• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αύξηση της παθητικής ασφάλειας στο MotoGP
Φόρμες με αερόσακο και προστατευτικά στις μανέτες
Νέα 10/04/2011 - 11:19

Όπως είναι γνωστό, η ασφάλεια των αναβατών είναι πλέον βασική προτεραιότητα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών. Οι άνθρωποι της Dorna Sports σκέφτονται να κάνουν υποχρεωτικές από τον επόμενο χρόνο τις αγωνιστικές φόρμες που θα διαθέτουν ένα τύπο αερόσακου ο οποίος θα προστατεύει τους οδηγούς σε περίπτωση πτώσης αλλά και ένα πλαίσιο στις μανέτες του τιμονιού για την προστασία των χεριών σε ένα τέτοιο συμβάν.

 

Για το λόγο αυτό, στελέχη της Dorna συζήτησαν με ανθρώπους της Dainese και της Alpinestars, των δύο εταιρειών που προμηθεύουν με αγωνιστικές φόρμες την πλειονότητα των αναβατών στο MotoGP και οι οποίες έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει τέτοιες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, οι φόρμες της Dainese που φορούν οι Valentino Rossi και Marco Simoncelli διαθέτουν τεχνολογία «D-Air» και ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποίησης αερόσακου.

 

Σε ό,τι αφορά το προστατευτικό πλαίσιο στις μανέτες, το θέμα συζητείται ήδη από το 2006, όταν στο Grand Prix της Βαρκελώνης ο Sete Gibernau ενεργοποίησε άθελά του το φρένο του Loris Capirossi και προκάλεσε αλυσιδωτές πτώσεις. Κάποιες ομάδες έχουν ήδη προσπαθήσει να εφαρμόσουν το πλαίσιο αυτό στις μοτοσυκλέτες. Στη φωτογραφία βλέπουμε τoν Randy de Puniet να το επιδεικνύει στη Honda RC212V, όταν ήταν στην ομάδα της LRC, όμως οι αναβάτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί με την ύπαρξη του πλαισίου καθώς υποστηρίζουν ότι υπάρχει η πιθανότητα να εγκλωβιστεί το χέρι τους σε περίπτωση πτώσης και να τραυματιστούν σοβαρότερα. Αντί αυτού, υποστηρίζουν τη λύση να τοποθετηθεί μεγαλύτερο φέρινγκ.

Επόμενο άρθρο »

Εγχείρηση και για τον de Puniet

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Hayden οδήγησε την GP12 που έκανε 1,000 χλμ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα