• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Husqvarna στα χέρια του Pierer!
CEO της ΚΤΜ και επικεφαλής της Pierer Industries AG
Νέα 01/02/2013 - 17:04

Τα νέα έσκασαν σαν βόμβα πριν λίγες ώρες, ότι η KTM ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Husqvarna από τη BMW Motorrad και πριν περάσουν 48 ώρες ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση της είδησης, με το Βαυαρό κατασκευαστή να ανακοινώνει επίσημα την πώληση ωστόσο τα γεγονότα να είναι λίγο διαφορετικά απ’ ότι αρχικά γράψαμε.

 

Στην πραγματικότητα, η BMW Motorrad επιβεβαίωσε την πώληση στον Αυστριακό Όμιλο, Pierer Industries AG, επικεφαλής του οποίου είναι ο CEO της ΚΤΜ Stefan Pierer (στη φωτό). Παράλληλα, ο γερμανός κολοσσός τονίζει ότι η σχετική απόφαση αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής του , που σκοπό έχει να εστιάσει τις δυνάμεις του σε αστικά οχήματα και στην ηλεκτροκίνηση. Η εξαγορά απομένει βέβαια να εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού, με τις δυο πλευρές να έχουν συμφωνήσει στο να μην αποκαλυφθούν οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

 

Βέβαια, οι φήμες που ήθελαν την KTM να είναι ο πραγματικός νέος ιδιοκτήτης της Husqvarna δεν είναι εντελώς αβάσιμες. Νεότερες πληροφορίες θέλουν τον Pierer να έχει αποφασίσει να πουλήσει το μερίδιό του της ΚΤΜ, στον Ινδό γίγαντα Bajaj που ήδη έχει στην κατοχή του το 47%. Η σχετική πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και είναι πολύ πιθανόν τόσο η ΚΤΜ όσο και η Bajaj, να έχουν λόγο στα μελλοντικά σχέδια της νέας Husqvarna. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

 

Επόμενο άρθρο »

Έγινε ο 1ος γύρος δοκιμών της Ducati 1199SSTK

« Προηγούμενο άρθρο

Αναπροσαρμογή για BMW Motorrad

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα