• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το παρασκήνιο του άρθρου ENEOS – Yamaha
Πως έγινε η παγκόσμια αποκλειστικότητα!
Νέα 04/01/2012 - 21:40

Επειδή έχει συζητηθεί αρκετά σε παγκόσμιο επίπεδο η αποκλειστικότητα του motograndprix.gr πάνω στο θέμα της χορηγίας ENEOS – Yamaha, οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: 

Η δημοσιογραφική πληροφορία ήρθε από το εξωτερικό στις 29 Δεκεμβρίου, χωρίς να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, έως την επομένη 30/12 όταν ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας Petronas – Yamaha.

Ψάξαμε στην Ελληνική αγορά και είδαμε ότι η εταιρία ENPO Hellas S.A., που είναι ο εισαγωγέας των συγκεκριμένων λιπαντικών στην χώρα μας, έχει και λιπαντικά μοτοσυκλέτας στην γκάμα της. Στις 3 Ιανουαρίου επικοινωνήσαμε με τον κ. Νίκο Διαμαντή, CEO της ENPO, ώστε να συζητήσουμε ενδεχόμενη συνεργασία με το web site και το περιοδικό MOTOGP WORLD.

Στην διάρκεια της συζήτησης ρωτήσαμε τον κ. Διαμαντή, αν υπάρχει σκέψη για κεντρική χορηγία της ENEOS σε ομάδα του MotoGP, ώστε να δοθεί περισσότερη αναγνωρισιμότητα σε ένα νέο για την Ελληνική – τουλάχιστον – αγορά όνομα. Η απάντηση του ήταν:

“ Το εργοστάσιο μπορεί να σκέφτεται κάτι τέτοιο”.

 

Με βάση αυτήν την απάντηση και την πληροφορία που είχαμε από φίλο Ιταλό τεχνικό, σκεφτήκαμε ότι αφού η Honda έχει χορηγό την Repsol, η Ducati την Shell, η μόνη ομάδα που μένει – μετά το τέλος της συνεργασίας με την Petronas – χωρίς χορηγό στο χώρο των λιπαντικών και χωρίς χορηγό γενικότερα, είναι η Factory Yamaha.

Θεωρήσαμε μάλιστα ότι μάλλον η μοτοσυκλέτα θα βαφτεί στα πορτοκαλί χρώματα της ENEOS.

Μιλώντας και πάλι με συνεργάτες μας στην Ιταλία – στην οποία εδρεύει η ομάδα της Yamaha – μας επιβεβαίωσαν ατύπως την αλήθεια της είδησης και μάλιστα μας είπαν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αργότερα μέσα στον μήνα. Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε σε μια δημοσιογραφική αναγγελία που τελικά πολλά web site παγκοσμίως υιοθέτησαν και επιβεβαίωσαν με τη σειρά τους, μάλιστα προς τιμήν τους αναφέροντας ότι το motograndprix.gr αποκάλυψε την ιστορία!

 

Επόμενο άρθρο »

Oδηγοί και Ομάδες MotoGP 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bradl θα συμμετέχει με το Νο 6

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα