• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου!
Είχα την ευκαιρία και την άρπαξα!
Νέα 17/09/2012 - 14:41

Για πρώτη φορά με τα χρώματα της Ducati, ο Valentino Rossi γεύτηκε την χαρά ενός βάθρου στο στεγνό, ένα αποτέλεσμα που έψαχνε απεγνωσμένα εδώ και δυο σχεδόν χρόνια… «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα, για πολλούς λόγους», σχολίασε ο Ιταλός σταρ στο περιθώριο των επίσημων δηλώσεών του, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ. «Πρώτα-πρώτα διότι είμαστε στο Misano, στην εντός έδρας πίστα που πήρε το όνομα του Marco. Αυτή η δεύτερη θέση είναι γι’ αυτόν! Θα ήθελα να του αφιερώσω μια νίκη, αλλά αυτό θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορώ να ανταποδώσω σε όλους όσοι έμειναν κοντά μου, στις δύσκολες περιόδους, χωρίς να χάσουν την πίστη τους. Είναι και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τα παιδιά που δουλεύουν σκληρά στην Μπολόνια και επιτέλους αρχίζουν να βλέπουν αποτελέσματα».

 

Έκανες μια καλή αρχή…

 

«Ήταν οπωσδήποτε μια από τις καλύτερες στην καριέρα μου. Είδα τον Lorenzo μπροστά μου, ο οποίος ήταν πιο γρήγορος, αλλά όχι πάρα πολύ. Αλλά ανησύχησα… δεν ήξερα τι να περιμένω!»

 

Γιατί;

 

«Είναι άλλο να έχεις καλή αίσθηση σε ένα τεστ και άλλο να την επιβεβαιώνεις στον αγώνα. Η μοτοσυκλέτα ήταν καλά ισορροπημένη, μπορούσα να την οδηγήσω καλά και να επιταχύνω έχοντας καλή πρόσφυση. Ωστόσο δεν ήξερα αν θα ήμουν ανταγωνιστικός και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Στο Brno τα ελαστικά άρχισαν να γλιστρούν αρκετά νωρίς…»

 

Αλλά;

 

«Όλα πήγαν καλά και κρατήθηκα στην θέση μου. Είχα καλό ρυθμό και κατάφερα να κρατήσω τους υπόλοιπους πίσω μου, αν και δεν ήξερα πόσοι ήταν! Μετά, όταν τα ελαστικά άρχισαν να φθίνουν, κατάφερα και πάλι να έχω μια διαφορά από τον Bradl. Ανησύχησα μόνον όταν είδα ότι ο Lorenzo πήγε να πέσει… να πάρει, σκέφτηκα, τώρα πρέπει να κερδίσω!»

 

Είναι το νέο πλαίσιο τόσο επαναστατικό;

 

«Μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες αλλαγές στο μπροστινό, έναν τομέα στον οποίο ήμασταν περιορισμένοι στο παρελθόν. Το Σάββατο κάναμε μια αλλαγή που μου έδωσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μπροστινό και στο ζέσταμα αλλάξαμε και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Μπορώ να οδηγήσω καλά με το νέο πλαίσιο, έτσι όπως δεν μπορούσα για μεγάλο διάστημα!»

 

Ήταν απαραίτητο να περιμένεις τόσο πολύ γι’ αυτό το πλαίσιο;

 

«Ίσως θα μπορούσε να φτάσει νωρίτερα, αλλά τερμάτισα στο βάθρο και είμαι χαρούμενος! Αυτό μετράει για την ώρα!»

 

Τι μπορούμε να περιμένουμε στους τελευταίους αγώνες;

 

«Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, αλλά θα ήθελα να τερματίσω ψηλά με την Ducati πράγμα που σημαίνει ότι όλη η δουλειά του παρελθόντος δεν πήγε χαμένη…»

 

Ακόμα και αν κάποιοι άλλοι επωφεληθούν από την δουλειά σου;

 

«Η ευχαρίστηση του να πετυχαίνεις καλά αποτελέσματα είναι πολύ ανώτερη από τον φόβο ότι του χρόνου θα αντιμετωπίζω αυτήν την μοτοσυκλέτα…»

 

Μετανιώνεις για την απόφασή σου να φύγεις;

 

«Δεν μετανιώνω, αλλά λόγω των δυσκολιών μου φέτος, κάποιοι άρχιζαν να μιλάνε για το μέλλον πολύ νωρίς και αυτό είναι κρίμα. Θα ήταν καλύτερα να περίμεναν για μετά το Brno, όπως και στο παρελθόν… αλλά δεν ξέρω αν τώρα η απόφασή μου θα ήταν διαφορετική!»

 

Η ηλικία σου έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου;

 

«Φυσικά και γνωρίζω ότι δεν έχω μπροστά μου άλλα 6 χρόνια αγώνων. Είχα την ευκαιρία αυτή και την άρπαξα!»

 

Ο αγώνας αυτός ήταν ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που έλεγαν ότι δεν μπορείς να ξανακερδίσεις;

 

«Τα πράγματα πήγαν καλά σήμερα (σ.σ. χτες) και αν καταφέρω μέχρι το τέλος να πάρω μια νίκη, θα είναι τέλεια! Βέβαια το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Ο Lorenzo και ο Pedrosa – για να μην μιλήσω για τον Stoner – είναι πολύ γρήγοροι σε όλα τα GP. Για να μπορέσουμε να παλέψουμε και να τους κερδίσουμε, πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο!»

 

Είναι αυτό το σημείο καμπής για σένα;

 

«Είναι οπωσδήποτε μια μεγάλη αλλαγή. Να έρχεσαι στην πίστα με κίνητρο, ξέροντας ότι μπορείς να παλέψεις για καλά αποτελέσματα, αυτό είναι που μετράει…»

 

Θα έχεις ένα τεστ εδώ αύριο (σ.σ. σήμερα) Θα έχεις κάποιες αναβαθμίσεις να δοκιμάσεις;

 

«Το τεστ είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Hayden, αλλά το χέρι του τον πονά πολύ κι έτσι η Ducati ζήτησε από εμένα να πάρω μέρος. Αποδέχτηκα με ευχαρίστηση την πρόσκλησή τους. Είμαι αναβάτης της Ducati μέχρι την Κυριακή μετά την Βαλένθια και μπορούμε να βρούμε κάτι καλό για τους τελευταίους αγώνες!»

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν μπορούσα να πιέσω όσο ήθελα!

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Ήταν μαζί μας ο Marco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα