• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν είμαι ανίκητος!
Η παρουσία του Rossi με δυνάμωσε!
Νέα 21/08/2012 - 16:02

Από τότε που πρωτοξεκίνησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Jorge Lorenzo έχει περάσει αρκετά στάδια και αλλαγές, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας! Από δαιμόνιος και θρασύς αναβάτης, έχει μετατραπεί σε μια μηχανή ακριβείας, σταθερός, δυνατός και ψυχολογικά ώριμος. Και σαν να μην έφταναν αυτά – προς κακή τύχη των αντιπάλων του – ο Ισπανός έχει δείξει και μια αέναη διάθεση για βελτίωση…!


Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, σε μια συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα

El Pais, έκανε μια μίνι αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του! Και ας μην ξεχνάμε βέβαια, ότι είναι μόλις 25 χρονών!

 

 

Ποια θεωρείς ότι είναι η γνώμη των ανθρώπων για το πρόσωπό σου;

 

«Η εικόνα μου έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Έμαθα από τα λάθη μου και άλλαξα την γνώμη κάποιων ανθρώπων… Αλλά για να γίνει μια τέτοια αλλαγή δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν πρέπει να καθαρίσεις τον χαρακτηρισμό ότι είσαι ψυχρός και αλαζόνας αναβάτης. Ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι… κάποιοι είναι λιγότερο ψυχροί απ’ ότι δείχνουν…»

 

Σε ποιόν οφείλεις τον χαρακτήρα σου;

 

«Εν μέρει στην μητέρα μου, αλλά θεωρώ ότι μοιάζω πιο πολύ στον πατέρα μου, αν και έχει αλλάξει αρκετά σε πράγματα που θεωρούσα θετικά. Είναι αρκετά εσωστρεφής και πιστεύω ότι το ίδιο έγινα κι εγώ δίπλα του…»

 

Ποια είναι η σχέση σου με τον πατέρα σου τώρα;

 

«Ο πατέρας μου δεν θα αλλάξει πια… στην καλύτερη θα μείνει στα ίδια. Είναι καλύτερα να μην μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα δημοσίως, διότι με επηρεάζουν. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι απλά και μόνο επειδή είναι ο πατέρας μου, έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Αλλά δεν είναι έτσι…»

 

Έχεις αλλάξει αρκετούς μάνατζερ στην καριέρα σου… θα έλεγες ότι είσαι επιφυλακτικός;

 

«Είμαι προσεκτικός γιατί την έχω πατήσει στο παρελθόν. Και επειδή τα χρήματα είναι πειρασμός για πολλούς, χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις. Υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τους αναβάτες και τις συνθήκες. Έτσι είναι η ζωή. Λίγοι είναι αυτοί που μπορείς να εμπιστευτείς. Μόνο η εμπειρία θα σου πει ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι!»

 

Έχεις πει αρκετές φορές ότι θέλεις να οδηγήσεις μια Honda… Παραμένει αυτή σου η επιθυμία;

 

«Η Yamaha είναι ίδια με την Honda…. Όταν ήρθα στο MotoGP, η Honda ήταν το σημείο αναφοράς, η πιο επιτυχημένη και αυτή που είχε τον Valentino Rossi. Πάντοτε πίστευα ότι ήταν η καλύτερη μοτοσυκλέτα για εμένα… πάντως, στα 5 τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά!»

 

Πως βλέπεις την επιστροφή του Vale στην ομάδα; Η συγκατοίκηση μαζί του σε έκανε πιο σκληρό;

 

«… Ίσως αν δεν είχα ομόσταυλο τον Valentino Rossi, να μην είχα και το κίνητρο να φτάσω στο επίπεδό του και να τον ξεπεράσω! Η απόδοσή μου, θεωρώ, δεν έχει φτάσει στα ίδια επίπεδα με αυτόν, αλλά είναι πάντα ωραίο να έχεις έναν ομόσταυλο, ο οποίος να μπορεί να σου δείχνει ότι με την ίδια μοτοσυκλέτα μπορείς να είσαι γρηγορότερος!»

 

Τώρα βέβαια, είσαι πιο γρήγορος από ποτέ! Τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν;

 

«Δεν είμαι ανίκητος, αλλά οπωσδήποτε έχω αλλάξει χρόνο με τον χρόνο! Το 2010 ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά βελτιώθηκα και σε άλλους παράγοντες, εντός κι εκτός πίστας που με βοήθησαν να κάνω λιγότερα λάθη και να αποφύγω αχρείαστες κόντρες… Αλλά και οι αντίπαλοί μου δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Stoner πέφτει λιγότερο, αν και μερικές φορές χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Ο Pedrosa είναι πιο σταθερός και δεν τραυματίζεται συχνά, όπως στο παρελθόν…»

 

Επόμενο άρθρο »

Εκτός Brno o Hayden!

« Προηγούμενο άρθρο

Indy: Φωτογραφικό Αφιέρωμα 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα