• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: Κάποιοι έκλεβαν στη Moto2!
Εμείς δεν ήμασταν σε αυτούς και το πληρώσαμε!
Νέα 30/11/2012 - 16:15

Σε μια πρόσφατή του συνέντευξη στο crash.net – τα κυριότερα σημεία της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ – ο Bradley Smith, το νέο αστέρι της Moster Yamaha Tech 3 στο MotoGP, κατηγόρησε κάποιες ομάδες της Moto2 ότι χρησιμοποίησαν παράνομες μεθόδους στο Πρωτάθλημα, υπονομεύοντας τις δικές του προσπάθειες και της ομάδας του…

 

Στο πρώτο σου τεστ με τη νέα σου 1000cc μοτοσυκλέτα, όλοι δήλωσαν ότι ένιωσες κατευθείαν άνετα πάνω της. Τι μπορείς να βελτιώσεις στα επόμενα τεστ;

 

«Το κλειδί για μένα είναι να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους. Είναι ένα τελείως διαφορετικό οδηγικό στυλ, απ’ ότι έχω συνηθίσει. Θα μου πάρει χρόνο να μάθω τα ηλεκτρονικά και τα ελαστικά της Bridgestone, γι’ αυτό και στο επόμενο τεστ πρέπει να κάνω πολλούς γύρους, ενώ για τις μικρότερες λεπτομέρειες θα αρχίσουμε να ανησυχούμε πιο μετά».

 

Το 2012 δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα περίμενες. Τι έγινε με τις αναβαθμίσεις;

 

«Το νέο φέρινγκ υποτίθεται ότι θα ήταν διαθέσιμο για το υπόλοιπο της σεζόν. Το είχα για έναν αγώνα, έπεσα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Από την άλλη, οι αναβαθμίσεις για την εξάτμιση, δεν μας έδωσαν κάτι καλύτερο. Πρέπει να σημειώσω ότι όλα καταλήγουν στο ότι υπήρχαν κάποιοι που έκλεβαν στη Moto2 φέτος. Εμείς δεν το κάναμε και το πληρώσαμε! Δεν υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσαμε να κάνουμε για να γίνει πιο γρήγορη η μοτοσυκλέτα μας. Όταν έχεις όμως άλλες ομάδες, με υψηλό budget, να παρακάμπτουν τους κανονισμούς και να αγοράζουν τα απαραίτητα εξαρτήματα για να κάνουν τη διαφορά, τότε ναι, χάνεις το χρόνο σου».

 

Ακούστηκαν πολλά για τη μοτοσυκλέτα του Marquez

 

«Δεν ήταν μόνο ο Marquez, υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αναβάτες».

 

Σε έχει βοηθήσει μέχρι τώρα ο Cal Crutchlow και πως;

 

«Ο Cal με ακολούθησε για 6 γύρους στο τεστ της Βαλένθια. Αμέσως μου είπε ότι πρέπει να σηκώνω τη μοτοσυκλέτα πιο γρήγορα, ειδικά με τα ηλεκτρονικά. Να τη σηκώνω πιο γρήγορα, ειδάλλως τα ηλεκτρονικά κόβουν δύναμη. Στην αρχή είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει βοήθεια, ωστόσο όσο προχωρά η σεζόν οι αναβάτες και οι ομόσταυλοι γίνονται πιο ανταγωνιστικοίκι έτσι η βοήθεια θα λιγοστεύει».

 

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το 2013;

 

«Θέλω να φέρω τη μοτοσυκλέτα εκεί που της αξίζει! Είδαμε φέτος ότι η Yamaha ήταν στο βάθρο με τον Cal και τον Dovi. Ήταν σταθερά μέσα στους πρώτους έξι! Έτσι αυτός είναι ο στόχος μου, αν και επειδή είμαι νεοφερμένος, θα πάρει λίγο χρόνο. Στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να τη φέρω εκεί που αξίζει, σύμφωνα με τις δυνατότητές της».

 

Επόμενο άρθρο »

Τώρα το motograndprix.gr και στο κινητό σου!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Rally Monza 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα