• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Υποστήριξη στους κριτές της Χερέθ
Για το συμβάν μεταξύ Rossi και Stoner
Νέα 13/04/2011 - 16:22

Η πτώση των Valentino Rossi και Casey Stoner στην πίστα της Χερέθ προκάλεσε πολλές συζητήσεις σχετικά με τη στάση-αντίδραση των κριτών όταν έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους δύο αναβάτες. Θυμίζουμε ότι αυτοί έσπευσαν να συνδράμουν τον Rossi και «ξέχασαν» τον Stoner, αναγκάζοντας τον Αυστραλό αναβάτη της Honda να διαμαρτυρηθεί έντονα.

 

Η κριτική που δέχτηκαν οι κριτές και ο Αλυτάρχης του αγώνα ανάγκασε τους ανθρώπους της FIM να συγκαλέσουν ακρόαση για τις 28 Απριλίου. Ωστόσο ο Paul Butler, μέλος της Ομοσπονδίας, σε συνέντευξή του στον Βρετανικό Τύπο διευκρίνισε ότι η ακρόαση δεν έχει στόχο να επιρρίψει ευθύνες. Όπως είπε:

«Οι κριτές γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους και με την ακρόαση θέλουμε να δούμε εάν υπό τις παρούσες συνθήκες έδρασαν όπως έπρεπε ή όχι. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς, όταν τρέχουν να βοηθήσουν περισσότερους από έναν αναβάτες, τη στιγμή που οι υπόλοιποι περνούν ταχύτατα δίπλα τους και σίγουρα δεν θα ήθελα να είμαι στο μυαλό των κριτών σε μια τέτοια κατάσταση».

 

Ο Butler επεσήμανε ότι κατανοεί απόλυτα την αντίδραση του Stoner και της Honda αλλά αυτή δεν μπορεί να μειώσει τη μεγάλη πίεση κάτω από την οποία έδρασαν οι κριτές και τον κίνδυνο που διέτρεξαν και συμπλήρωσε:

«Καταλαβαίνω τις ανησυχίες τους και ξέρω ότι σε ένα συμβάν με τουλάχιστον δύο οδηγούς, όλοι τους πρέπει να λάβουν εξίσου εξωτερική βοήθεια για να συνεχίσουν στον αγώνα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ανθρώπινο παράγοντα και τις δεύτερες σκέψεις που επικρατούν στη λήψη μιας απόφασης.

Μετά το συμβάν, ο Casey ήταν ήδη όρθιος ενώ ο Valentino ήταν ακόμα πεσμένος και προσπαθούσε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του. Ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο στην αντίδραση των κριτών. Και οι δύο ήθελαν να συνεχίσουν στον αγώνα για να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσαν. Η πίεση των στιγμών ήταν μεγάλη και πρέπει να αντισταθμίσουμε αυτή που ένοιωθαν οι οδηγοί με αυτή που ένοιωθαν οι κριτές».

Επόμενο άρθρο »

Να κλάψω ή να γελάσω, με τα ποδήλατα στο Μετρό!

« Προηγούμενο άρθρο

Κριτική Cadalora σε Rossi και Biaggi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα