• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο Superbike από την Kawasaki
Το νέο ZX-10R είναι εφοδιασμένο με νέο πλαίσιο, κινητήρα, αναρτήσεις και επιβλητικής αισθητικής κουστούμι
Νέα 30/06/2010 - 15:04

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο internet το νέο teaser της Kawasaki που αποκαλύπτει εν μέρη το νέο της Superbike του λίτρου. Γνωρίζουμε από πέρυσι ότι η Kawasaki έχει ρίξει το βάρος της πάνω στην εξέλιξη του νέου ZX-10R, μιας και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του WSBK. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι αποχώρησε από τα MotoGP. Στο παρελθόν ο διευθυντής της ομάδας της Kawasaki Racing των MotoGP, o I.Yoda μας είχε εκμυστηρευτεί ότι το τμήμα Μοτοσυκλετών και Καταναλωτικών αγαθών της KHI αποφάσισε να διακόψει τα MotoGP για να επενδύσει σε μοτοσυκλέτες που αποφέρουν κέρδος. Με λίγα λόγια η εταιρεία του Akashi ήθελε να κάνει πράξει το γνωμικό των Αμερικάνων που λέει: “Όποια εταιρεία κερδίζει την Κυριακή πουλάει από την βιτρίνα την Δευτέρα”. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο βασικότερος αναβάτης Έρευνας και Εξέλιξης της Kawasaki, ο εικονιζόμενος Akira Yanagawa, αγωνίζεται ακόμη στην Ιαπωνία πάνω στη σέλα ενός ZX-10R. Πολύ πιθανόν βέβαια η Kawasaki να συνεχίζει την δουλειά της με τον δημοφιλή Γιαπωνέζο οδηγό. 

Akira Yanagawa
Akira Yanagawa

 

Το νέο 1000άρι αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα καθώς ήδη η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ένα αντίστοιχο video clip για αυτό. Σημειωτέων δε ότι η Kawasaki κέρδισε μία φορά τίτλο στο WSBΚ το 1993 με τον Scott “Mr Daytona” Russell ενώ στη συνέχεια κάθε προσπάθεια με την υποδεέστερη ZX-7RR ήταν άκαρπη, ενώ η μεγαλύτερη ZX-10R δεν αποδείχτηκε κατάλληλη για αγωνιστική χρήση. Το νέο ZX-10R είναι εφοδιασμένο με νέο πλαίσιο, κινητήρα, αναρτήσεις και επιβλητικής αισθητικής κουστούμι. Φήμες δε λένε ότι είναι εφοδιασμένο με Big Bang κινητήρα.

 

Επιπλέον, γνωρίζουμε από τον χώρο των MotoGP, ότι η Kawasaki είχε παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη έκδοση της ZX-RR την περσινή χρονιά που συμμετείχε ως Hayate Racing. Αν η εταιρεία αποφασίσει να βάλει στην παραγωγή έναν παρόμοιας φιλοσοφίας κινητήρα Big Bang τότε είναι πιθανό ότι θα δούμε μία ριζικά καινούργια μοτοσυκλέτα. Ίσως τελικά να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Marco Melandri δοκίμαζε ένα νέο πλαίσιο και κάποια άλλα καλούδια στο Brno τον Αύγουστο την στιγμή που το εγχείρημα της ZX-RR είχε τερματιστεί επίσημα από την εταιρεία στο τέλος Μαρτίου. Η πράσινη εταιρεία θα πραγματοποιήσει τις επόμενες δοκιμές της μοτοσυκλέτας στις 7 Ιουλίου και αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες για την καινούργια Superbike.

Επόμενο άρθρο »

O πρώτος αγώνας του Yoshikawa

« Προηγούμενο άρθρο

Με αυτοπεποίθηση πάει ο Lorenzo στο Montmelo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα