• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pedrosa κοντά στους δέκα καλύτερους!
Στην πιο ανταγωνιστική του χρονιά στο MotoGP!
Νέα 09/09/2012 - 06:16

Στον προηγούμενο γύρο της Τσεχίας, ο Dani Pedrosa ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 41η φορά στην καριέρα του, μόλις μια φορά λιγότερη από τους Toni Mang και Max Biaggi, οι οποίοι μοιράζονται την 10η θέση στην λίστα με τους κορυφαίους σε νίκες αναβάτες του MotoGP! Ο Pedrosa, ο οποίος δείχνει ασταμάτητος μετά και την φοβερή του νίκη επί του Lorenzo στον τελευταίο αγώνα, χρειάζεται δυο ακόμη νίκες για να πιάσει στην 9η θέση τον μεγάλο του αντίπαλο – Jorge Lorenzo – με τον ομόσταυλό του Stoner, να είναι 8ος με 44 νίκες.

 

Επιπρόσθετα, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι όλες οι νίκες του Dani, έχουν επιτευχθεί με μοτοσυκλέτα της Honda και είναι ο ίδιος αριθμός νικών (με Honda) που έχει ο θρυλικός Mike Hailwood, ο οποίος κέρδισε πέντε φορές τον Παγκόσμιο Τίτλο την δεκαετία του ΄60. Οι δυο αναβάτες που έχουν σημειώσει περισσότερες νίκες με Honda, είναι οι Jim Redman (45) και ο τεράστιος Mick Doohan (54).

 

Ωστόσο, ενώ τα ρεκόρ είναι σημαντικά και καλοδεχούμενα στην καριέρα του Dani Pedrosa, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αυτό που πραγματικά λείπει από τον Ισπανό. Βέβαια, φέτος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να το κατορθώσει, κάνοντας την καλύτερή του χρονιά στο MotoGP, έχοντας μαζέψει 232 βαθμούς σε 12 αγώνες! Μάλιστα, αν καταφέρει να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος στο Misano, θα ξεπεράσει το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ, το οποίο πέτυχε το 2008 με 249 βαθμούς. Για την ώρα είναι 13 βαθμούς πίσω από τον Lorenzo στο Πρωτάθλημα, με 150 βαθμοί να απομένουν για το τέλος.

 

Επόμενο άρθρο »

24 Ώρες του Le Mans σε εξέλιξη

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησαν οι 24 Ώρες του Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα