• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Crutchlow των ρεκόρ!
O πρώτος Βρετανός στο βάθρο μετά το 2000!
Νέα 07/09/2012 - 12:14

Στο Grand Prix του Brno, ο αναβάτης της Monster Yamaha Tech 3, Cal Crutchlow, ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία, ένα επίτευγμα ορόσημο για τα κατορθώματα των Βρετανών οδηγών στο MotoGP!

 

Ο Crutchlow, ο οποίος πάλευε για μια θέση στο βάθρο με τις καλές φετινές του εμφανίσεις, κατάφερε στο τέλος να ανέβει στο τρίτο σκαλί στην Τσεχία, όντας ο πρώτος Βρετανός αναβάτης που το καταφέρνει μετά το 2002, όταν και εισήλθαμε στην τετράχρονη εποχή του MotoGP. Ο προηγούμενος οδηγός – από την Γηραιά Αλβιόνα – που το είχε καταφέρει αυτό, ήταν ο Jeremy McWilliams, ο οποίος είχε φέρει την Aprilia του στην 3η θέση, στο Donington Park το 2000 (500cc). Παράλληλα, ο Crutchlow έγινε ο νεαρότερος Βρετανός που ανεβαίνει στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, μετά τον Niall Mackenzie που είχε τερματίσει 3ος στην Laguna Seca το 1988.

 

Επιπροσθέτως, η δεύτερή του θέση στο Brno ήταν η καλύτερη που έχει πάρει Βρετανός σε κατατακτήριες, από την δεύτερη θέση του Toseland στο Κατάρ το 2008. Και αν συνυπολογίσουμε τον εκπληκτικό του ρυθμό στο τεστ του Brno, ο αναβάτης της Tech 3 θα θέλει οπωσδήποτε να επαναλάβει – αν όχι να βελτιώσει – την θέση του και στην γραμμή εκκίνησης του αγώνα στο Misano. Ακόμα ένα κίνητρο για τον Cal, είναι το γεγονός ότι θα θέλει να μειώσει την διαφορά του από τον 4ο στην βαθμολογία (και ομόσταυλό του), Andrea Dovizioso, ο οποίος διατηρεί ένα προβάδισμα 28 βαθμών. Tέλος, αν ο Crutchlow– ο οποίος έχει 122 βαθμούς για την ώρα – καταφέρει να συγκεντρώσει 19 ακόμα  βαθμούς, τότε θα έχει σπάσει και το ρεκόρ του Mackenzie ο οποίος είχε τερματίσει 4ος στο Πρωτάθλημα των 500cc έχοντας 140 βαθμούς. Συνολικά ο Mackenzie έχει συγκεντρώσει 1990 βαθμούς, ένα επιπλέον ρεκόρ το οποίο ενδεχομένως να καταρρίψει ο φοβερός Βρετανός της Tech 3!

 

Επόμενο άρθρο »

Biaggi: Όχι άλλα λάθη!

« Προηγούμενο άρθρο

Checa: Έτοιμος για την πρόκληση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα