• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: «Μου άρεσε ο νέος συμπλέκτης»
Έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του
Νέα 06/05/2011 - 12:58

Στις δοκιμές που έγιναν στην πίστα του Εστορίλ, ο Andrea Dovizioso οδήγησε την μοτοσυκλέτα η οποία είχε τον καινούργιο συμπλέκτη που δημιούργησε η Honda με σκοπό να βελτιωθεί η πρόσφυση του πίσω τροχού στην είσοδο της στροφής. Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε:

«Χαίρομαι επειδή ο νέος συμπλέκτης λειτούργησε πολύ καλά. Πλέον η μοτοσυκλέτα έχει λιγότερους κραδασμούς και αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση επειδή αυτοί ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Χάρη σε αυτόν τον συμπλέκτη μπορούμε να φρενάρουμε εντονότερα επειδή είναι πιο σταθερή.

Δοκίμασα δύο διαφορετικές ρυθμίσεις στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας όπου και οι δύο ήταν καλύτερες στο φρενάρισμα απ’ ό,τι πριν.

Νομίζω ότι είναι σε καλό επίπεδο (μοτοσυκλέτα) αλλά θεωρώ ότι μπορεί να βελτιωθεί λίγο ακόμα. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο ιδανικό σημείο αναφορικά με την σταθερότητά της αλλά έχουμε πλησιάσει πολύ στο επίπεδο που ήμασταν πέρσι και αυτό σημαίνει ότι βελτιωθήκαμε πολύ».

 

Ο Dovizioso ήταν στην 8η θέση των δοκιμών στην Πορτογαλική πίστα και ο ταχύτερος χρόνος του (1:37.460) ήταν κατά περίπου 1,2 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν του Marco Simoncelli (1:36.211). Όταν ρωτήθηκε γιατί συνέβη αυτό, ο Dovizioso τόνισε:

«Η διαφορά μου από τον πρώτο είναι μεγάλη. Έκανα δοκιμές με τα νέα ελαστικά της Bridgestone για το 2012 τα οποία είχαν καλύτερη πρόσφυση όμως κάποια στιγμή η μοτοσυκλέτα εμφάνισε κραδασμούς και δεν μπορούσα να μειώσω τον χρόνο μου. Πάντως όταν οδήγησα με τα λάστιχα που χρησιμοποιήσαμε στον αγώνα ήμουν κατά 0.4 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρώτο και αυτό είναι πολύ θετικό για εμένα ενόψει του Le Mans».

Επόμενο άρθρο »

WSBK, Monza: o Rea ταχύτερος στις Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: «Στην Ισπανία έχουμε κουλτούρα στους αγώνες»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα