• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Lorenzo παρουσίασε το νέο βιβλίο του
Μίλησε γι’ αυτό αλλά και για πολλά θέματα
Νέα 14/04/2011 - 11:14

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha Racing παρουσίασε χτες το νέο του βιβλίο το οποίο έχει τίτλο «Jorge Lorenzo, ο νέος Βασιλιάς του MotoGP». Eίναι κυρίως ένα φωτογραφικό άλμπουμ, περιέχει περίπου 400 εικόνες από την ως τώρα καριέρα του, και διαφέρει ως έκδοση από αυτό που είχε παρουσιάσει πριν από τρία χρόνια και αφορούσε στη βιογραφία του. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τον Mirco Lazzari και τις λεζάντες σε αυτές τις έχει επιμεληθεί ο Matthew Roberts, δημοσιογράφος του BBC.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου (το οποίο προς το παρόν διατίθεται στην Ισπανία και αργότερα θα πωλείται στη Βρετανία και τις ΗΠΑ) ο Lorenzo δήλωσε:

«Είναι πολλά πράγματα που θέλουν να ξέρουν οι φίλοι μου για εμένα και το βιβλίο περιέχει εικόνες που δεν έχουν δημοσιευτεί ως τώρα. Θα δούμε εάν στο μέλλον υπάρξουν και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν».

 

Οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ρώτησαν τον Lorenzo για την συνύπαρξή του με τον Valentino Rossi στην ομάδα της Yamaha και ο Ισπανός απάντησε:

«Ο Valentino είναι ένας σημαντικός αντίπαλός μου στην καριέρα μου στο MotoGP, όμως σέβομαι όλους τους ανταγωνιστές μου το ίδιο και δεν θεωρώ ως είδωλό μου κάποιον από αυτούς. Όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες έχουν την ικανότητα να σε κερδίσουν ανά πάσα στιγμή. Δεν ξεχωρίζω τον Valentino περισσότερο από τους υπόλοιπους».

 

Όταν ρωτήθηκε για το συμβάν των Rossi-Stoner στη Χερέθ, ο Lorenzo απάντησε:

«Όταν οδηγείς, η αδρεναλίνη ρέει έντονα μέσα σου. Για τον Stoner όλα πήγαιναν καλά. Κέρδισε στο Κατάρ και ήταν στην pole position στη Χερέθ. Ήταν επικεφαλής του αγώνα όταν τον έριξε κάποιος αναβάτης. Εάν αυτός τυχαίνει να είναι ο Valentino –και είναι κάποιος που δεν τον συμπαθείς πολύ, όπως συμβαίνει με τους Stoner και Rossi– τότε σε ενοχλεί περισσότερο το γεγονός. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος από τον Valentino που οφείλεται στην ένταση της στιγμής και μπορείς να το συγχωρέσεις. Ίσως ο Valentino να ήταν περισσότερο τολμηρός από το κανονικό επειδή είδε την ευκαιρία να περάσει τον Stoner γι’ αυτό και συγκρούστηκαν».

 

Σε ό,τι αφορά την ως τώρα πορεία του στο Πρωτάθλημα, αλλά και αναφορικά με τις δοκιμές της M1 με τον κινητήρα των 1000cc, ο Lorenzo τόνισε:

«Στην αρχή της χρονιάς κανένας δεν περίμενε ότι θα ήμουν δεύτερος στο Κατάρ ή ότι θα κέρδιζα στη Χερέθ. Κι όμως συνέβη. Και στους δύο αγώνες έπρεπε να πιέσω στο μέγιστο και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Έπειτα από το Grand Prix του Εστορίλ θα γίνουν οι επίσημες δοκιμές του πρωτότυπου με τον καινούργιο κινητήρα. Είναι διαφορετικός από αυτόν που έχουμε τώρα και θα δούμε εάν θα είναι καλύτερος ή όχι».

 

Σε ό,τι αφορά την μοτοσυκλέτα της Yamaha για το 2012, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδωσε κάποιες πρώτες πληροφορίες δηλώνοντας:

«Θα είναι λίγο μεγαλύτερη σε διαστάσεις και με περισσότερη ισχύ και ελπίζω να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τις Yamaha: να φρενάρει καλά και να συμπεριφέρεται καλά μέσα στη στροφή. Επίσης, ελπίζω να έχει περισσότερη ισχύ –θα είμαι ευγνώμων εάν συμβεί αυτό. Όμως ξέρουμε ότι δεν υπάρχει η τέλεια μοτοσυκλέτα».

 

Όταν ρωτήθηκε εάν έχει συμβάλει στην εξέλιξη του πρωτότυπου για την επόμενη χρονιά, ο Lorenzo απάντησε:

«Δεν είμαι μηχανικός, σχεδόν δεν γνωρίζω πώς να βγάλω τον τροχό από τη μοτοσυκλέτα. Το μόνο που ξέρω είναι να κινούμαι όσο το δυνατόν ταχύτερα με αυτή. Θεωρώ ότι είμαι ένας συνετός οδηγός ο οποίος με το χρόνο και με την εμπειρία που έχω μπορώ να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που ίσως να είναι σωστές, ίσως και να μην είναι. Βάσει αυτών, λοιπόν, δημιουργείται η καινούργια μοτοσυκλέτα των 1000cc».

Επόμενο άρθρο »

Ενθουσιασμένος ο Schwantz

« Προηγούμενο άρθρο

O Hayden στην παρέλαση του Tourist Trophy

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα