• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Έφυγε» ο Claudio Castiglioni
O Πρόεδρος της MV Agusta
Νέα 17/08/2011 - 14:05

Ο Claudio Castiglioni, ο χαρισματικός Μάνατζερ της MV Agusta, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Varese, της αγαπημένης του πόλης. Μαζί με τον αδερφό του Giancarlo ήταν ιδιοκτήτες της Gagiva και βοήθησαν να δημιουργηθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μοτοσυκλέτες της Ιταλίας καθώς και στο δυναμικό επαναλανσάρισμα της Ducati και της MV Agusta στην παγκόσμια αγορά.  

 

Ο Castiglioni ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως δημοσιογράφος των αγώνων μοτοσυκλετών όμως το πάθος του γι’ αυτές τον έκανε να εμπλακεί πιο ενεργά και να συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτούς. Αν και δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου αγγλικά, κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix το 1990 πήγε στο motorhome του Eddie Lawson και τον έπεισε να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, την Gagiva 500. Και τον έπεισε χάρη στο χαμόγελό του! Το 1991 ο Lawson άρχισε να τρέχει με αυτήν και το 1992 κέρδισε με εκπληκτικό τρόπο το Ουγγρικό Grand Prix.  

Μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του Castiglioni ήταν η εξής:

«Οι μοτοσυκλέτες μας κάνουν να ονειρευόμαστε. Έχουν διάφορα χρώματα, διαφορετικούς ήχους. Έχουν σχήματα που μερικές φορές δείχνουν τι ήταν αυτό που ενέπνευσε τους σχεδιαστές τους. Κάποιες φορές αυτές οι δημιουργίες είναι αληθινά έργα τέχνης που μετατρέπουν τον σχεδιαστή σε καλλιτέχνη.»

Επόμενο άρθρο »

Ο Hayden με την GP11.1 στην Ινδιανάπολη

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: «Δεν είναι επικίνδυνα τα 350 χλμ./ώρα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα