• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Stuart Shenton αφήνει την Suzuki μετά από 19 χρόνια
Ο πιο παλιός φεύγει λόγω της ομάδας με ένα οδηγό
Νέα 17/11/2010 - 12:39

Στην Suzuki στην συμμετοχή της στα Grand Prix ο αρχιμηχανικός Stuart Shenton (στις φωτ. με τον Capirossi) ήταν ο παλιότερος με 19 χρόνια υπηρεσίας! Στην Valencia ήταν ο τελευταίος του αγώνας με την ομάδα, μετά την απόφαση του εργοστασίου να συνεχίσει το 2011 με έναν μόνο οδηγό. 

Ο Άγγλος μηχανικός ξεκίνησε στα Grand Prix το 1976 με την Kawasaki και μετά βρέθηκε στην Honda το 1983. Ο Shenton πήγε στην Suzuki in 1992 και ήταν αρχιμηχανικός σε πολλούς μεγάλους οδηγούς, όπως ο Kevin Schwantz, ο Sete Gibernau, ο John Hopkins, ο Loris Capirossi.

Μαζί με τον Shenton η ομάδα που ήταν γύρω του, επίσης φεύγει από το box της ομάδας. Ο George Dziedzic, ο Richard Francis, ο Jeffrey Oh, ο Tsutomu Matsugano, ο Renato Pennacchio και ο Erkki Siukola δεν θα βρίσκονται εκεί το 2011. Κάποιοι από αυτούς ψάχνουν δουλειά σε άλλες ομάδες, ενώ κάποιοι μας είπαν ότι απλά θα ξεκουραστούν πριν αποφασίσουν για κάτι άλλο.

Η Suzuki Motor Corporation τους ευχαριστεί δια στόματος Shinichi Sahara – Team Suzuki MotoGP Project Leader – που λέει ότι είναι λυπηρό να λες αντίο σε ανθρώπους με τους οποίους δούλεψες τόσο στενά, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας στο άμεσο μέλλον, εννοώντας το 2012, όπου η Suzuki αναμένεται να επιστρέψει με 2 οδηγούς πάλι στην εποχή των 1000cc.

 

Επόμενο άρθρο »

Η HONDA στο ATHENS SUPERCROSS 2010

« Προηγούμενο άρθρο

Και ο Randy de Puniet στο χειρουργείο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα