• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2013 BMW R1200 GS
H νέα υδρόψυκτη BMW αποκαλύπτεται!
Τεστ-Μοντέλα 17/10/2012 - 15:20

Λένε ότι είναι δύσκολο να βελτιώσεις το τέλειο… ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η BMW κατάφερε να κάνει την εξαιρετική R1200 GS, ακόμα καλύτερη: Σας παρουσιάζουμε την νέα 2013 R 1200 GS!

 

Αν και δείχνει παρόμοια με το απερχόμενο μοντέλο, εν τούτοις οι παρατηρητικοί θα καταλάβουν αμέσως τις περισσότερες τευτονικές γραμμές. Οι χαρακτηριστικοί διπλοί προβολείς παραμένουν, με τον κεντρικό (τεχνολογίας LED) να έχει την επιλογή να παραμένει ανοιχτός την ημέρα. Ζωή στο νέο Βαυαρικό μοντέλο, δίνει ο 1170cc δικύλινδρος boxer - ίδιος με τον προηγούμενο - με μια θεμελιώδη διαφορα: στην ουσία είναι υδρό-αερόψυκτος για να εναρμονιστεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ε.Ε. για τις εκπομπές ρύπων, προσφέροντας παράλληλα οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες θερμοκρασίες!

 

Η δύναμη είναι άφθονη στην νέα 2013 R 1200 GS, με 125hp στις 7500σαλ, με τον δικύλινδρο boxer να δίνει 12,7kgm ροπής στις 6500σαλ. Είναι γεγονός ότι συχνά, τα μηχανολογικά της GS επισκιάζονται από το μεγάλο της μέγεθος και την επιβλητική της παρουσία! Έτσι, η ζωή μας γίνεται οπωσδήποτε πιο εύκολη με την παρουσία 5 διαφορετικών οδηγικών επιλογών: Road, Dynamic, Rain, Enduro και Enduro Pro, τα οποία διαφοροποιούν την απόκριση του γκαζιού. Επιπρόσθετα, ενισχύονται με την παρουσία του ABS (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις), του ASC (automatic stability control) και του Dynamic ESA (προαιρετικό). Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι όλα τα παραπάνω, ενισχύουν την οδηγική εμπειρία της νέας BMW τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου!

 

Τέλος, οι περισσότεροι θα εκτιμήσουν την επιλογή για ηλεκτρονικό cruise control και την ρυθμιζόμενη – με το ένα χέρι – ζελατίνα.  Το νέο πλαίσιο βασίζεται σε έναν ολοκαίνουργιο – εξολοκλήρου από ατσάλι – σκελετό, ο οποίος σε συνδυασμό με την νέα Telelever (μπροστά) και την EVO Paralever (πίσω) έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση. Το σύστημα πέδησης είναι και αυτό αναθεωρημένο με τις Monoblock δαγκάνες της Brembo να δεσπόζουν μπροστά και ένα μεγαλύτερο δισκόφρενο να παίρνει θέση πίσω.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό video της νέας GS.

 

Επόμενο άρθρο »

2013 Ducati 848 EVO Corse

« Προηγούμενο άρθρο

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ TRIAL 2013 GAS GAS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα