• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vale – M1: μια σχέση πάθους με 4ΠΠ και 46 νίκες!
Αποχαιρετισμός στην Valencia
Νέα 16/11/2010 - 13:19

Βρεθήκαμε μετά το τέλος του αγώνα σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου, που έδωσε ο Valentino Rossi με τους Masao Furusawa και Lin Jarvis.

Το τρίο της επτάχρονης επιτυχίας για την Yamaha M1, την οποία νωρίτερα ο Vale αποχαιρέτησε μπροστά στους θεατές και τις κάμερες, με ένα θερμό φιλί!

«Δεν έχω κακές αναμνήσεις, δεν μετάνιωσα για κάτι. Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά, αλλά και η ευχαρίστηση που είχαμε με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Πήραμε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 46 νίκες. Το Welkom το 2004 παραμένει η καλύτερη στιγμή. Η Laguna Seca το 2008 και η Βαρκελώνη το 2009, είναι το 1-2-3 των καλύτερων αναμνήσεων που έχω», είπε ο Valentino Rossi, ανακεφαλαιώνοντας τα επτά χρόνια με την Yamaha Μ1.

"Κάναμε τα πάντα με την Yamaha, είναι ώρα να βρω νέο κίνητρο" κατέληξε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι αφήνει στον Jorge Lorenzo μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα:

«Ο Lorenzo θα είναι μεγάλος αντίπαλος το 2011».

 

Με τη σειρά του το λόγο πήρε ο Masao Furusawa:

«Το 2003 ήμουν στην κόλαση και κοιτούσα το τι πρέπει να κάνουμε στην μοτοσυκλέτα. Τότε σκέφτηκα τον Valentino Rossi! Στο Welkom πήγα στον παράδεισο!»

«Αρχικά οι μηχανικοί σχεδιάζουν, αλλά στην πίστα ο οδηγός μιλάει. Ο Valentino Rossi είναι τόσο ακριβής! Κάποιες φορές έκανα λάθος, ο Valentino Rossi ήταν πάντα σωστός. Κοιτούσαμε το κομπιούτερ και απορούσαμε για το ότι επιβεβαίωνε αυτά που μας έλεγε!», συνέχισε το μεγάλο κεφάλι της Yamaha, που από τις αρχές του 2004 έβαλε το εργοστάσιο και τους μηχανολόγους της εταιρίας στο ρυθμό του Rossi.

Lin Jarvis
Lin Jarvis

 

O Lin Jarvis, ο Διευθυντής Αγωνιστικού της Ιαπωνικής εταιρίας έδωσε τη δική του άποψη, αφού ανέφερε τις μυστικές πρώτες συναντήσεις που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2003, πριν τελικά ο Rossi υπογράψει:

«Το να πάρουμε τον Valentino Rossi τότε ήταν για μας «do or die» (το κάνουμε ή πεθαίνουμε). Ναι, φέτος θέλαμε να τον κρατήσουμε και το προσπαθήσαμε. Όμως όταν ο Stoner ανακοίνωσε ότι αφήνει την Ducati, γνωρίζαμε ότι αυτοί θα έκαναν τα πάντα για να πάρουν έναν κορυφαίο οδηγό».

Αναφορικά με το αν θα υπάρχει βελτίωση της Μ1 και το 2011 ή αν θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας των 1000cc, απάντησε:

«Το 2011 θα βασιστούμε στην καλή μοτοσυκλέτα που έχουμε και θα υπάρξουν μικρές βελτιώσεις». Αυτό κατά τη γνώμη μας σημαίνει ότι η Μ1, μπορεί να υστερεί την επόμενη χρονιά, αφού όπως είπε 2 φορές στο τεστ της Valencia o Jorge Lorenzo, η Honda είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή. Επίσης με δεδομένο ότι η Ducati όπως είναι φυσικό θα βάλει τα δυνατά της να φέρει την GP11 στα μέτρα του Rossi, θεωρούμε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για το νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Από την άλλη με δεδομένο ότι η Μ1 είναι κατά μέσο όρο καλύτερη στις περισσότερες πίστες και ότι ο Lorenzo είναι στην καλύτερη περίοδό του οδηγικά, αυτό είναι μια ακόμη ένδειξη ότι το 2011 θα είναι Η χρονιά του συναγωνισμού!

Η ωραία αυτή συνέντευξη έκλεισε με τον Valentino Rossi να χαιρετά, μέσα σε κλίμα συγκίνησης τους δύο άνδρες της Yamaha, με τους οποίους συνεργάστηκε τόσο στενά για 7 χρόνια, με τους οποίους γιόρτασε και τις 46 νίκες του.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Stoner μπροστά από Rossi, στα 800cc

« Προηγούμενο άρθρο

Η MARC VDS και η SUTER RACING εξελίσσουν μαζί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα