• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Redding: Δεν ήμουν έτοιμος για τη Ducati!
Τρεις οι διεκδικητές του φετινού Τίτλου της Moto2
Νέα 30/01/2013 - 11:50

Ο αναβάτης της Marc VDS, Scott Redding, βρήκε λίγο χρόνο για να μιλήσει στο επίσημο site του MotoGP, αναλύοντας τις σκέψεις του και τις προσδοκίες του για την επερχόμενη σεζόν!

 

Το 2012 ήταν η καλύτερή σου σεζόν μέχρι στιγμής.

 

«Το 2012 πήγε πράγματι πολύ καλά και σε αυτό συνέβαλλαν διάφοροι παράγοντες. Το πλαίσιο ήταν εξαιρετικό, έμαθα περισσότερο τους μηχανικούς μου, όλοι δούλεψαν πολύ καλά, όλες οι λεπτομέρειες πήγαν κατ’ ευχήν και όλα αυτά συνέβαλλαν στο να είναι το 2012 η καλύτερή μου σεζόν μέχρι τώρα».

 

Η σημαντικότερη στιγμή της περασμένης χρονιάς για εσένα;

 

«Η μια ήταν στο Silverstone, η μάχη μου με τον Marquez. Πολύ καλό αγώνα είχαμε και στο Phillip Island. Πάντως, σε πολλά Σ/Κ ήμασταν πολύ καλοί και αυτό μας βοήθησε να κάνουμε μια εξαιρετική σεζόν».

 

Τέσσερα βάθρα πέρυσι, χωρίς όμως νίκη…

 

«Πήρα τα πρώτα βάθρα, αλλά δυσκολεύομαι να πάρω την πρώτη νίκη. Πιστεύω ότι η πρώτη είναι και η πιο δύσκολη. Μπαίνοντας στη νέα σεζόν, θέλω να ανέβω στο πρώτο σκαλί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

Μετανιώνεις που δεν είσαι στην εργοστασιακή της Ducati το 2013;

 

«Ήταν σωστή κίνηση να δοκιμάσω τη Ducati στο Mugello το 2012, έμαθα πως είναι η μοτοσυκλέτα, τη δύναμή της, τα πάντα! Οι χρόνοι ήταν αρκετά καλοί, αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος για μια MotoGP μοτοσυκλέτα και όλα δρομολογήθηκαν για να μείνω εδώ που είμαι».

 

Πως προπονείσαι για να είσαι έτοιμος;

 

«Νιώθω ότι πρέπει να είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ήμουν στην Ισπανία λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και τώρα πάω στην Albaida με motocross ή supermoto. Βασικά προπονούμαι με supermoto, κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης και προπονούμαι όσο περισσότερο γίνεται για τον πρώτο αγώνα. Βρέθηκα και στην Αυστρία για 8 ημέρες και θέλω όλα να είναι έτοιμα όταν ανέβω στη μοτοσυκλέτα, από την πλευρά μου να έχω κάνει το καλύτερο δυνατό».

 

Τι σημαίνει ο νέος κανονισμός με το συνδυασμένο όριο βάρους στη Moto2 για σένα;

 

«Με το νέο κανονισμό οι άλλοι αναβάτες δεν μπορούν να γίνουν πιο αδύνατοι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορώ να χάσω ένα-δυο κιλά! Παράλληλα οι μηχανικοί μου κάνουν εξαιρετική δουλειά με τη μοτοσυκλέτα και τη φόρμα κι έτσι όλες αυτές οι λεπτομέρειες – στο τέλος – θα κάνουν τη διαφορά!».

 

Τι βελτιώσεις ζήτησες από τη Kalex να κάνει στη μοτοσυκλέτα;

 

«Μιλήσαμε μαζί τους για το πλαίσιο - ώστε να γίνει η μοτοσυκλέτα πιο ελαφριά - και ως εκ τούτου θα έχουμε ένα νέο ψαλίδι, λιγότερο βαρύ και ίσως ένα νέο πλαίσιο. Μένει να δούμε τι θα μας φέρουν στις δοκιμές!»

 

Ο στόχος σου για το 2013;

 

«Ο βασικός μου στόχος για το 2013 είναι το Πρωτάθλημα. Είναι η 4η μου σεζόν στη Moto2 και νιώθω ότι πλέον πρέπει να είμαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Έγινα 20 στις αρχές του μήνα και αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική για μένα και θέλω τα πάντα να είναι τέλεια».

 

Ποιοι θεωρείς ότι θα είναι οι διεκδικητές του Τίτλου;

 

«Το επίπεδο της Moto2 είναι πολύ υψηλό και πιστεύω ότι φέτος ο Τίτλος θα κριθεί ανάμεσα σε μένα, στον Pol Espargaro και τον Tom Luthi. Ίσως μπουν σφήνα και μερικοί νεοφερμένοι στην κατηγορία».

 

Επόμενο άρθρο »

Κοπή πίτας από το Tmaxhellas club

« Προηγούμενο άρθρο

Corti: Mάχη με τις ART!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα