• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Checa: Διπλή πρόκληση η Panigale
Τα 6 επιπλέον κιλά, ήταν σαν να μου έσπασαν ένα δάχτυλο!
Νέα 24/12/2012 - 13:10

Στα 40 του χρόνια, η μοίρα επιφύλασσε ακόμα μια πρόκληση – διπλή μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει – στον Carlos Checa! To μόνο σταθερό που μένει το 2013, είναι το όνομα πάνω στο ντεπόζιτο, κάτι που κάνει τον Ισπανό να χαμογελά ελαφρώς: «Είναι αλήθεια. Όλα θα είναι καινούργια, νέα μοτοσυκλέτα, νέα ομάδα και νέα κατεύθυνση στο Πρωτάθλημα!», σχολίασε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2011 (SBK) στο "αδελφό" site, gpone.com

 

Πως αισθάνεσαι για τη νέα σεζόν;

 

«Πολλά θα αλλάξουν, αλλά θα προσαρμοστούμε. Θεωρώ ότι έχουμε μια δύσκολη πρόκληση μπροστά μας, διότι δεν είναι μόνο η μοτοσυκλέτα καινούργια, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό project, από το πλαίσιο μέχρι το μοτέρ! Ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά είναι με σκληρή δουλειά και κατανόηση των προβλημάτων που θα έχουμε. Πρέπει να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα και να συνεχίσουμε τη δουλειά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε τη δυναμική μας».

 

Το πρώτο σου τεστ με την Panigale δεν ήταν το καλύτερο. Πως διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα πριν τη Jerez;

 

«Περίμενα περισσότερα στο Misano. Η μοτοσυκλέτα είχε δοκιμαστεί για λίγο στην πίστα, ωστόσο υπήρχαν ακόμα πολλά μειονεκτήματα. Στη συνέχεια βελτιώθηκε και στη Jerez κατάφερα να τα πάω καλύτερα, όμως έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε τους πρωτοπόρους, ειδικά σε χρόνους. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Νιώθεις τους περιορισμούς αμέσως κι έτσι τόσο εγώ, όσο και οι μηχανικοί μου, γνωρίζουμε που πρέπει να εστιάσουμε».

 

Τι περιμένεις από τον πρώτο αγώνα του 2013;

 

«Η μοτοσυκλέτα δεν είναι έτοιμη ακόμα για αγώνα – δεν μιλάμε καν για νίκη – έτσι το να καταφέρουμε το πρώτο, αυτό και μόνο θα μας ικανοποιήσει. Το να αρχίσουμε τις νίκες θα μας δώσει εξαιρετική χαρά! Περιμένω η μοτοσυκλέτα να εξελίσσεται μαζί μ’ εμένα και τους μηχανικούς μου, σχηματίζοντας όλοι μαζί ένα δυνατό σύνολο που θα δουλεύει αποτελεσματικά».

 

Πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις;

 

«Θεωρώ ότι οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας είναι πολύ ψηλές, αλλά ξεκινάμε από πίσω. Οι αντίπαλοί μας δουλεύουν με τις μοτοσυκλέτες τους χρόνια. Έτσι, αντιμετωπίζουμε διπλή πρόκληση! Για μένα το θέμα είναι τόσο αθλητικό, όσο και τεχνικό. Είμαι ρεαλιστής και θα είμαι χαρούμενος με μερικά καλά αποτελέσματα. Στην αρχή όλα θα είναι δύσκολα, αλλά ευελπιστώ να δίνουμε μάχες με τους μπροστά, το συντομότερο δυνατόν!»

 

Το καλό νέο είναι ότι δεν θα έχεις το μειονέκτημα των 6 κιλών πια…

 

«Αυτή η απόφαση ήταν περισσότερο πολιτικής σκοπιμότητας, παρά τεχνικής φύσεως, κάτι που επιβλήθηκε από τους αντιπάλους μας. Το 2011 η καλύτερη Ducati ήταν προφανώς η δικιά μου, μιας και κέρδισα το Πρωτάθλημα, ωστόσο η αμέσως επόμενη ήταν στην 9η θέση. Η Ducati δεν είχε κάποιο αθέμιτο πλεονέκτημα, απλά δουλέψαμε καλύτερα από τους υπόλοιπους. Έτσι, επειδή δεν μπορούσαν να σπάσουν κάποιο δάχτυλό μου, ώστε να με αναγκάσουν να οδηγήσω πιο αργά, πρόσθεσαν τα επιπλέον κιλά. Κάτι όμως που για μένα ήταν το ίδιο και το αυτό».

 

Πως επηρέασε το Πρωτάθλημα η συγκεκριμένη απόφαση;

 

«Τη φετινή χρονιά, τα επιπλέον 6 κιλά, η μεγαλύτερη ιπποδύναμη των λοιπών μοτοσυκλετών και τα ελαστικά, όλα ευνόησαν τις τετρακύλινδρες και ήταν αυτά τα δεδομένα που μας έβγαλαν εκτός ανταγωνισμού. Έκανα και κάποια λάθη ο ίδιος, δεν προσπαθώ να το κρύψω αυτό, αλλά όταν είσαι σε μια τόσο δύσκολη θέση, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις το λάθος».

 

Επόμενο άρθρο »

Πρόβλημα με τη συμμετοχή του Pesek;

« Προηγούμενο άρθρο

OLD TIME CLASSIC

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα