• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VIP*: O Burgess πιστεύει ότι η νίκη στο Κατάρ είναι πιθανή!
Αισιόδοξος μετά το τεστ της Μαλαισίας. (*VIP = Very Importand Post)
Νέα 05/02/2011 - 21:23

 

VIP = Very Importand Post (Πολύ Σημαντική Σημείωση)

Εγκαινιάζουμε μια νέα κατηγορία σημαντικών νέων, με το πρόθεμα VIP!

 

Ο Jeremy Burgess, ο γνωστός αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, ένας άνθρωπος από τον οποίο η Ducati έχει πολλές προσδοκίες – όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Vale – στο να μετατραπεί η GP11 σε μια φιλική προς τον οδηγό του μοτοσυκλέτα, φαίνεται ευχαριστημένος από το τεστ στην Sepang. Ο Alex Briggs (3η φωτ.) από την ομάδα των μηχανικών έγραψε στο twitter:

«Κάναμε έναν τόνο δουλειά, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν όπως το 2004. Πραγματικά συναρπαστική.» Παρά το ότι ο Jeremy είναι συνήθως χαλαρός, «cool» θα λέγαμε, έδειξε να μοιράζεται αυτήν την συναρπαστική ατμόσφαιρα.

«Κάθε πρωί ο Valentino ξυπνούσε και ο ώμος ήταν OK, έτσι αυτό είναι θετικό. Κάναμε κάποια καλά βήματα με την μοτοσυκλέτα. Έχουμε δύο μοτοσυκλέτες που πιστεύουμε ότι είναι καλές και πιθανώς κάτι μεταξύ των δύο ρυθμίσεων θα είναι η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσουμε στους αγώνες. Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια μοτοσυκλέτα που να ταιριάζει με το στυλ του Valentino. Στην Valencia δοκιμάσαμε τις μοτοσυκλέτες άλλων οδηγών της Ducati (σημ. ποιόν να εννοεί άραγε...) και ήταν πολύ διαφορετικά από ότι είχαμε συνηθίσει στην Yamaha. Αλλά μετά από δύο μήνες αμέσως βρήκαμε κάτι πιο νορμάλ για μας και ήμασταν ικανοί να προχωρήσουμε μπροστά πολύ γρήγορα από το πρώτο πρωί. Από τότε έχουμε κάνει λίγα με την ανάρτηση.» 

 

Σχετικά με το αν θα γίνουν δραστικές αλλαγές στην GP11 είπε:

«Βασικά χρειαζόμαστε μια πιο γενική εικόνα για τα αποτελέσματα αυτών που κάνουμε στην Ducati. Μερικές μοτοσυκλέτες είναι πολύ ευαίσθητες σε μια αλλαγή και κάποιες άλλες λιγότερο. Από την στιγμή που θα καταλάβουμε το τι κάνουν οι αλλαγές σε σχέση με το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα είναι πολύ ευκολότερο να δουλέψουμε.»

Alex Briggs
Alex Briggs

Ο Jeremy αναφέρθηκε και στο μοναδικό «χωρίς πλαίσιο» (4η φωτ.) πλαίσιο της Ducati και στο αν αυτό δυσκολεύει την κατάσταση:

«Αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Μπορείς να πεις ότι έχει δύο πλαίσια, έτσι είσαι πιο τυχερός. Αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που με απασχολεί προς το παρόν σε αυτό το στάδιο. Βασικά οι τροχοί, τα λάστιχα, η ανάρτηση και τα φρένα, που είναι κάτω από το πλαίσιο, είναι τα ίδια με τα οποία δουλεύαμε εδώ και χρόνια. Το μόνο διαφορετικό είναι ο κινητήρας και το ότι είναι μέρος του πλαισίου και σε αυτό δεν υπάρχουν καθόλου θέματα ανησυχίας. Για παράδειγμα δεν δοκιμάσαμε ποτέ τα νέα πιρούνια των 42 χιλιοστών. Δεν υπήρξε ανάγκη. Έχουμε μια πολύ καλή κατανόηση του 48αριου εδώ και πολλά χρόνια και στο σημείο αυτό δεν υπάρχει θέμα με την ανάρτηση. Ξεκάθαρα γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει θέμα με μέρη τα οποία ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, γιατί ποτέ δεν υπήρξε με αυτά θέμα στο παρελθόν. Αν υπάρχουν θέματα, δεν προέρχονται από αυτά τα μέρη.»

Χωρίς πλαίσιο!
Χωρίς πλαίσιο!

 

Μιλώντας για το θέμα του ώμου του οδηγού του, ο Burgess δήλωσε:

«Θα επανέλθουμε εδώ σε τρεις εβδομάδες με τον Valentino δυνατότερο και σίγουρο ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερες βελτιώσεις στο επόμενο τεστ. Βασικά αυτό το τεστ ήταν σημαντικό για τον Valentino, για να καταλάβει την απόδοση του ώμου του.»

 

Το 2004, στο Welkom, ο Burgess είχε προβλέψει την νίκη την παραμονή του Αγώνα. Ήταν ο μόνος που το έκανε τότε. Θα το κάνει και τώρα;

«Θα ήθελα να έχω αυτό το όνειρο, αλλά από αυτά που λένε οι γιατροί, η ανάρρωση θα είναι καλή, αλλά μάλλον όχι στο 100%. Αλλά έχουμε δει τον Valentino να κερδίζει εκεί πέρυσι όντας στο 80%, έτσι τίποτε δεν κάτω από τις ικανότητες του Valentino από πολλές μεριές.»

Επόμενο άρθρο »

Oι διαφορές Rossi – Stoner, στο στρίψιμο

« Προηγούμενο άρθρο

Νέες δοκιμές για την BMW Motorrad

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα