• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Biaggi: «Σέβομαι και θαυμάζω τον Rossi!!!»
Η μεγάλη κόντρα λήγει;
Νέα 20/04/2011 - 01:13

 

Biaggi – Rossi: Ήταν η μεγάλη κόντρα από το 1998 έως το 2005. Κερδισμένος της υπόθεσης ο Rossi, με τον Biaggi να αναγκάζεται να μετακομίσει στα Superbike, μετά τη ρήξη των σχέσεών του με την Honda. Μέχρι και στα χέρια πιάστηκαν στην Βαρκελώνη, την ώρα που ανέβαιναν για το βάθρο, μετά έναν επεισοδιακό αγώνα.

Η αντιπαλότητά τους απασχόλησε οπαδούς και δημοσιογράφους όλα εκείνα τα χρόνια και ανέβασε τη δημοτικότητα του MotoGP.

 

Ο Max Biaggi χθες μίλησε για το θέμα αυτό σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στην Ιταλία, η οποία αποτέλεσε έκπληξη ακόμη και για τους πιο παλιούς δημοσιογράφους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που είχαν ζήσει από κοντά τα γεγονότα.

«Σέβομαι και θαυμάζω τον Rossi και εκείνος ποτέ δεν έκρυψε τον αμοιβαίο σεβασμό για μένα. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι ένας θρυλικός οδηγός», είπε ο Max.

«Τώρα είμαστε και οι δύο πιο ώριμοι και αγωνιζόμαστε σε διαφορετικά πρωταθλήματα. Δεν είμαστε πια παιδιά και σέβεται ο ένας τη δουλειά του άλλου».

 

«Καλώς ή κακώς η αντιπαλότητά μας έφερε πολλά στο σπορ. Αρκετοί προσκολλήθηκαν σε μας και στο σπορ, άνθρωποι που πριν ήταν τελείως εκτός του κόσμου της μοτοσυκλέτας. Ξεκίνησε σαν ένα Ιταλικό φαινόμενο και μετά έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Όμως ο Valentino ήταν η Νέμεσις μου για πολλά χρόνια».

 

Ο Rossi λοιπόν τιμώρησε την αλαζονεία και την υπεροψία του Biaggi, όπως παραδέχεται ο ίδιος! Ήταν η θεία δίκη η κατάληξη της κόντρας τους και τώρα ο «Ρωμαίος Αυτοκράτορας» - όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί του – δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, τουλάχιστον πιο ώριμο θα λέγαμε.

Το απόλυτο στην υπόθεση θα είναι η Aprilia να αποφασίσει να ξαναγυρίσει στα MotoGP το 2012 (πολύ δύσκολο προς το παρόν) και οι δύο να ξαναβρεθούν αντιμέτωποι! Και οι δύο έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους και για το 2012!

Λέτε;!...

 

ΥΓ: Το φωτογραφικό αφιέρωμα στην κόντρα τους, ακόμη και με καρτ, είναι προσφορά του περιοδικού MOTOGP WORLD, με φωτογραφίες από το αρχείο του Gigi Soldano.

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Τέσσερις μοτοσυκλέτες και το 2012

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Παράνομη η RSV4 του Biaggi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα