• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: «Δεν είναι επικίνδυνα τα 350 χλμ./ώρα»
Αναφέρθηκε στην ταχύτητα των μοτοσυκλετών των 1000cc
Νέα 17/08/2011 - 12:37

O Valentino Rossi σε δηλώσεις του στο Brno, είπε ότι η ταχύτητα που αναπτύσσουν οι νέες μοτοσυκλέτες για το 2012 δεν είναι επικίνδυνες για τους αναβάτες. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati είπε χαρακτηριστικά: 

«Η μοτοσυκλέτα είναι τρομερά γρήγορη. Όταν την οδήγησα στο Mugello, στο τέλος της ευθείας γελούσα! Ήταν πολύ γρήγορη αλλά νομίζω ότι είναι ασφαλής. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο να φτάσουμε (σε τελική ταχύτητα) τα 350 χλμ./ώρα αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που άλλαξε είναι ο ρυθμός επιτάχυνσης από στροφή σε στροφή.»  

 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Casey Stoner ο οποίος αναρωτήθηκε:

«Γιατί η ταχύτητα είναι θέμα; Στο παρελθόν υπήρχε η θεωρία ότι η υψηλή ταχύτητα είναι επικίνδυνη. Δεν είναι αλήθεια. Με τις μοτοσυκλέτες των 800cc είναι πιο επίφοβο να φτάσεις στο όριο απ’ ό,τι με αυτές των 1,000cc. Με τις τελευταίες θα μπορούμε να επιτύχουμε τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα.

Κάναμε πρόοδο από την εποχή των μοτοσυκλετών των 990cc αλλά με τους νέους κανονισμούς για τα καύσιμα θα είναι πιο δύσκολο, όμως με τη δύναμη που έχουν οι νέες μοτοσυκλέτες πιστεύω ότι θα φτάσουμε ή και θα ξεπεράσουμε αυτή την ταχύτητα. Θα είναι ενδιαφέρον».  

 

 

Οι δύο οδηγοί αναφέρθηκαν στο θέμα ύστερα από την επισήμανση που έκανε ο Jorge Lorenzo, που είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την ταχύτητα της νέας Μ1 των 1000cc και ότι πιστεύει ότι σε πίστες όπως το Mugello και το Κατάρ, η ταχύτητα θα φτάει τα 350 χλμ/ώρα, κάτι που ο ίδιος θεωρεί οριακό, αλλά όχι επικίνδυνο. 

 

Να σημειώσουμε ότι το επίσημο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στα 800cc έχει ο Dani Pedrosa με 349.288 χλμ./ώρα και το σημείωσε το 2009 στο Mugello ενώ το ανεπίσημο ρεκόρ στα 990cc κατέχει ο Loris Capirossi με 347.318 χλμ./ώρα και το είχε επιτύχει το 2004 με την Ducati, κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών στην Καταλωνία.

Επόμενο άρθρο »

«Έφυγε» ο Claudio Castiglioni

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: «Ο Lorenzo “πέταξε” την νίκη»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα