• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενθουσιασμένος ο Schwantz
Από την υπογραφή της συμφωνίας για το GP του Τέξας
Νέα 14/04/2011 - 13:54

Ο Kevin Schwantz, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1993 στα 500cc, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την υπογραφή του δεκαετούς συμβολαίου για τη διεξαγωγή Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Τέξας από το 2013.

Ο Schwantz, ο οποίος κατέβαλε πολύχρονη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό, δήλωσε:

«Έχω δει από κοντά τη διαδικασία κατασκευής της πίστας και των εγκαταστάσεών της και είμαι ενθουσιασμένος! Νομίζω ότι ο αγώνας θα είναι πολύ καλός. Εξακολουθώ να βλέπω τα δεδομένα από την μεριά του οδηγού και νομίζω ότι η πίστα θα είναι πολύ καλή. Θα επιτρέπει στους οδηγούς να συναγωνίζονται έντονα και θα είναι ασφαλείς. Οι αναβάτες θα πρέπει να προσπαθούν για να παραμείνουν στη θέση τους ή επικεφαλής του αγώνα.

 

Ο Tavo Hellmund είναι πολύ καλός μου φίλος και ένας από τους ανθρώπους που δούλεψε πολύ για να δημιουργηθεί η πίστα και να υπογραφεί η συμφωνία. Είναι ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες αυτής και στο παρελθόν συζητούσε μόνο για να γίνει εκεί Grand Prix της Formula 1. Σε συνομιλίες μας του έλεγα ότι έπρεπε να τεθούν κανονισμοί ασφαλείας και για την περίπτωση που θα γινόταν σε αυτή και αγώνες μοτοσυκλετών.

Όταν άρχισε να σχεδιάζεται η πίστα ανέλαβα πιο ενεργό ρόλο στη διαδικασία. Αν και η παρουσία μου δεν ήταν καθημερινή, έλαβα μέρος σε πολλές συσκέψεις με τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της πίστας για να σιγουρέψω ότι θα υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές για τη διεξαγωγή και Grand Prix μοτοσυκλετών».

 

Ο Schwantz είναι σίγουρος ότι η «Circuit of the Americas» όπως θα ονομάζεται η πίστα στο Austin, την πρωτεύουσα του Τέξας, θα αυξήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τους αγώνες μοτοσυκλετών. Όπως είπε:

«Ο σημαντικότερος παράγοντας θα είναι οι οδηγοί. Εάν αυτοί αισθάνονται ασφαλείς στην πίστα, θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του αγώνα και αυτό θα περάσει στο κοινό. Θέλουμε να κάνουμε και εδώ το MotoGP τόσο δημοφιλές όσο είναι στην Ισπανία ή την Ιταλία. Ξέρουμε πόσο μπορούν να ενθουσιαστούν οι θεατές από τους αγώνες και θέλουμε να κάνουμε ό,τι γίνεται για να το επιτύχουμε.

 

Επίσης, είναι θετικό το γεγονός ότι η πίστα είναι κοντά στην πρωτεύουσα, απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από αυτή, και πλησίον του αεροδρομίου. Επιθυμία μας είναι να γίνει το Grand Prix του Τέξας μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους θεατές», κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Θέλει να παραμείνει πρώτος ο Checa

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo παρουσίασε το νέο βιβλίο του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα