• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι λέει ο Burgess για την GP12;
«Ξεκινάμε από το μηδέν»
Νέα 14/02/2012 - 03:54

Ο Valentino Rossi από την πρώτη στιγμή που οδήγησε την GP11 γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να διορθώσει την κατάστασή της. Σε όλη την διάρκεια της σεζόν ο αρχιμηχανικός του Jeremy Burgess δοκίμασε τα πάντα για να βελτιώσει την αίσθηση στο εμπρός σύστημα αλλά τελικά δεν το κατάφερε. 

Από τότε γνώριζε ο Burgess ότι δεν θα υπήρχε μέλλον με το carbon πλαίσιο της Ducati.

 

Αυτή ήταν και η αιτία που έβαλε σε εφαρμογή την σχεδίαση του νέου αλουμινένιου πλαισίου. Ένα project που ξεκίνησε στην ουσία από τα μέσα της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο, τότε δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά γιατί έπρεπε να αλλάξουν την σχεδίαση του μοτέρ για να μπορεί να προσαρμοστεί στο πλαίσιο.

Σύμφωνα με τον Burgess πέρυσι η Ducati ήταν παγιδευμένη από τους κανονισμούς ιδίως αυτόν που αναφέρεται στον περιορισμό των κινητήρων. Μέχρι το τέλος της σεζόν αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν κάθε τεχνική και τρόπο για να βελτιώσουν μεν την μοτοσυκλέτα αλλά ταυτόχρονα να μείνουν νόμιμοι με τους κανονισμούς.

“Έπρεπε να περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά” δήλωσε ο Burgess. Βέβαια στις δοκιμές που πραγματοποίησε η ομάδα στην Valencia τον περασμένο Νοέμβρη τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τον Burgess:

“Ο Valentino είχε ήδη οδηγήσει την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και γνώριζε ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Το γεγονός ότι ήμασταν σκεπτικοί ήταν γιατί αναρωτιόμασταν τι θα κάνουμε στο μέλλον. Η μοτοσυκλέτα ήταν ελαφρώς καλύτερη ίσως λόγω του χάρτη της ECU.”

 

Ωστόσο, ο Burgess δείχνει αισιόδοξος για την GP12 που δοκίμασε η ομάδα στη Μαλαισία. Πιστεύει ότι στον πρώτο αγώνα θα τα πάνε καλά και θα βρίσκονται μπροστά με τους πρωτοπόρους και ίσως να είναι ικανοί να παλέψουν για μία θέση στο βάθρο. Γνωρίζοντας όμως ότι ο Stoner και ο Lorenzo έχουν ένα ήδη γρήγορο πακέτο.

“Στην ουσία ξεκινάμε από το μηδεν και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γίνουμε καλύτεροι στην διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πλέον κρεμασμένα μούτρα μέσα στο pit box.” συμπλήρωσε ο Αυστραλός μηχανικός.

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK Phillip Island, Ημέρα 2

« Προηγούμενο άρθρο

H Lauren Vickers εύχεται για τον Αγ. Βαλεντίνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα