• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Checa & Giugliano μετά την 1η ημέρα στο Phillip Island
Επιμένει ο Ισπανός ότι δύσκολα θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση
Νέα 20/02/2012 - 13:50

Η 1η ημέρα των επίσημων δοκιμών SBK, στο Phillip Island, τελείωσε με τον Carlos Checa να διατηρεί την πρώτη θέση στην κατάταξη, ενώ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο μόνος αναβάτης που κατάφερε να ρίξει τον χρόνο του κάτω από τα 1.32. Αν και παρουσιάστηκε ελαφρώς πιο γρήγορος σε σχέση με τις ιδιωτικές δοκιμές της περασμένης εβδομάδας, ο Checa υπογράμμισε για για μια ακόμη φορά ότι είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσει τους χρόνους του πέρα από ένα ορισμένο σημείο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι η Ducati του έχει ένα επιπλέον βάρος 6 κιλών…

 

Οι ομάδες εργάστηκαν σε πολύ ζεστές θερμοκρασίες, δοκιμάζοντας παράλληλα και τα νέα ελαστικά που έφερε η Pirelli στην Αυστραλία: ένα μαλακό πίσω ελαστικό, ένα ακόμα πιο μαλακό πίσω και ένα καινούργιο μαλακό μπροστινό που έκανε το ντεμπούτο του σήμερα λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών που αναμένονταν.


«Είμαι αρκετά χαρούμενος», σχολίασε ο Checa. «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο με τους χρόνους μας, αν και είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθούμε πέρα από αυτό το σημείο. Σήμερα συνεχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας, με τις αναρτήσεις και τα ηλεκτρονικά, προσπαθώντας να βρούμε την χρυσή τομή ως προς την απόδοση. Για αύριο έχουμε ακόμη κάποια μικρά θέματα να δουλέψουμε πάνω, ενώ θα κοιτάξουμε και πάλι τα ελαστικά, καθώς η επιλογή των κατάλληλων ελαστικών στον πρώτο αγώνα αυτού του Σ/Κ, θα είναι θεμελιώδους σημασίας. Έτσι, αύριο θα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά – όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό – και στην συνέχεια η προσοχή μας θα στραφεί στους πρώτους αγώνες της σεζόν!».

 

Ο Davide Giugliano ολοκλήρωσε 59 γύρους σήμερα, συνηθίζοντας την Ducati του, αν και είχε μια πτώση το απόγευμα, χωρίς ευτυχώς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

 

«Δυστυχώς έπεσα σε λάθος στιγμή, σήμερα το απόγευμα. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θεωρώ ότι θα είχα βελτιώσει περισσότερο τον χρόνο μου. Ως αποτέλεσμα της πτώσης μου, χάσαμε πολύτιμο χρόνο για να ρυθμίσουμε περαιτέρω την μοτοσυκλέτα και ο καλύτερος χρόνος μου έμεινε ως είχε, από τους πρωινούς γύρους. Τέλος πάντων, ξέρω ότι θα τα πάω καλύτερα αύριο. Γνωρίζω ότι έχω πολλά ακόμη να μάθω, σε μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο διατηρώ ακμαίες τις ελπίδες μου», υπογράμμισε ο Giugliano.

Επόμενο άρθρο »

Ποια κατεύθυνση θα πάρουν οι CRT στο MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Leon Haslam εκτός δοκιμών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα