• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!
Στην συνέντευξη τύπου στο Estoril
Νέα 04/05/2012 - 10:06

O Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει επικρατήσει για τρεις συνεχόμενες χρονιές στην πίστα του Estoril (2008-2010), προηγείται στην κατάταξη του Πρωταθλήματος με 4 πόντους διαφοράς από τον δεύτερο Casey Stoner. Μετά την δεύτερη θέση του στον προηγούμενο γύρο στην Jerez, ο Lorenzo είναι σίγουρα αποφασισμένος να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να μεγαλώσει την διαφορά του από τον μεγάλο του αντίπαλο.

 

Ο Ισπανός δήλωσε στην συνέντευξη τύπου στο Estoril: «Το Estoril είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες, ειδικά στην εποχή του MotoGP. Πέρυσι ήταν δύσκολος αγώνας, δυσκολεύτηκα αρκετά να διατηρήσω το προβάδισμα και ο Dani έδειχνε πιο άνετος από εμένα και πήρε κεφάλι 4 γύρους πριν το τέλος. Ωστόσο, ήμουν ανταγωνιστικός και πέρυσι κι έτσι θεωρώ ότι αυτή η πίστα είναι καλή για εμάς και θα δούμε τι θα γίνει φέτος!»

 

Η πίστα της Πορτογαλίας, είναι η μοναδική πίστα στο ημερολόγιο του MotoGP, στην οποία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Casey Stoner δεν έχει καταφέρει να κερδίσει και ο Αυστραλός έδειξε αποφασισμένος να το αλλάξει αυτό φέτος: «Είναι μια ολοκληρωμένη πίστα. Έχεις τα πάντα, κάθε στυλ, ότι μπορείς να περιμένεις… υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπεράσεις και πολλές ευκαιρίες για λάθη. Είναι μια πίστα στην οποία πρέπει να έχεις μια ισορροπημένη μοτοσυκλέτα»

 

Ο ομόσταυλός του, Dani Pedrosa, o οποίος έχει κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα, ακολουθώντας από κοντά τα δυο μεγάλα φαβορί, είπε: «Για την ώρα πιστεύω ότι κάνουμε τα σωστά πράγματα. Προφανώς είναι ακόμα νωρίς, αλλά είναι πάντα ωραίο να ακολουθείς την σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι είναι μια καλή πίστα. Στο παρελθόν τα πήγαινα καλά εδώ κι έτσι είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ…»

 

Από την πλευρά του, ο νεοφερμένος στην κατηγορία Stefan Bradl, ο οποίος έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με την παρουσία του στους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς, βασίζεται στο γεγονός ότι είχε κερδίσει στην συγκεκριμένη πίστα στην μεσαία κατηγορία (Moto2). Σχολίασε σχετικά: «Τα πάμε αρκετά καλά για την ώρα, στους πρώτους γύρους της Jerez μπορούσα να δω ότι οι μπροστά δεν ήταν και πολύ μακριά μου, αλλά μέσα σε ένα γύρο απλά εξαφανίστηκαν! Έχει σίγουρα να κάνει με την εμπειρία, όμως κι εμείς έχουμε περισσότερες δυνατότητες με την μοτοσυκλέτα μου, το οδηγικό μου στυλ και με εμένα»

 

Τέλος, στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Danilo Petrucci, ο οποίος είχε καταφέρει να είναι η δεύτερη καλύτερη CRT στην Jerez – παρά το γεγονός ότι υπολείπεται σημαντικά σε ιπποδύναμη – και αυτήν του την εμφάνιση θέλει να επαναλάβει και στο Estoril: «Στην Jerez πήραμε τους πρώτους μας πόντους στο Πρωτάθλημα! Η μοτοσυκλέτα μας είναι ακόμη νέα, μόλις τριών μηνών! Όπως πολλοί ξέρετε, αγωνιζόμαστε με έναν κινητήρα που αποδίδει 185 άλογα… υπάρχει λοιπόν μεγάλη διαφορά με τις MotoGP μοτοσυκλέτες. Για μένα η πίστα είναι καινούργια, όπως και πολλές άλλες, και θα προσπαθήσω να την μάθω γρήγορα και θα προσπαθήσω να κερδίσω πόντους την Κυριακή. Θα είναι ένα όνειρο αν το καταφέρω!»

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi-Hayden: Αλλαγή ρόλων!

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό αφιέρωμα Τρίπολη ΣΟΑΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα