• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Yamaha Tech 3 θα δημιουργήσει νέο πλαίσιο
Για την μοτοσυκλέτα των 1000cc
Νέα 08/12/2011 - 13:15

Όπως έγινε γνωστό, η Yamaha Tech 3 θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για την μοτοσυκλέτα των 1000cc. Οι υπεύθυνοι της Γαλλικής ομάδας αποφάσισαν να το πράξουν έπειτα από την απόφαση της Dorna να αλλάξουν κάποια δεδομένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σε ό,τι αφορά τις δορυφορικές ομάδες.

 

Συγκεκριμένα ο Carmelo Ezpeleta, o CEO της Dorna, οραματίζεται ότι ομάδες όπως η Τech 3 θα μπορούν να εξελίσσουν μόνες τους τις μοτοσυκλέτες των 1000cc, με χαμηλότερο κόστος από αυτό που πληρώνουν στις εργοστασιακές ομάδες για να χρησιμοποιούν τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες τους. Η Tech 3 έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Yamaha για να χρησιμοποιεί την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της, το οποίο λήγει στο τέλος του 2013.  

 

Ο Herve Poncharal (δεξιά στην φωτογραφία), ο ιδιοκτήτης της Tech 3, ανακοίνωσε ότι οι Guy Coulon και Nico Goyon θα σχεδιάσουν το νέο πλαίσιο. Να πούμε ότι ο Goyon έχει δημιουργήσει αυτό για την μοτοσυκλέτα με την οποία η ομάδα συμμετέχει στην Moto2 (φωτ. 1). Όπως έγινε γνωστό, το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο για δοκιμές στα τέλη της ερχόμενης άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού. Ο Poncharal δήλωσε σχετικά:

«Το 2012 σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια νέα μοτοσυκλέτα. Το πλαίσιο θα είναι έτοιμο την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο η μοτοσυκλέτα δεν θα δοκιμαστεί στην πίστα παρά μόνο το 2013. Είναι ένα διαφορετικό πρόγραμμα και πρέπει να πω ότι έχουμε συμβόλαιο με την Yamaha ως το 2013 και δεν πρόκειται να μπλέξουμε τις δύο καταστάσεις. 

Στην Tech 3 θα δώσουμε βάρος στις Μ1 για το 2012 και το 2013. Ωστόσο θα εξελίσσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα και αν δούμε ότι έχει καλές δυνατότητες κατά τη διάρκεια των δοκιμών γιατί να μην την βάλουμε στους αγώνες με κάποιον άλλο οδηγό;»

 

Πάντως ο Poncharal δεν πρόκειται να διακόψει την μακρόχρονη συνεργασία του με την Yamaha μετά το 2013 κάτι που ξεκαθάρισε τους ανθρώπους της Ιαπωνικής εταιρείας σε επαγγελματική συνάντηση που είχαν πρόσφατα.

Επόμενο άρθρο »

Video: O Maddison προετοιμάζεται για Παγκόσμιο ρεκόρ

« Προηγούμενο άρθρο

Del Torchio: «Ο Rossi δεν ήταν τυχερός»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα