• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα SBK επιστρέφουν στην Ινδονησία!
Για πέντε χρόνια η συμφωνία
Νέα 22/02/2012 - 14:27

 

Ο Πρόεδρος της Infront Motor Sports, Maurizio Flamini, ανακοίνωσε και επίσημα ότι τα World Superbikes θα επιστρέψουν στην Ινδονησία (τελευταίος αγώνας είχε γίνει το 1997) το 2013, υπογράφοντας ένα πενταετές συμβόλαιο για να διεξαχθεί το γεγονός στην πίστα της Sentul.

 

Η συμφωνία υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα (15 Φεβρουαρίου), παρουσία του Υπουργού, Dr H.R. Agung Laksono, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες πέντε υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Αθλητισμού, καθώς και πλήθος ανθρώπων της πολιτικής, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου.

 

Ο Maurizio Flamini δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που μεγαλώσαμε το ημερολόγιο αγώνων του Πρωταθλήματος, το οποίο - χάρη στην ευτυχή κατάληξη των τελευταίων γεγονότων - θα έχει παρουσία σε πολύ σημαντικές χώρες, για την περαιτέρω εξέλιξή του τόσο σε αθλητικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Μετά την Ρωσία, όπου θα διεξαχθούν αγώνες SBK πρώτα και πριν από οποιοδήποτε άλλο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, χάρη σε δυο χρόνια εντατικών εργασιών στην Ασία, μπορούμε πλέον να συμπεριλάβουμε την Ινδονησία στο ημερολόγιο αγώνων. Η Ινδονησία είναι σήμερα η χώρα με τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης. Το ΑΕΠ της είναι πάνω από ένα τρις δολάρια, ενώ το 2011 σημείωσε ανάπτυξη πάνω από 6%, με την αγορά των μοτοσυκλετών να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια κομμάτια τον χρόνο. Οι αγώνες SBK θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους κατασκευαστές να παρουσιαστούν στο Πρωτάθλημα…»

 

Πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι τα SBK, μαζί με τους χορηγούς, τις ομάδες και τους επιχειρηματίες, θα μπορούν να επωφεληθούν πολλαπλώς χάρη στην παραπάνω συμφωνία. Από την άλλη, η πίστα της Sentul έχει την δικιά της ιδιαιτερότητα, χάρη τόσο στο φυσικό περιβάλλον (στη μέση ενός τροπικού δάσους) όσο και στις τεχνικές και σχεδιαστικές προδιαγραφές.

 

Παράλληλα, η Ινδονησία αποτελει μια τεράστια αγορά μοτοσυκλετών, μόνο το 2010 πουλήθηκαν 7.400.000 κομμάτια και υπολογίζεται ότι το 2011 θα φανεί αύξηση κατά 10%. Επίσης, η κυβέρνηση δίνει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την βενζίνη που χρησιμοποιείται από δίκυκλα.

 

Η τελική ημερομηνία για τους αγώνες του Πρωταθλήματος θα αποφασιστεί σύντομα. Πιθανότατα θα διεξαχθούν είτε στην αρχή μαζί με την Αυστραλία, ή στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

 

Ο Paolo Flamini, Διευθύνων Σύμβουλος της Infront Motor Sports, σχολίασε: «Η συμμετοχή της πίστας της Ινδονησίας στο Πρωτάθλημα World Superbikes επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο θεσμό και αναμφίβολα βοηθά στην ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, που έχει πλέον παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές μοτοσυκλετών του κόσμου, συνεχίζοντας να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την βιομηχανία μοτοσυκλετών, τους χορηγούς και τα ΜΜΕ».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi ποζάρει με το μέταλλο και τα καρφιά που είχε στο πόδι του!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Casey Stoner γράφει για την κόρη του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα