• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To MotoGP στο Τέξας το 2013
Επισημοποιήθηκε η συμμετοχή της αμερικανικής πίστας
Νέα 04/10/2012 - 10:37

Το GP του Texas/Austin θα ενσωματωθεί κανονικά στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από το 2013. Το GP θα γίνει στην COTA (Circuit of the Americas) στις 21 Απριλίου 2013 και θα αποτελέσει τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, αλλά και τον τρίτο αμερικανικό γύρο μετά την Laguna Seca και την Ινδιανάπολη.

 

Όταν βγήκε στην δημοσιότητα το προσωρινό ημερολόγιο του MotoGP, το Τέξας δεν ήταν ακόμα βέβαιο, ωστόσο η επισημοποίηση ήρθε με κοινή ανακοίνωση τόσο από την Dorna, όσο και από την COTA. Ερωτηματικό είναι η Jerez, αλλά το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο μιας και είναι από τις πιο δημοφιλείς πίστες της Ισπανίας – τα SBK θα αγωνιστούν εκεί του χρόνου – ενώ και η Αργεντινή παραμένει στην αβεβαιότητα μετά την κρατικοποίηση από την κυβέρνηση της χώρας της YPF, θυγατρικής της Repsol.

 

Την παραπάνω είδηση την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι Αμερικανοί αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας! Ο Nicky Hayden δήλωσε ανυπόμονος να δοκιμάσει την νέα πίστα στο Austin: «Είναι τέλειο για τους οπαδούς αλλά και για τους φιλάθλους να έχουμε ακόμα έναν αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες… μ’ αρέσει να αγωνίζομαι σε νέες, φρέσκιες πίστες και ανυπομονώ να μπω στην πίστα του Austin». Ευδιάθετος όπως πάντα, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Colin Edwards, σχολίασε ότι με την νέα πίστα να είναι μόλις 2 ώρες από το σπίτι του, θα είναι σαν να πηγαίνει στην δουλειά! «Προσθέτοντας μια νέα πίστα στις Η.Π.Α. κάνει ξεκάθαρο ότι το MotoGP θέλει να επεκτείνει την επιρροή του στο αμερικανικό έδαφος. Ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσει το άθλημα, είναι να προσθέτουμε νέους αγώνες και τώρα περισσότεροι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να μας δουν εν δράση!»

 

Τέλος, ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Ben Spies, τόνισε και αυτός τον ενθουσιασμό του για το ημερολόγιο του 2013 «Ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν στην ιδέα ότι θα είχε έναν αγώνα MotoGP στην πατρίδα του; Ελπίζω όλοι οι φίλοι μου και οι οικογένειά μου να βρίσκονται στην πίστα. Θα είναι τόσο εύκολο για μένα να βρεθώ στην πίστα του Τέξας από το σπίτι μου στο Dallas!»

 

Επόμενο άρθρο »

Κυκλοφόρησε το 18ο τεύχος του cycle Ride

« Προηγούμενο άρθρο

Αναστατωμένος ο Abraham!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα