• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: Φεύγει ο Rossi;
Δεν φταίει η Ducati γι’ αυτό!
Νέα 09/08/2012 - 12:02

Το μεγαλύτερο μετεγγραφικό σενάριο του καλοκαιριού οδεύει προς το τέλος του, με τον Valentino Rossi – όπως όλα δείχνουν – να καταλήγει στην Yamaha και εμείς απλά να περιμένουμε την ανακοίνωση της συμφωνίας των δυο πλευρών! Τα νέα δεδομένα, αν ισχύσουν τελικά, θα διαμορφώσουν μια εντελως διαφορετική συσχέτιση δυνάμεων στο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, με την Yamaha να φαντάζει ανίκητη – τουλάχιστον στα χαρτιά – και τους άλλους δυο κατασκευαστές να ακολουθούν με σοβαρά (και δυσαναπλήρωτα) πλήγματα στο ρόστερ τους…

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του γνωστού Carlo Pernat στο “αδελφό” gpone.com, με τον Ιταλό μάνατζερ να μην κρύβει την έκπληξή του για το ενδεχόμενο επιστροφής του Rossi στην Yamaha, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ποιές θα είναι οι κινήσεις της επόμενης ημέρας…

 

 

Valentino και Yamaha… το μόνο που λείπει πια είναι η επίσημη ανακοίνωση!

 

«Θα έλεγα ότι κατά 99% είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά ας αφήσουμε το ένα τοις εκατό για να είμαστε σίγουροι! Ο Vale θα έχει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά θεωρώ ότι η Honda έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να καλύψει το κενό του Stoner για την επόμενη χρονιά… τότε ίσως θα ήταν σε θέση να παλέψει ενάντια στον Jorge και στην Yamaha…»

 

Ήταν έκπληξη για εσένα;

 

«Πράγματι ήταν έκπληξη η επιστροφή του στην Yamaha, όπου – τουλάχιστον στην θεωρία – θα είναι το νούμερο 2! Βλέπουμε ότι τα εργοστάσια δεν παίρνουν αποφάσεις βάσει των αποτελεσμάτων στις πίστες, αλλά με διαφορετικά κριτήρια… το να βλέπω την Honda να θέλει να παλέψει το δίδυμο RossiLorenzo με τους Pedrosa και Marquez, θεωρώ ότι είναι ουτοπικό!»

Η συνύπαρξη Rossi και Lorenzo θα είναι εύκολη;

 

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ διαφορετική από το παρελθόν… πάντως νομίζω ότι ο Lorenzo – και ο πρώην του μάνατζερ – έκαναν ένα λάθος όταν ανανέωσαν το συμβόλαιο! Δεν έβαλαν μια ρήτρα που θα έθετε τον Jorge σε θέση ισχύος… μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία θα είχε και ο ίδιος λόγο στην επιλογή του ομόσταυλού του! Ωστόσο ο Lorenzo έχει αποδειχτεί ότι δεν βάζει βέτο, ίσως επειδή νιώθει ότι βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση, σε σχέση με την τωρινή κατάσταση του Rossi. Πρέπει επίσης να αναλογιστούμε ότι ο Rossi έφυγε χωρίς φασαρίες από την Yamaha, ενώ πρέπει να δούμε και ποιος θα τον ακολουθήσει στην ομάδα του!»

 

Η απώλεια του Rossi είναι τεράστια για την Ducati!

 

«Είναι, αλλά περισσότερο από επικοινωνιακής άποψης και όχι τόσο των αποτελεσμάτων που πέτυχε… ο Vale είναι κοντά 34 χρονών και δεν μπορεί να περιμένει ένα ή δυο χρόνια για να εξελίξει μια μοτοσυκλέτα. Μέσα του έχει την ισχυρή θέληση να αποδείξει ότι ακόμα είναι το νούμερο 1»

 

Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

 

«Η Ducati δεν έχει μερίδιο ευθύνης, ήταν αποκλειστικά απόφαση του Rossi ο οποίος θέλει να γυρίσει στις νίκες. Αυτό δεν το πέτυχε με την Desmosedici… έχει συμβεί και σε άλλους, όπως είναι ο Melandri που είναι τώρα στα SBK, ή ο Gibernau και ο Capirossi. Αν δούμε πίσω στο παρελθόν, μόνον με τον Stoner δεν συνέβη!»

 

Ποιος θα πάρει θέση δίπλα στον Hayden;

 

«Ο πιο κοντινός είναι ο Dovizioso, ένας Ιταλός… Δεν γνωρίζω αν το οδηγικό του στυλ θα ταιριάξει με την Desmosedici, αλλά είναι πολύ καλός στο να στήνει την μοτοσυκλέτα – ίσως ο καλύτερος – έτσι θα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή!»

 

Κι ο Crutchlow;

 

«Η επιλογή θα γίνει ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Andrea. Το οδηγικό στυλ του Cal – και κινδυνεύω να γίνω βλάσφημος – ομοιάζει με αυτό του Stoner, προτού πάει στην Ducati! Ωστόσο είναι αναμφισβήτητο, ότι την επιτυχία του Casey δεν θα την έχει κανείς…»

 

Υπάρχει επίσης κι άλλος ένας Andrea…. o Iannone!

 

«Υπάρχει αυτή η πιθανότητα, αλλά δεν πιστεύω για την εργοστασιακή ομάδα. Θα υπάρξει χώρος γι’ αυτόν σε μια δορυφορική, έχοντας στην διάθεσή του τις επίσημες αναβαθμίσεις καθ’ όλη την χρονιά. Είναι μια κίνηση που νομίζω ότι έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα!»

 

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati βοηθά την Emilia Romagna

« Προηγούμενο άρθρο

Η Zerozen Racing στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα