• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμοι για εντολές ομάδας στην Yamaha(;)
Για να βοηθήσουν τον Lorenzo για τον Τίτλο
Νέα 22/09/2011 - 11:18

Γνωρίζουμε, ως τώρα, ότι στην Yamaha δεν έχουν υπάρξει εντολές που να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα προς όφελος του Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει περισσότερες πιθανότητες για τον Παγκόσμιο Τίτλο από τον Ben Spies. Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο Lin Jarvis επιβεβαίωσε ότι εάν χρειαστεί θα ζητήσουν από τον Spies να βοηθήσει τον Lorenzo στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

 

Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Racing είπε:

«Υπάρχουν αρκετοί αγώνες ακόμα και η κατάσταση στην βαθμολογία των οδηγών δεν είναι, για παράδειγμα, διαφορά έξι βαθμών και να απομένουν μόνο δύο αγώνες. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η σεζόν και θα ελπίζουμε να υπάρχει ακόμα για εμάς μαθηματική πιθανότητα να κυνηγήσουμε τον Τίτλο και τότε θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε.

 

Ο Ben και ο Jorge είναι ομαδικοί παίχτες και νομίζω ότι έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους φέτος, αντιθέτως με ό,τι ενδεχομένως ίσχυε στο παρελθόν. Δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το Πρωτάθλημα και η αρμονία που επικρατεί στη ομάδα είναι πλεονέκτημα. Το σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα και θα καταβάλλουμε στους αναβάτες μας την μέγιστη προσπάθειά μας.

 

Αν ένας αναβάτης μας έχει μαθηματικά την πιθανότητα να κερδίσει το Πρωτάθλημα και ό άλλος όχι, τότε λογικά θα πρέπει να βοηθήσει. Έχουμε δει αυτή την κατάσταση στην Formula 1, όπου πρόσφατα απέσυραν την απαγόρευση για τις εντολές ομάδας, με τις οποίες συμφωνώ. Κατά την άποψή μου η ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίζει τη στρατηγική της όπως της ταιριάζει και δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κάνει το κοινό.»

 

Ο Ben Spies ξεκαθάρισε ότι ως τώρα δεν του έχουν δοθεί εντολές. Όπως είπε:

«Δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Είδαμε στη Ινδιανάπολη ότι προσπέρασα τον Jorge. Στο Misano, ο Pedrosa προσπέρασε το Stoner στο τέλος του αγώνα και με τρόπο που έπρεπε. Δεν μου αρέσει να κερδίζει κάποιος το Πρωτάθλημα επειδή κάποιος άλλος του το επέτρεψε. Ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι και δεν σκοπεύω να οδηγήσω διαφορετικά. Όποιος κι αν είναι μπροστά μου θα προσπαθήσω να τον περάσω.»

Επόμενο άρθρο »

WSBK: O Biaggi δεν θα μετέχει στην Ιmola

« Προηγούμενο άρθρο

H ομάδα της Aspar σε πυρηνικό εργοστάσιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα