Σε μια δύσκολη εποχή όπου οι σπόνσορες παρουσιάζονται αρκετά επιφυλακτικοί στο να επενδύσουν χρήματα στα μηχανοκίνητα σπορ (και όχι μόνο) λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την παγκόσμια αγορά, είναι ευχάριστο να βλέπεις κάποιες εταιρίες να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Rizla η οποία αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία της με την Suzuki για ακόμα έναν χρόνο.
Η συμφωνία επετεύχθη στη Μαλαισία, στο περιθώριο των δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στην πίστα της Sepang. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της γαλλικής εταιρίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στα χαρτάκια για καπνό, έπαιξαν οι πολύ καλές επιδόσεις των Loris Capirossi - Chris Vermeulen που έδειξαν ότι η νέα GSV-R είναι ανταγωνιστική και μπορεί φέτος να πρωταγωνιστήσει στις πίστες του Πρωταθλήματος διεκδικώντας σε σταθερή βάση παρουσίες στο βάθρο, ακόμα και νίκες.
Η επίσημη ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας των δυο πλευρών αναμένεται να γίνει στα τέλη Μαρτίου στο περιθώριο των IRTA tests.
Aκόμα πάντως και αν η Rizla αποφάσιζε να μην συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια της Suzuki, η ομάδα δεν θα αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα για το 2009 σύμφωνα τουλάχιστον με τους επικεφαλής.
Ωστόσο με την παραμονή της η Suzuki θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει κάποια επιπλέον χρήματα στον τομέα της εξέλιξης ώστε να μπορεί κατά τη διάρκεια της σεζόν να βελτιώσει την μοτοσικλέτα της.
Σύντομα αναμένουμε και την ανακοίνωση της συνεργασίας της Yamaha Tech3 με την Αμερικανική Monster, ενός ακόμα σημαντικού χορηγού.
Το ιδανικό βέβαια θα ήταν όλες οι ομάδες -όχι μόνο οι αργοστασιακές- που μετέχουν στην κορυφαία κατηγορία να είχαν την υποστήριξη ενός μεγάλου σπόνσορα αλλά αυτό, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά, είναι ουτοπικό.

Η Suzuki έπεισε τη Rizla...
...η οποία αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία της για ακόμα έναν χρόνο.
Νέα 22/02/2009 - 10:19
Επόμενο άρθρο »
5.000.000 λίρες για την ανακαίνιση του Silverstone
« Προηγούμενο άρθρο
H Ten Kate “ψήνεται” για την Moto2 με πιθανό αναβάτη τον Sofuoglu…
Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Πρωτοσέλιδο
-
Ο Bezzecchi κατακτά την κορυφή στην πίστα COTA με εντυπωσιακή νίκη στο MotoGP -
Circuit of the Americas: Moto2 Αγώνας -
WorldSBK: Κυριαρχικό Σαββατοκύριακο για την Ducati και τον Bulega -
Ο Γιάννης Περιστεράς με τεχνικά προβλήματα στα WorldSPB 2026 στο Portimao -
Η Honda επεκτείνει το σύστημα E-Clutch στην Transalp και επαναφέρει την CRF300L Rally για το 2026
Video από το motograndprix.gr
Βαθμολογία Οδηγών
| No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
| 1 | Marco BEZZECCHI | ITA | 81 |
| 2 | Jorge MARTIN | ITA | 77 |
| 3 | Pedro ACOSTA | SPA | 60 |
| 4 | Fabio DI GIANNANTONIO | ITA | 50 |
| 5 | Marc MARQUEZ | SPA | 45 |
| 6 | Raul FERNANDEZ | SPA | 40 |
| 7 | Ai OGURA | JPN | 37 |
| 8 | Alex MARQUEZ | SPA | 28 |
| 9 | Francesco BAGNAIA | ITA | 25 |
| 10 | Luca MARINI | ITA | 23 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία
| No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
| 1 | Manuel GONZALEZ | SPA | 39.5 |
| 2 | Izan GUEVARA | SPA | 36 |
| 3 | Daniel HOLGADO | SPA | 33 |
| 4 | Celestino VIETTI | ITA | 32 |
| 5 | Daniel MUÑOZ | SPA | 26 |
| 6 | Senna AGIUS | AUS | 25 |
| 7 | David ALONSO | COL | 24 |
| 8 | Alex ESCRIG | SPA | 23 |
| 9 | Alonso LOPEZ | SPA | 18.5 |
| 10 | Ivan ORTOLA | SPA | 17.5 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία
| No | Αναβάτης | Χώρα | Βαθμοί |
| 1 | Maximo QUILES | SPA | 65 |
| 2 | Alvaro CARPE | SPA | 42 |
| 3 | Valentin PERRONE | ARG | 38 |
| 4 | Guido PINI | ITA | 36 |
| 5 | Marco MORELLI | ARG | 32 |
| 6 | Adrian FERNANDEZ | SPA | 29 |
| 7 | Veda PRATAMA | INA | 27 |
| 8 | David ALMANSA | SPA | 25 |
| 9 | Brian URIARTE | SPA | 23 |
| 10 | Rico SALMELA | FIN | 20 |
Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία








.png)
.jpg)
