• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Δρ Costa αραιώνει την εμπλοκή του στην «Κλινική»
Ο θάνατος του Simoncelli συνέβαλε στην απόφασή του
Νέα 01/12/2011 - 12:52

O Δρ Claudio Costa είναι γνωστός στους φίλους των αγώνων και όχι μόνο. Ένας μοναδικός επαγγελματίας, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που συνδυάζει την Ιατρική με την ποίηση. Ο Δρ Costa είναι ο άνθρωπος πίσω από την «Clinica Mobile» η οποία για περισσότερο από τριάντα χρόνια έχει συμβάλλει στο να αποκατασταθούν οι τραυματισμοί των οδηγών αλλά και να σωθούν από τα χειρότερα πολλοί από αυτούς, καθώς τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες που τους κράτησαν στην ζωή.

 

Σε συνέντευξή του ο Δρ Costa δήλωσε σχετικά:

«Η “Clinica Mobile” θα συνεχίσει την δουλειά της. Αυτό που είναι δύσκολο σήμερα είναι να βοηθάς στην δημιουργία ηρώων. Χωρίς αυτούς, η Κλινική δεν με χρειάζεται πια. Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιοι οδηγοί».  

 

Ο διάσημος γιατρός πιστεύει ότι οι οδηγοί συμβολίζουν την «στο έπακρο ζώσα ζωή» και συχνά τους συγκρίνει με τους θεούς. Ο Δρ Costa συνέχισε λέγοντας:

«Σήμερα, η επιστήμη βοηθά πολύ και η δουλειά μου έχει περιοριστεί. Η επιστήμη υπόσχεται σωτηρία, αλλά πληρώνεις το αντίτιμο με την απουσία από τους αγώνες. Ήμουν ο γιατρός που έβαζε τους αναβάτες πάλι πάνω στην μοτοσυκλέτα, προφανώς με την έγκριση των εκάστοτε ιατρικών επιτροπών, αναβάτες που αν και τραυματισμένοι ήθελαν να επιστρέψουν στην πίστα το συντομότερο δυνατόν. Στις μέρες μας δεν υπάρχει η ζήτηση για τις “μαγικές” ικανότητές μου που τους βοηθούσαν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν να ζουν το “παραμύθι” τους.»  

 

O Δρ Costa είναι θρύλος επειδή ανέπτυσσε μια μοναδική σχέση με τους οδηγούς και πάντα προσπαθούσε να υπεισέλθει στον ψυχικό κόσμο τους και να τους βοηθήσει και σε αυτόν τον τομέα, εκτός από το να γιατρέψει σωματικά. Ο ίδιος είπε ότι πλέον θα μειώσει τον χρόνο που θα περνά στην «Clinica Mobile». Όταν ρωτήθηκε αν σε αυτή την απόφασή του συνέβαλε ο θάνατος του Marco Simoncelli, ο Δρ Costa απάντησε:

«Ναι, συνέβαλε. Ήταν ένας από τους αναβάτες που με κρατούσαν απασχολημένο συνεχώς. Τώρα έχασα την πηγή της δουλειάς μου. Αυτός ο “τρελός” με κρατούσε απασχολημένο».

 

Να σημειώσουμε ότι ο Δρ Costa είναι βαθιά φιλέλληνας και γνώστης της αρχαίας ελληνικής ιατρικής, την οποία θαυμάζει. Ξέρει αρχαία ελληνικά και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και πηγαίνει στην Κω, στο νησί του Ιπποκράτη, ώστε να εμπνέεται από τον χώρο. Η ποιητική του διάθεση είναι κάτι που όλοι στο χώρο του paddock του MotoGP, εκτιμούν ιδιαίτερα! 

Επόμενο άρθρο »

De Puniet: «Είμαι αισιόδοξος για το νέο πρότζεκτ»

« Προηγούμενο άρθρο

Μνημείο για τον Simoncelli στο Coriano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα