• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto2 Αγώνας: Τα κατάφερε o Marquez
Κέρδισε έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα
Νέα 15/05/2011 - 16:16

Ο Marc Marquez (Team CatalunyaCaixa Repsol) ξόρκισε, θα λέγαμε, την κακοτυχία του με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Moto2 κέρδισε με πειστικό τρόπο και σε έναν αγώνα όπου συμπλήρωσε τις 50 εκκινήσεις στα Grand Prix.

Έτσι, αυτή η νίκη του αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα, εκτός από τον ουσιαστικό που δεν είναι άλλος από το ότι απέδειξε έμπρακτα την αξία του ως αναβάτης. Θυμίζουμε πως στα πρώτα δύο Grand Prix της χρονιάς δεν είχε καταφέρει να τερματίσει, ενώ στο Εστορίλ ήταν 21ος.

 

Όμως ας πάρουμε τα δεδομένα με τη σειρά. Ο Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) προηγούταν στον αγώνα όταν 11 γύρους πριν το τέλος δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Thomas Lüthi (Interwetten Paddock Moto2) που ακολουθούσε και αναγκάστηκε να ανοίξει την τροχιά του. Τότε, εκτός από αυτόν, τον προσπέρασαν και οι Yuki Takahashi (Gresini Racing) και Marc Marquez.

 

Τελικά ο Ιάπωνας αναβάτης θα τερματίσει δεύτερος και ο Bradl τρίτος, έπειτα από μια έντονη μονομαχία που κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο. Να σημειώσουμε ότι έξι γύρους πριν το τέλος άρχισαν να πέφτουν ψιχάλες, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Marquez να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά.

 

Τέταρτος ήταν ο Julian Simon (Mapfre Aspar) ο οποίος προσπέρασε λίγο πριν τον τερματισμό τον Thomas Lüthi, ενώ έκτος ήταν ο Aleix Espargarο (Pons HP 40), ο οποίος σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμά του ως τώρα. Να πούμε ότι ο Ισπανός ήταν στο γκρουπ τον πρώτων για αρκετό διάστημα.

 

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Simone Corsi (Ioda Racing Project) έπειτα από έντονο συναγωνισμό με τον Bradley Smith (Tech 3), ο οποίος έμεινε όγδοος. Τη δεκάδα συμπληρώσαν οι Dominique Aegerter (Technomag-CIP) και Alex de Angelis (JiR Moto2).

 

Σε ό,τι αφορά τις εγκαταλείψεις, ο Andrea Iannone (Speed Master) έπεσε μόλις στον πρώτο γύρο, ο Santiago Hernandez (SAG Team) είχε ένα εντυπωσιακό highside, ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι, ενώ πτώσεις είχαν και οι Ricky Cardus (QMMF Racing Team) και Axel Pons (Pons HP 40). Ο Mika Kallio (Marc VDS Racing) εγκατέλειψε από πρόβλημα στον συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας του.

 

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε το συνοδευτικό αρχείο για να δείτε τα αποτελέσματα από τον αγώνα της κατηγορίας Moto2 στο Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans MotoGP Αγώνας: Ο Stoner και οι άλλοι

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans φωτογραφικό: Η πτώση του Pedrosa (με Simoncelli)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα