• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Durheimer: Πρωτάθλημα η Ducati το 2015!
Δυστυχώς θα στεφθούμε Πρωταθλητές χωρίς τον Rossi!
Νέα 21/11/2012 - 13:30

Οι αλλαγές στο Αγωνιστικό Τμήμα της Ducati είναι πολλές και επιβεβλημένες, για τους Ιταλούς και την Audi, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα των τελευταίων χρόνων για την εταιρεία του Borgo Panigale. Το τίμημα, όπως έχει γίνει γνωστό, πλήρωσε ο μέχρι πρότινος Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος, Filippo Preziosi, ο οποίος μετατέθηκε στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D), με νέο επικεφαλής τον Bernhard Gobmeier. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τελευταίος είναι και προσωπική επιλογή του Wolfgang Durheimer. Άλλη μια σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η επιστροφή στην Ducati του Paolo Ciabatti, ως Διευθυντής του Project MotoGP.

 

Οι αλλαγές αυτές και όποιες άλλες ακολουθήσουν στο μέλλον, έγιναν μετά την αποχώρηση του Ιταλού σούπερ σταρ, Valentino Rossi, από την εταιρεία. Τα νέα δεδομένα πάντως, δείχνουν μια Audi αποφασισμένη να μπει γερά στο παιχνίδι, ακολουθώντας ένα σχέδιο εξέλιξης που θα φέρει σταδιακά στην κορυφή την ιταλική φίρμα! Αυτό απορρέει και από τις δηλώσεις του Wolfgang Durheimer, επικεφαλής της Audi και του τμήματος Motorsports του Ομίλου VW, ο οποίος δεν δίστασε να τονίσει ότι στόχος είναι η Ducati να πάρει το Πρωτάθλημα το 2015!

 

«Είμαι στις πρώτες 100 ημέρες και χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να μάθω και να αντιληφθώ καλύτερα τα πράγματα», σχολίασε ο Durheimer στη Gazzetta dello Sport και συνέχισε λέγοντας: «Θα συμβάλλω όπως μπορώ με την εμπειρία μου, την οργάνωση, τους αγώνες και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μηχανικών του Ομίλου VW, ώστε να κάνουμε και πάλι την Ducati ανταγωνιστική και να κατακτήσουμε Τίτλους! Είμαι πεπεισμένος ότι θα σημειώσουμε πρόοδο το χειμώνα και το 2013 θα μειώσουμε τη διαφορά μας από τους αντιπάλους μας. Το 2014 θέλω να κερδίζουμε αγώνες και το 2015 τον Τίτλο!!»

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε και την έντονη προσωπική του “μάχη” να κρατήσει στην εταιρεία τον Valentino Rossi, χωρίς το τέλος να είναι – όπως επιθυμούσε – αίσιο. «Στο Mugello προσπάθησα πολύ να πείσω τον Valentino ότι η Ducati είναι καλή επιλογή. Πάλεψα πολύ για να μείνει. Του πρότεινα να συναντηθούμε τον Αύγουστο, στις διακοπές του, αλλά θεωρώ ότι είχε ήδη πάρει την απόφασή του και δεν ήθελε να το συζητήσει μαζί μου. Δυστυχώς θα πρέπει να στεφθούμε Πρωταθλητές χωρίς εκείνον!»

 

Επόμενο άρθρο »

Δευτέρα 26/11 Γενική Συνέλευση ΣΟΑΜ

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo, Rossi, Dovi στο Ράλλυ της Monza!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα