα από τα παιδιά στο μέλλον για το MotoGP αλλά και το παρόν, γιατί όπως έδειξε στο Κατάρ έχει αρκετό ταλέντο και πριν τον Αγώνα, είπα ήδη ότι είναι γρήγορος με κάθε τύπο μοτοσυκλέτας και ήταν πολύ γρήγορος σε αυτούς τους γύρους. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθει να διαχειρίζεται τα ελαστικά και θα είναι πολύ καλύτερος στους επόμενους Αγώνες».

 

Για την άμυνά του νωρίτερα στο GP του Κατάρ;

«Είπα ήδη ότι ήταν πολύ καλός, πρέπει πραγματικά να πιστέψεις στη μοτοσυκλέτα για να το κάνεις αυτό. Αυτό ήταν καλό, έχει πολύ καλό στυλ οδήγησης και όταν έρχονται οι αναβάτες από τη Moto2 έχουν πολύ καλή ταχύτητα στις στροφές. Όταν Ακολούθησα τον Pedro στους δύο γύρους κατά τη διάρκεια του Αγώνα, ήταν εξαιρετικά γρήγορος στις γρήγορες στροφές και έκανε τη διαφορά».

PEDRO ACOSTA

Πόσο ανυπομονείτε να οδηγήσετε μια μοτοσυκλέτα MotoGP στο Portimao;

«Σίγουρα θέλω να είναι ένα ωραίο Σαββατοκύριακο, καθώς στο Portimao είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες στο ημερολόγιο, μαζί με την Αυστραλία. Όπως είπε ο Marc, θα είναι δύσκολο καθώς είναι η πρώτη πίστα που έχουμε φτάσει με μια μοτοσυκλέτα MotoGP χωρίς δοκιμές, οπότε αυτό θα είναι δύσκολο. Θα έχουμε όλη την υποστήριξη από την ομάδα και όλους τους μηχανικούς, οπότε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα συνεπές Σαββατοκύριακο».

 

Πώς ένιωσες που προσπέρασες τον Marc;

«Ήταν ένας πολύ ωραίος Αγώνας γιατί ο πρώτος γύρος ήταν δύσκολος για μένα μετά τη στιγμή με τον Jack στην εκκίνηση. Η αίσθηση της μοτοσυκλέτας ήταν καταπληκτική, καθώς από τη Moto3™ δεν είχα αυτή την αίσθηση με το μπροστινό ελαστικό να φρενάρω την τελευταία στιγμή και να πλαγιάζω προς το εσωτερικό της στροφής. Η προσπέραση ήταν ωραία, αλλά τα κατάφερε καλύτερα σε όλο τον Αγώνα, έτσι δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πολύ για την υπέρβαση».

 

Για το σώσιμο στο GP του Κατάρ;

«Έχω δει πολλούς Αγώνες στην τηλεόραση και έχω δει πολλά σωσίματα του Marc σαν αυτό. Ήταν ένα καλό σώσιμο, αλλά επίσης είναι φυσιολογικό στα ΕΔ1 με όλη την άμμο που υπάρχει πάντα στο Κατάρ. Όπως είπα είναι μια πίστα που ξέρω λίγο πολύ το κράτημα και τα ελαστικά. Τώρα ερχόμαστε σε μια πίστα με διαφορετική άσφαλτο και επίσης διαφορετικές συνθέσεις ελαστικών σε σύγκριση με το Κατάρ. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και απλώς να μην σκεφτόμαστε πολύ τον Αγώνα του Κατάρ, καθώς ήταν εξωπραγματικός».

MIGUEL OLIVEIRA

Τι είναι δυνατό αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Είναι μια διαφορετική κατάσταση, καθώς ξέρω ότι προέρχομαι από ένα μέσο αποτέλεσμα όπως στο Κατάρ πριν έρθω εδώ και να πω ότι είμαι έτοιμος να παλέψω για τη νίκη που είναι ίσως πολύ φιλόδοξη, αλλά ξέρω τι μπορώ να κάνω. Σήμερα το grid στο MotoGP ™ είναι πολύ συγκεκριμένο, μπορεί από τη 12η θέση ένας αναβάτης να φτάσει στην 1η θέση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όλα είναι πιθανά και δεν θέλω να δημιουργήσω περιορισμούς ή υπερβολικές προσδοκίες. Εξακολουθώ να προσαρμόζομαι στη μοτοσυκλέτα, αλλά νιώθω ότι κάνω βήματα στη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε αυτό το Σαββατοκύριακο αμέσως από την Παρασκευή να δείξουμε ότι έχουμε την ταχύτητα για την κορυφαία δεκάδα. Τότε προφανώς η πολυπλοκότητα της καλής κατάταξης και του Αγώνα, θα είναι να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις των αποτελεσμάτων το Σάββατο και την Κυριακή».

FERMIN ALDEGUER

Πόσο ιδιαίτερο είναι να ξέρεις ότι θα αγωνιστείς με τους Pedro, Marc και Miguel στο MotoGP™ του χρόνου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω το άλμα μου στο MotoGP™ το 2025, αλλά τώρα είναι ώρα να παραμείνω συγκεντρωμένος στην κατηγορία Moto2™. Στο Κατάρ, ένιωσα πίεση από τον κόσμο που έλεγε ότι είμαι ο αγαπημένος τους αναβάτης, αλλά πρέπει να διαχειριστώ αυτήν την πίεση. Η σεζόν μου θα ξεκινήσει εδώ στο Portimao με καλό συναίσθημα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω στο MotoGP με την Ducati».

ACOSTA και ALDEGUER

 

ACOSTA:

«Μιλούσα στην Ισπανική τηλεόραση σήμερα το πρωί και είπα ότι πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα της μαμάς μου στο Facebook και να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε μια φωτογραφία. Ήταν μια καλή στιγμή για να κάνουμε τη Μούρθια γνωστή στον κόσμο, τώρα με εμένα και τον Fermin, με την Ana Carrasco και τον Carlos Alcaraz φτιάχνουμε το όνομα της Μούρθια και αυτό είναι σημαντικό για εμάς και την περιοχή καθώς στο παρελθόν κανείς δεν ήξερε πού ήταν η Μούρθια και τώρα ο κόσμος αρχίζει να ξέρει»!

 

ALDEGUER:

«Θυμάμαι αυτή τη φωτογραφία είναι στην Cartagena στο μπαρ γιατί πάντα προπονούμασταν μαζί στην Cartagena. Όλη μου τη ζωή πάλευα με τον Pedro, ο οποίος είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι στο MotoGP με αυτόν».

Επόμενο άρθρο »

WorldSSP300 του 2024 στο ξεκίνημα της σεζόν

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ducati σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Motocross

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα