• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
test
*OLD DO NOT USE* Free videos 17/2/2008 4:25:00 μμ

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Mahindra Racing το πρώτο επίσημο τεστ της καινούργιας μοτοσυκλέτας, MGP30 (διαβάζεται τρία-μηδέν). Η 250cc μοτοσυκλέτα θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα Moto3 το οποίο ξεκινά στις 8 Απριλίου στο Κατάρ. Στις τριήμερες δοκιμές της Βαλένθια, οι αναβάτες της ομάδας – DannyWebb και MarcelSchrotter - είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν την νέα Mahindra απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, δεν είχαμε επίσημες μετρήσεις στην πίστα Ricardo Tormo, όπου 30 αναβάτες της Moto3 (οι οποίοι εκπροσωπούσαν 6 διαφορετικούς κατασκευαστές) βγήκαν στην πίστα για τις δοκιμές, παρά το κρύο. Στις ανεπίσημες μετρήσεις, ο Danny Webb χρονομετρήθηκε με καλύτερο χρόνο 1.43.2 (μετά από συνολικά 98 γύρους και στις 3 ημέρες) που τον τοποθέτησε αρκετά ψηλά στην ανεπίσημη κατάταξη.

 

Με την λήξη των δοκιμών, ο Βρετανός είχε πολύ καλή διάθεση, παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν: «Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία στο σύνολό της. Από την πρώτη ημέρα ένιωσα πολύ άνετα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι οι τετράχρονες μου ταιριάζουν καλύτερα και είναι πιο διασκεδαστικές στην οδήγηση. Η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας είναι πολύ καλή, είναι εξαιρετική στις στροφές και έχει αξιόλογη τελική ταχύτητα. Είχα μερικά προβλήματα την τελευταία ημέρα των δοκιμών, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάποια έκπληξη αφού η μοτοσυκλέτα είναι καινούργια, άλλωστε είμαι σίγουρος ότι θα διευθετηθούν μέχρι το επόμενο τεστ. Όλοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να μας φέρουν σ’ αυτήν την θέση».

 

Ο Schrotter (19 χρονών), κατάφερε να λάβει μέρος στις δοκιμές μόνο για μια ημέρα αφού είχε μόλις ολοκληρώσει ένα ειδικό στρατιωτικό πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων στην Γερμανία, το οποίο προορίζεται για ελίτ αθλητές. Ανυπόμονος να οδηγήσει την νέα MGP30, ο Marcel έφυγε αμέσως από το στρατόπεδο για την Βαλένθια, φτάνοντας τελικά την Παρασκευή το πρωί μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις λόγω καιρού. Σημειώνουμε ότι το κρύο που συνάντησε στην Ισπανική πίστα ήταν πραγματικά αμελητέο για τον Marcel, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες κοιμόταν σε μια σκηνή του Γερμανικού στρατού με εξωτερική θερμοκρασία στους -16ο C!

 

Με βασικό του στόχο να εξοικειωθεί με την νέα μοτοσυκλέτα, ο Γερμανός ολοκλήρωσε 37 γύρους την Παρασκευή, με καλύτερο χρόνο 1.46.2: «Είμαι αρκετά κουρασμένος, αλλά ήταν σημαντικό για εμένα να βρεθώ εδώ και να ανέβω – έστω και για μια ημέρα – στην μοτοσυκλέτα. Έχοντας χάσει τις δοκιμές στην Ιταλία και τα πρώτες δυο ημέρες στην Βαλένθια, αυτό που ήθελα ήταν να πάρω μια αίσθηση της καινούργια μοτοσυκλέτας. Είναι μεγάλη η διαφορά από τις δίτροχες, αλλά πιστεύω ότι σε μερικές ημέρες θα έχω εντελώς ξεχάσει τις 125cc. Δεν είχα το μυαλό μου καθόλου στο χρονόμετρο. Οι πρώτες μου εντυπώσεις για το πλαίσιο και την τελική ταχύτητα, είναι θετικές. Πρέπει να δουλέψουμε λίγο στην επιτάχυνση, αλλά πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο επόμενο τεστ και μετά θα έχουμε έναν μήνα περίπου πριν τις τελευταίες δοκιμές για να διορθώσουμε τυχόν προβλήματα»

MufaddalChoonia (Διευθυντής της MahindraRacing): «Ήταν συναρπαστικό να βλέπω το αποκορύφωμα της σκληρής μας δουλειάς, να αποτυπώνεται στην πίστα. Ταυτόχρονα με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, κάναμε και κάποιες αλλαγές στην δομή της ομάδας, αποκτώντας νέο προσωπικό. Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι η μοτοσυκλέτα, η ομάδα και οι αναβάτες, όλοι συνεργάζονται αρμονικά! Οι αναβάτες μας είναι πολύ θετικοί για την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Όσον αφορά τον κινητήρα, έχουμε καλή τελική ταχύτητα και παρά κάποιες μικρολεπτομέρειες, δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, είναι θεμιτό να παρουσιάζονται κάποια προβλήματα τώρα, διότι μπορούμε γρήγορα να τα αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό υπάρχουν οι δοκιμές. Έχουμε ακόμη, πολύ δουλειά μπροστά μας, ωστόσο – λαμβάνοντας υπόψη ότι η MGP30 έχει συνολικά μόνο 4 ημέρες στην πίστα – είμαι ικανοποιημένος και σίγουρος ότι μέχρι το Κατάρ θα είμαστε έτοιμοι και θα αγωνιστούμε για τις πρώτες θέσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω τόσο στην ομάδα, όσο και στους τεχνικούς συνεργάτες μας, την Engines Engineering και την Oral Engineering».

 

Παρών στην Βαλένθια ήταν και ο Ιταλός δοκιμαστής της ομάδας, Riccardo Moretti. Ο 27χρονος Ricardo, Πρωταθλητής Ιταλίας στα 125cc, θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα Ιταλίας για το 2012 μαζί με τον 19χρονο Ινδό αναβάτη, Sarath Kumar.

 

«Το Ιταλικό Πρωτάθλημα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να επιταχύνουμε την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του Riccardo», εξήγησε ο Mufaddal Choonia. «Συγχρόνως, ο Sarath θα αγωνιστεί χρησιμοποιώντας την εξαιρετική 2011 125cc μοτοσυκλέτα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που έχουμε να δώσουμε σε έναν Ινδό αναβάτη την δυνατότητα να αναπτύξει το ταλέντο του και τις ικανότητές του σε ένα υψηλού επιπέδου Πρωτάθλημα».

 

Χορηγοί