• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Doohan: «Ο Stoner είναι πιο δυνατός πνευματικά από τον Rossi»
Θεωρεί ότι ο Αυστραλός έχει πλεονέκτημα έναντι του Ιταλού
Νέα 12/10/2011 - 16:20

Ο Mick Doohan θεωρεί ότι η διαφορά του Casey Stoner με τον Valentino Rossi στην πρώτη τους χρονιά στην Ducati αντίστοιχα, οφείλεται περισσότερο στην υπεροχή του Αυστραλού παρά στην αγωνιστική πτώση του Ιταλού αναβάτη.

Ο Stoner, το 2007 στην πρώτη του χρονιά στην Ducati κέρδισε τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο ενώ ο Rossi φέτος έχει ανέβει μόνο μία φορά στο βάθρο.

Συγκεκριμένα, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 500cc δήλωσε:

«Όπως φάνηκε, ο Casey ήταν ο μόνος που τα τελευταία χρόνια μπορούσε να φέρει καλά αποτελέσματα συνεχώς με αυτή την Ducati. Συγκριτικά με τον ομόσταυλό του ήταν η μέρα με την νύχτα και αυτό επιβεβαιώνει την κυριαρχία του. Αν και δεν έχει κερδίσει Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές πόσο δυνατός οδηγός είναι.

Νομίζω ότι προς το τέλος της παραμονής του στην Ducati οδηγούσε πέρα από τα όριά του την μοτοσυκλέτα. Συχνά ήταν εκτός ορίων κάτι που οδηγεί σε λάθη –δηλαδή σε πτώση.

Θεωρώ ότι το ίδιο συνέβη και με τον Rossi ο οποίος έπεσε μερικές φορές και συνειδητοποίησε ότι το να οδηγεί με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα επιτύχει είναι να πέφτει συχνότερα. Γι’αυτό ας προσπαθήσουν να φτιάξουν την μοτοσυκλέτα, κάτι που είναι εύκολο να το λες παρά να το πράττεις. Ωστόσο, μόνο έτσι θα μπορέσει να είναι σε θέση να κερδίσει.»

 

Ο Doohan ρωτήθηκε εάν ο Rossi θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και απάντησε διπλωματικά:

«Είναι δύσκολο να το πω. Έχει περάσει αρκετός καιρός που είναι στο αγωνιστικό προσκήνιο και αυτό μπορεί να επηρεάσει κάποιον. Πώς να ξεχάσεις τις εξωτερικές επιρροές; Ο Rossi έχει κερδίσει στα 125cc, στα 250cc και στα MotoGP, έχει πολλούς Παγκόσμιους Τίτλους και πολλά χρόνια στο θεσμό.»

Επόμενο άρθρο »

O Rossi στο Twitter

« Προηγούμενο άρθρο

Στόχος η νίκη για την Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα