• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Τέσσερις μοτοσυκλέτες και το 2012
Δεν θα αυξήσει τον αριθμό τους την επόμενη χρονιά
Νέα 20/04/2011 - 10:51

Όπως ανακοινώθηκε από τη Yamaha, την επόμενη χρονιά η εταιρεία θα διατηρήσει τον αριθμό των τεσσάρων μοτοσυκλετών με τις οποίες λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτό με περισσότερες. Έτσι, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο αναβάτες στην επίσημη ομάδα (Yamaha Racing) και δύο στην δορυφορική (Monster Yamaha Tech 3).

 

Όπως είναι γνωστό, το 2012 οι κινητήρες των μοτοσυκλετών που θα μετέχουν στο MotoGP θα έχουν χωρητικότητα 1000cc. Τα στελέχη της Yamaha αναμένεται να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία με τον Herve Poncharal, ιδρυτή της Monster Yamaha Tech 3, παρότι αυτός έχει τη δυνατότητα να εξελίξει έναν κινητήρα και να τον τοποθετήσει σε (πρωτότυπο) πλαίσιο της Yamaha.

 

O Masao Furusawa, πρώην αφεντικό της Yamaha και νυν σύμβουλός της, σε συνέντευξή του στον Βρετανικό Τύπο δήλωσε:

«Προτιμώ να συνεργαστούμε με την Tech 3 και το 2012. Βεβαίως είναι μια ανεξάρτητη ομάδα και εάν ο Herve επιθυμεί να δημιουργήσει μια νέα μοτοσυκλέτα με λογικό κόστος, μπορεί να το κάνει. Όμως θα του ζητήσω να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους ίδιους όρους. Το να έχεις δύο μοτοσυκλέτες δεν είναι αρκετές για να αναπτύξεις την τεχνολογία που χρειάζεται, όμως το να έχεις έξι είναι υπερβολή. Για εμένα, τέσσερις μοτοσυκλέτες είναι ένας καλός αριθμός» επεσήμανε ο Furusawa.

 

Η Yamaha έχει ήδη αρχίσει την εξέλιξη του κινητήρα των 1000cc και έχει κάνει δοκιμές στην Ιαπωνία. Μάλιστα, οι Jorge Lorenzo και Ben Spies αναμένεται να οδηγήσουν την μοτοσυκλέτα του 2012 έπειτα από το Grand Prix του Mugello (4 Ιουλίου).

 

Ο Kouichi Tsuji, ο οποίος είναι υπεύθυνος εξέλιξης, τόνισε:

«Έχουμε αρχίσει ήδη την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και μπορώ να πω ότι είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει. Προφανώς, ο νέος κινητήρας θα έχει περισσότερη ισχύ και πρέπει να δούμε τι μετατροπές θα πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο. Οι δοκιμές στο Mugello θα μας δείξουν το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε».

Επόμενο άρθρο »

Αμφισβήτηση για το GP του Τέξας

« Προηγούμενο άρθρο

Biaggi: «Σέβομαι και θαυμάζω τον Rossi!!!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα