• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Λίγοι αριθμοί πριν την Ινδιανάπολη
Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά
Νέα 25/08/2011 - 17:29

Ας δούμε μερικούς αριθμούς που έχουν τη δική τους αξία, λίγο πριν το Grand Prix της Ινδιανάπολις:  

 

329

Αυτός είναι ο αριθμός των νικών στα Grand Prix που έχουν, ως τώρα, συνολικά οι 17 αναβάτες οι οποίοι λαμβάνουν μέρος φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό το νούμερο αποτελεί και νέο ρεκόρ. Το προηγούμενο ήταν πέρσι στον αγώνα του San Marino όπου οι αναβάτες που έλαβαν μέρος σε αυτό είχαν συνολικά 328 νίκες στα GP.  

 

24

H νίκη του Andrea Iannone στην κατηγορία της Moto2 στο Brno ήταν η πρώτη για Ιταλό αναβάτη έπειτα από 24 αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα την προηγούμενη νίκη την είχε επιτύχει πάλι ο Iannone στην Jerez. Το μεσοδιάστημα των 24 αγώνων χωρίς νίκη Ιταλού οδηγού είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ως τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 1989. Τότε ο Luca Cadalora είχε κερδίσει στα 250cc στη Βραζιλία έπειτα από 30 αγώνες χωρίς Ιταλική νίκη.

Μιας και αναφερθήκαμε στους Ιταλούς οδηγούς να προσθέσουμε επίσης ότι η 8η θέση του Simone Grotzkyj στο Bnro, στα 125cc, είναι το καλύτερο αποτέλεσμα Ιταλού οδηγού φέτος, ως τώρα, στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δύσκολοι καιροί για τους γείτονές μας που παλιότερα κυριαρχούσαν…

 

22

O Valentino Rossi έχει βαθμολογηθεί και στους 22 αγώνες που έχει λάβει μέρος έπειτα από την επιστροφή του στην ενεργό δράση, μετά τον τραυματισμό του. Θυμίζουμε ότι επανήλθε στο περσινό Γερμανικό Grand Prix.  

 

3

Η Ινδιανάπολις είναι η μία από τις τρεις πίστες που ο Casey Stoner δεν έχει κερδίσει ως τώρα στο MotoGP. Οι άλλες δύο είναι η Χερέθ και το Εστορίλ. 

 

3

Στην Τσεχία, η νίκη του Cortese στα 125cc τον έκανε τον τρίτο Γερμανό αναβάτη που κερδίζει φέτος σε αγώνα, έπειτα από τους Stefan Bradl και Jonas Folger. Η τελευταία φορά που τρεις διαφορετικοί Γερμανοί οδηγοί κέρδισαν σε Grand Prix ήταν το 1991, όταν ο Helmut Bradl ήταν πρώτος στα 250cc και οι Ralf Waldmannκαι Peter Öttl νίκησαν στα 125cc.

Επόμενο άρθρο »

H Myers οδήγησε την Suzuki GSV-R

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν θα υπάρξουν εντολές στην Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα