• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκλεισε με νίκη τη χρονιά ο Dani!
Μίλησε το ένστικτο του Ισπανού
Νέα 11/11/2012 - 20:34

Ο σημερινός αγώνας ήταν ένας από τους πιο δραματικούς της φετινής χρονιάς, με την πίστα και τις συνθήκες να είναι αμφιλεγόμενες, κάτι που προκάλεσε σύγχυση και στους οδηγούς, με μόνο δυο από αυτούς να παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης με σλικ! Αυτοί ήταν ο Lorenzo και ο Bradl

 

Μετά το γύρο προθέρμανσης, αρκετοί αναβάτες – ανάμεσά τους και ο Dani – αποφάσισαν να αλλάξουν σε σλικ, με τον Ισπανό να εξομολογείται ότι το έκανε περισσότερο ενστικτωδώς! Παρά το ότι ξεκίνησε από πίσω, η άσφαλτος στέγνωνε αρκετά γρήγορα και ο Dani κατάφερε να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Lorenzo, με τον τελευταίο να κάνει το μοναδικό του λάθος φέτος και να πέφτει, δίνοντας το προβάδισμα στον συμπατριώτη του. Ο Pedrosa διαχειρίστηκε ωραία την διαφορά των 23 δευτερολέπτων από τους πίσω και τερμάτισε 37 ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, χαρίζοντας στη Honda τον 19ο Τίτλο της στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

 

«Αφού είδα τον αγώνα του Marquez, σκέφτηκα να κάνω κι εγώ κάτι το αντίστοιχο!», αστειεύτηκε ο Dani στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη, η απόφαση στην αρχή ήταν δύσκολη αλλά η πίστα στέγνωνε γρήγορα και λίγο πριν την εκκίνηση δεν ήξερα αν έπρεπε να αφήσω την pole και να ξεκινήσω από πίσω, ή να κάνω 4-5 γύρους με τα βρόχινα και να σταματήσω μετά… την τελευταία στιγμή το ένστικτό μου, μου είπε να μπω αμέσως μέσα! Ξεκίνησα από πίσω και κατάφερα να είμαι γρήγορος από την αρχή, πρόλαβα τον Jorge αλλά στη συνέχεια έκανα το λάθος και έχασα τρια δευτερόλεπτα… ωστόσο λίγο αργότερα έκανε κι αυτός το λάθος κι έπεσε. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένας άλλος αγώνας για εμένα. Ήταν δύσκολο να διατηρήσω την προσοχή μου σε αυτές τις συνθήκες, έτσι είδα το δεύτερο μισό του αγώνα σαν μια απλή διαδικασία… Είναι ένα καταπληκτικό τέλος για τη φετινή χρονιά και θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Repsol Honda!»

 

Επόμενο άρθρο »

Τέλος εποχής Ducati-Rossi…

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Νίκη Pedrosa σε δραματικό αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα