• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSSP300 του 2024 στο ξεκίνημα της σεζόν
2ος Γύρος του WSBK
Αγώνες 22/03/2024 - 18:38

Οι αναβάτες της κατηγορίας WorldSSP300 συγκεντρώθηκαν για την εμβληματική φωτογραφία της Chevron, θέτοντας τις βάσεις για την εναρκτήρια ημέρα των Αγώνων τους τη σεζόν 2024.

Στην Μπαρτσελόνα το Circuit de Barcelona-Catalunya φιλοξενεί τον 2ο Γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024. Ο Γύρος της Καταλονίας, πάντα με απρόβλεπτα και εκπλήξεις – παρά την κυριαρχία τα τελευταία δύο χρόνια από τον Alvaro Bautista της Ducati – είναι έτοιμος για περισσότερα σοκ και εκπλήξεις φέτος με μια τεράστια γκάμα αναβατών να διεκδικούν το βάθρο.

 

Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK): «15 ή 16 αναβάτες μπορούν να διεκδικήσουν το βάθρο».

Πρώτος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, οι ελπίδες του Alex Lowes αυτό το Σαββατοκύριακο είναι σταθεροί τερματισμοί στους πρώτους 6: «Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πρόσφυση, οπότε τα ελαστικά έχουν αρκετή ολίσθηση και υπάρχει αρκετή φθορά. Υπάρχουν 15 ή 16 αναβάτες που μπορούν να διεκδικήσουν το βάθρο. Οι μικρές λεπτομέρειες έχουν πραγματικά σημασία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η εργασία στην πράξη. Μόλις ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο του Αγώνα, προκύπτουν διαφορετικές καταστάσεις. Προβλήματα, τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε ή τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε και έχει να κάνει με τη διαχείριση αυτών όταν υπάρχει πίεση. Αν φτάσουμε τρεις φορές στις πρώτες 6 θέσεις, ανάλογα με το πώς θα τα πάμε και σε αυτόν τον Αγώνα, ίσως ανεβούμε κρυφά στο βάθρο, σε μια πίστα που ξέρουμε ότι δεν είναι από τις καλύτερες μας, οπότε θα ήταν καλό για εμάς».

 

Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati): «Η Αυστραλία ήταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα το Σαββατοκύριακο, αλλά»…

Ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο, κάτω από το ρεκόρ γύρου στις δοκιμές στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα και με μεγάλες ελπίδες, ο Nicolo Bulega είναι ο αναβάτης σε φόρμα: «Έχω πολύ καλό κίνητρο γιατί στην Αυστραλία, είχαμε μια απίστευτη πρώτη εβδομάδα και μετά κάναμε μια δοκιμή εδώ στη Βαρκελώνη και η αίσθηση μου με τη μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλή. Νομίζω ότι έχω καλό πακέτο. Νιώθω καλά με τη μοτοσυκλέτα μου. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν υπάρχει πίεση. Η Αυστραλία ήταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα το Σαββατοκύριακο, αλλά εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, η άσφαλτος είναι εντελώς διαφορετική και υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες. Αν μπορώ επίσης να είμαι γρήγορος εδώ, είναι πολύ καλό για μένα».

 

Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team): «Θα προσπαθήσω να κερδίσω»

Η προσέγγιση του Toprak αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να φτάσει με τη BMW στο πρώτο βάθρο: «Μου αρέσει αυτή η πίστα, απλώς έχει το πρόβλημα της πρόσφυσης. Κατά τη δοκιμή, βρήκαμε μερικές καλές ρυθμίσεις. Ελπίζω αυτό το Σαββατοκύριακο, η αίσθηση μου να είναι καλή, ειδικά με το κράτημα και ότι θα παλεύω για τη νίκη. Είναι μια πολύ δύσκολη πίστα για όλους. Μετά από κάποια κακή τύχη, η BMW δουλεύει πολύ και φαίνεται ότι όλα είναι καλά. Ζήτησα μια νέα σέλα, η BMW την έφτιαξε αμέσως, αλλά θα τη χρησιμοποιήσω στο Assen. Στον Αγώνα Superpole στην Αυστραλία, ο Alvaro δεν με πέρασε στην ευθεία και αυτό είναι πολύ καλό. Γενικά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η μοτοσυκλέτα είναι πολύ γρήγορη στην ευθεία. Στις δοκιμές, ανησυχούσα γιατί ο ρυθμός δεν ήταν δυνατός, ειδικά τη δεύτερη μέρα. Στη συνέχεια, βρήκαμε κάποια ρύθμιση, είχαμε καλό ρυθμό αγώνα σε μια προσομοίωση αγώνα 12 γύρων. Όλοι οι γύροι ήταν στον χρόνο 1'41 και είναι πολύ δυνατοί χρόνοι γύρου. Ελπίζω να είμαστε στους τρεις ή τέσσερις πρώτους, αλλά είμαι έτοιμος να αγωνιστώ μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο στόχος είναι η νίκη ή το βάθρο. Ρεαλιστικά, στόχος μου είναι το βάθρο. Φαίνεται πιθανό. Στον Αγώνα, αν νιώθω ότι έχω τη δυνατότητα, θα προσπαθήσω να κερδίσω γιατί δεν έχω κερδίσει ποτέ εδώ».

 

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati): «Δεν νιώθω ένα από τα φαβορί για τον τίτλο»

Ο Alvaro Bautista δεν είναι πεπεισμένος για ένα τρίτο σερί στην Καταλονία: «Είναι πάντα πολύ, πολύ ιδιαίτερο να αγωνίζεσαι στην έδρα σου και η Καταλονία είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ και στο παρελθόν, έχω κάνει πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτή η χρονιά είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες. η κατάστασή μου δεν είναι η καλύτερη όπως τις άλλες εποχές. Αισθάνομαι καλύτερα σωματικά, αλλά η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα δεν είναι ακόμα στο 100%. Την Πέμπτη στη δοκιμή, η αίσθηση βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά στη συνέχεια την Παρασκευή, μετά από βροχή όλη τη νύχτα, δεν με βοήθησε να έχω ξανά καλή αίσθηση. Αγωνίστηκα όλη την ημέρα και το αποτέλεσμα ήταν λίγο χειρότερο από την Πέμπτη. Θα υπάρξει μια μικρή αλλαγή στη μοτοσυκλέτα με τη ρύθμιση για προσαρμογή στον νέο κανόνα βάρους. Δεν νιώθω επιπλέον πίεση. Η πίεση που νιώθω είναι από τον εαυτό μου, αλλά όχι για να κερδίσω, ή να πάρω ένα βάθρο αλλά να έχω καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Αν μπορώ να οδηγήσω όπως πέρυσι, μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός, αλλά αν όχι, δεν μπορούμε να παλέψουμε για τίποτα, καθώς το επίπεδο του grid είναι υψηλότερο και είναι πιο δύσκολο. Ο Nicolo είναι πολύ δυνατός, νέος και έχει πολύ ταλέντο. Έχει μια αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα WorldSBK πολύ γρήγορα και πηγαίνει πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή, δεν αισθάνομαι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, καθώς δεν αισθάνομαι στα καλύτερά μου».

 

Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha): «Το βάθρο είναι ένας ρεαλιστικός στόχος»

Ψάχνοντας να επιστρέψει στον στόχο του, ο Jonathan Rea είπε: «Είναι μια ωραία πίστα και έχουμε ένα πρόσθετο πλεονέκτημα από τις δοκιμές εδώ την περασμένη εβδομάδα, οπότε νιώθουμε ήδη μπροστά από το Σαββατοκύριακο του Αγώνα. Ξεφορτωθήκαμε ορισμένα από τα ζητήματα εμπιστοσύνης που είχα στην Αυστραλία και βάλαμε μια γραμμή κάτω από ορισμένα από τα ζητήματα από τη σκοπιά των ρυθμίσεων. Μετά την πτώση, έχω συνέλθει πλήρως. Το WorldSBK είναι τόσο ανταγωνιστικό, όχι μόνο για τις μπροστινές θέσεις, αλλά αν έχω ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, θα χάσω την τάξη κατά κάποιο τρόπο. Πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε τη διαχείριση των ελαστικών, αν και το πιο θετικό είναι ότι κάναμε την προσομοίωση αγώνα και ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται η μοτοσυκλέτα. Γνωρίζουμε ότι οι τελευταίοι γύροι εδώ μπορεί να είναι κρίσιμοι. Νομίζω ότι το βάθρο είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά απέχουμε ακόμα πολύ από το στόχο μιας νίκης Αγώνα, αλλά αυτή η μάχη για το βάθρο θα είναι έντονη, οπότε περιμένω ότι θα είναι πολλοί αναβάτες, αλλά νιώθω σαν έναν από αυτούς που μπορεί να παλέψει για αυτό».

 

Xavi Virginie (Team HRC): «Αν οι αγώνες ήταν στην ευθεία, θα κερδίζαμε»!

Έτοιμος να ξεκινήσει και να παλέψει για ένα δυνατό εντός έδρας αποτέλεσμα, ο Xavi Virginie είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, είναι ένας από τους αγαπημένους μου Αγώνες στο ημερολόγιο. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μου θα είναι εδώ. Είναι αλήθεια ότι η πίστα έχει έλλειψη πρόσφυσης, αλλά η ευθεία είναι μεγάλη και είναι ένα από τα πράγματα που μας βοηθούν. Κάθε χρόνο, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα εδώ. Κάναμε το τεστ την περασμένη εβδομάδα με πολλούς γύρους για να καταλάβουμε τα πάντα και να βρούμε έναν καλό ρυθμό. Η κατάστασή μας είναι ότι δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα σημείο, αλλά πρέπει να δοκιμάσω πολλά διαφορετικά πράγματα, επομένως αυτό καθιστά δύσκολη την εξαγωγή της μέγιστης απόδοσης. Χάρη στη δοκιμή, έχουμε ένα σαφές σχέδιο. Ένα αποτέλεσμα που θα με κάνει χαρούμενο είναι να προσπαθήσουμε να παλέψουμε για το βάθρο αλλά, ρεαλιστικά, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εδώ θα ήταν να προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε μέσα στους πρώτους 6. Αν οι αγώνες ήταν σε ευθεία, θα νικούσαμε! Έχουμε έναν εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα, η τελική μας ταχύτητα είναι καλή. Δυστυχώς, έχουμε προβλήματα και πρέπει να βγούμε από τη γωνία».

 

Andrea Iannone (Team GoEleven): «Όλα είναι πιθανά»

Χωρίς να αποκλείει τίποτα και με τα μάτια στραμμένα σε ένα δυνατό αποτέλεσμα, ο πρωτοεμφανιζόμενος Andrea Iannone προαναγγέλλει το Σαββατοκύριακο του: «Ξεκινήσαμε το Πρωτάθλημα με καλό τρόπο στην Αυστραλία, είμαι πολύ χαρούμενος και δεν περίμενα να είμαι σε αυτό το επίπεδο. Το τεστ ήταν σημαντικό για εμάς, μετά από πολύ καιρό. Κάθε μέρα βελτιωνόμουν λίγο και είναι σημαντικό να κάνω μερικά χιλιόμετρα. Αυτό με βοηθά να καταλάβω λίγο περισσότερο τα ελαστικά, γιατί αυτή είναι η κύρια διαφορά με το MotoGP™. Δουλέψαμε καλά με την ομάδα, η υποστήριξη από την Ducati είναι καλή και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν είμαι μπροστά, θα προσπαθήσω να διαχειριστώ τα ελαστικά, αν ο Nicolo είναι μπροστά, θα πιέζω σε κάθε γύρο. Μετά από πολύ καιρό, επιστρέφουμε στην Ευρώπη, είμαι χαρούμενος με την υποστήριξη, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όλα είναι πιθανά. θα πολεμήσουμε».

 

Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha): «Ποτέ μην λες ποτέ… δείξαμε τις δυνατότητές μας»

Τόσο κοντά στην Αυστραλία, θα παλέψει ο “Loca” για μια πρώτη νίκη στη Βαρκελώνη; «Αισθάνομαι καλύτερα, μετά το τεστ ένιωσα πόνο στο αριστερό μου γόνατο, αλλά βελτιώθηκα αυτή την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να επιστρέψουμε σε καλό δρόμο γιατί η αίσθηση στο Phillip Island και μετά από το τέστ ήταν καταπληκτική. Αυτή είναι μία άλλη πίστα, αλλά μπορούμε να είμαστε γρήγοροι. Ποτέ μην λες ποτέ γιατί οι δυνατότητες που έχουμε είναι αρκετά μεγάλες. Πρέπει να αδράξουμε μια ευκαιρία. Αυτή η πίστα είναι δύσκολη στο τέλος του Αγώνα με τα ελαστικά. Νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε μπροστά κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Στο Phillip Island, ήμασταν κοντά στο να παλέψουμε για τη νίκη, αλλά χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Είμαστε πολύ κοντά και έχουμε πολλούς Αγώνες φέτος, οπότε ο στόχος είναι να έχουμε πολλά βάθρα και, ταυτόχρονα, προσπαθούμε να παλέψουμε για τη νίκη. Το πιστεύω. Δείξαμε τις δυνατότητές μας. Ελπίζω να έρθει νωρίτερα παρά αργότερα, αλλά θα έχουμε μια ευκαιρία»!

Επόμενο άρθρο »

Ο Eric Granado στην pole position της MotoE

« Προηγούμενο άρθρο

«Αυτή η πίστα είναι απίστευτη!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα