• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: O Vale & o Loris έτοιμοι να τιμήσουν το #58
Φορτισμένη η συνέντευξη τύπου στην Βαλένθια
Νέα 03/11/2011 - 19:52

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης πριν από κάθε Αγώνα, σήμερα ήταν διαφορετική! Βέβαια η ατμόσφαιρα ήταν βαριά από όσα έγιναν στην Μαλαισία και όλοι μίλησαν για τον Super Sic.

 

O Casey Stoner ξεκίνησε την συνέντευξη λέγοντας:

“Δεν είναι ο τρόπος που θα θέλαμε να τελειώσει το Πρωτάθλημα. Είχαμε δύο θανάτους σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Θα είναι κάτι που θα το σκεφτόμαστε εκτός από την τιμή για αυτούς που έφυγαν και για το νόημα των Αγώνων. Τι σημασία έχει η ζωή και τι αξία έχει αυτό που κάνουμε; πρέπει να υπάρχει μια νέα θεώρηση για το τι κάνουμε όταν μπαίνουμε κάθε φορά μέσα στην πίστα. Να έχουμε ένα σεβασμό σε αυτό που κάνουμε”, είπε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Μετά μίλησε ο Ben Spies που επιστρέφει στην πίστα μετά από δύο αγώνων αποχή:

¨Είναι δύσκολο το να έρθουμε στον τελευταίο αγώνα, με βαριά καρδιά και συναισθήματα, αλλά ο Μάρκο θα ήθελε να τρέξουμε, οι αγώνες ήταν η ζωή του”.

 

Ο Valentino Rossi ήταν ο τρίτος του πάνελ:

“Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, προσπάθησα να μείνω όσο περισσότερο γινόταν με τον Paolo, την μετέρα και την αδελφή του Μάρκο. Στην Ιταλία φάνηκε ότι σε όλους άρεσε ο Μάρκο, από το τι έγινε στην κηδεία. Θα είναι ένας πολύ περίεργος αγώνας για όλους, αλλά θα είναι το καλύτερο για τον Μάρκο. Θα φορέσω ένα ειδικό κράνος για την περίσταση, που θα έλθει το Σάββατο το πρωί”, είπε σε σχέση με το κλίμα του Αγώνα.

Σε ερώτηση σχετική με τα δύο ατυχήματα σχολίασε:

“Είναι παρόμοια, αλλά και διαφορετικά. Ο Shoya έκανε ένα μικρό λάθος και ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του – που έιναι νορμάλ – κράτησε την μοτοσυκλέτα και την ξαναέφερε στην γραμμή της. Ο Μάρκο ήταν μεγάλος σε διαστάσεις και προσπάθησε να το κρατήσει με το σώμα του. Και το σώμα του έγινε το τρίτο λάστιχο, που έσωσε την πτώση, αλλά τον έφερε την παράξενη τροχιά”.

Ο Stoner σε ερώτηση για το αν φταίνε τα λάστιχα στο ατύχημα, είπε:

“Δεν είχε να κάνει με τα λάστιχα ή τις μοτοσυκλέτες μας. Ήταν απλά μια άτυχη στιγμή, με πολλές κακές συγκυρίες”.

Στη συνέχεια οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Valentino αν μίλησε για το θέμα με τον αδελφό του Luca, που ξεκινά την καριέρα του στην Moto3 του Ισπανικού Πρωταθλήματος του χρόνου.

“Ναι μιλήσαμε με τον Luca και του είπα ότι έτσι είναι οι αγώνες και αν αποφασίσει ότι θέλει να γίνει πιλότος πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Αν χάσεις ένα φίλο σε ατύχημα με αυτοκίνητο δεν σταματάς να οδηγείς αυτοκίνητο”, είπε ο Rossi, μια άποψη που απηχεί κάθε αγωνιζόμενο είτε τρέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είτε σε τοπικό.

 

Μετά μίλησε ο Alvaro Bautista που είπε:

“Είμαστε τώρα στην Βαλένθια και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να τιμήσουμε τον Μάρκο, γιατί οι Αγώνες ήταν η ζωή του”.

Σε ερώτηση για την Suzuki ότι βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι στην αρχή της χρονιάς, δεν είναι στο επίπεδο της Honda ή της Yamaha, αλλά θα προσπαθήσουν να τελειώσουν καλά την χρονιά. Ακόμη καμία ανακοίνωση από τους Ιάπωνες για το μέλλον, αλλά ο ίδιος έχει κάποιες προσφορές για τις οποίες θα αποφασίσει την Κυριακή μετά τον Αγώνα.

 

Τέλος ένας συγκινημένος Loris Capirossi εμφανίστηκε με μαύρο περιβραχιόνιο και το #58 πάνω του και είπε:

“Η κατάσταση είναι περίεργη για όλους. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Μάρκο. Θα έχω το #58 στην μοτοσυκλέτα μου. Ελπίζω να του αρέσει και να είναι ευχαριστημένος με αυτό. Εγώ πέρα από αυτό είμαι 100% σίγουρος ότι πήρα τη σωστή απόφαση να αποσυρθώ και να ασχοληθώ με την οικογένειά μου και με τη δουλειά που έχω ήδη αρχίσει”.

Η Ingrid, η γυναίκα του είπε στον απεσταλμένο μας ότι είναι πολύ θλιμμένη με την υπόθεση του Μάρκο και δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος Αγώνας του Loris.

Τέλος η συνέντευξη έκελισε με αναφορά του Rossi στο τεστ της Τρίτης και της Τετάρτης:

“Την Τρίτη θα είναι μια σημαντική στιγμή με όλα τα χιλιάρια στην πίστα. Θα έχει ενδιαφέρον με τη νέα μας μοτοσυκλέτα...”

 

Επόμενο άρθρο »

To Misano θα πάρει το όνομα του Simoncelli

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: Κοντά στον Τίτλο ο Terol

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα