• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto3: Ιστορική pole για Khairuddin
Ακολούθησαν Folger-Cortese, 21ος ο Σίσσης
Νέα 20/10/2012 - 09:29

Στις σημερινές κατατακτήριες της Moto3, στην πίστα της Sepang, γίναμε μάρτυρες μιας φανταστικής εμφάνισης από τον τοπικό αναβάτη Khairuddin, oοποίος ήταν εκπληκτικός και άφησε στην δεύτερη θέση έναν εξαιρετικό – και πάλι – Folger, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Cortese, να συμπληρώνει την πρώτη σειρά του αυριανού grid.

 

Η σημερινή pole του Μαλαισιανού αναβάτη, είναι ιστορική για τρεις λόγους: πρώτον είναι η παρθενική του στο Πρωτάθλημα, δεύτερον, γίνεται ο πρώτος αναβάτης από την Μαλαισία που καταφέρνει να πάρει pole position και τρίτον, το πέτυχε την ημέρα των γενεθλίων του! Ο νεαρός οδηγός της AirAsia - SIC Ajo, γίνεται σήμερα 21 χρονών! Ο Khairuddin περίμενε υπομονετικά μέχρι το τέλος, όταν και επέβαλλε τον νόμο του, μέσα στην πατρίδα του, και με ένα φοβερό 2.13.885 – τον καλύτερο χρόνο μέχρι στιγμής το Σ/Κ – πήρε την πολυπόθητη pole!

 

Λίγο πίσω του ήταν ο εκπληκτικός Folger, ο οποίος δεν κατάφερε να διεκδικήσει την pole, καθώς συνάντησε κίνηση στους τελευταίους του γρήγορους γύρους, ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Cortese, με τον Γερμανό να ολοκληρώνει στην 3η θέση. Βελτιωμένος αρκετά ο Rossi, ο οποίος θα ξεκινήσει πρώτος στην δεύτερη σειρά της αυριανής γραμμής εκκίνησης, με τον Oliveira να παίρνει θέση δίπλα του.

 

Ο Vazquez εξαργύρωσε τον καλό του ρυθμό και πλασαρίστηκε στην 6η θέση, στις απογευματινές κατατακτήριες, με τον Binder να κάνει την έκπληξη και οδηγώντας εξαιρετικά την μοτοσυκλέτα του κατάφερε να πάρει την 7η θέση. Μια λεπτομέρεια, που κάνει την θέση του Binder να φαντάζει πιο εντυπωσιακή ακόμα, είναι το γεγονός ότι είχε χάσει όλη σχεδόν την πρωινή διαδικασία με πρόβλημα στον κινητήρα του! Στην 8η συναντούμε τον Martin, ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω του τον νικητή του προηγούμενου αγώνα, Kent, με τον Salom να ξεκινά από την 10η θέση, παρά το γεγονός ότι έκανε τον 5ο ταχύτερο χρόνο. Αυτό συμβαίνει λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για την σύγκρουση με τον Folger στο Motegi. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο δικός μας, Θανάσης Σίσσης. Έχοντας τρια ελεύθερα για να δοκιμάσει τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του, και με δεδομένη την σταδιακή του βελτίωση – έστω μικρή – από διαδικασία σε διαδικασία, οπωσδήποτε οι περισσότεροι περιμέναμε κάτι καλύτερο από την 21η θέση στα σημερινά χρονομετρημένα. Ο Θανάσης ξεκίνησε σχετικά καλά και στα πρώτα λεπτά σκαρφάλωσε στην 12η θέση, αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική με τον νεαρό να μην βελτιώνει τον χρόνο του από τα τρίτα ελεύθερα και η διαφορά του από την κορυφή να αυξάνεται στα 2.7 δευτ.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ΚΑΤ στο συνοδευτικό μας αρχείο

 

Επόμενο άρθρο »

HRC 5η ειδική: Δεύτερος ο Rodrigues

« Προηγούμενο άρθρο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Μέγαρα 20-21/10

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα