• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Βάθρο και στο Τέξας!
Ακόμα κι αν ο αγώνας θα είναι δύσκολος
Νέα 09/04/2013 - 12:36

Όσοι τυχεροί είδαν τις δηλώσεις του Valentino Rossi ζωντανά, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, είχαν την ευκαιρία να δουν έναν πανευτυχή Ιταλό, τα πρώτα λόγια του οποίου ήταν ενδεικτικά των συναισθημάτων του: «Δεν έχω νιώσει έτσι, από το 2009!»

 

Πέρα από τις επίσημες δηλώσεις του, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια μίνι συνέντευξη που έδωσε στο “αδελφό” site, gpone.com!

 

Πόσο καιρό περίμενες γι’ αυτό το βάθρο;

 

Από τον Νοέμβριο! Όταν έφυγα από την Ducati, μοναδικός μου στόχος ήταν το βάθρο στο Κατάρ. Μετά το ζέσταμα ήξερα ότι είχα το ρυθμό να παλέψω για τη δεύτερη θέση.

 

Ωστόσο μετά έκανες το λάθος που παραλίγο να σου κοστίσει ακριβά…!

 

Όταν πέρασα τον Dovizioso δεν φάνηκε πως θα έπαιρνα τη στροφή, αλλά ξαφνικά είδα δίπλα μου τον Pedrosa. Ίσως έτσι να παίρνει τη στροφή κι εγώ ήμουν λίγο παραπάνω παρορμητικός. Ακούμπησα τον Dani, το προστατευτικό του φρένου ακούμπησε στο πίσω ελαστικό του και ευτυχώς δεν έπεσα. Χωρίς το προστατευτικό θα είχα πέσει.

 

Στη συνέχεια κόλλησες πίσω από τον Bradl.

 

Μετά τη μικρή επαφή με τον Pedrosa, ταράχτηκα λίγο και προσπάθησα να ηρεμήσω, ωστόσο έχανα χρόνο πίσω από τον Stefan. Η Yamaha είναι τέλεια σε καθαρή πίστα, ωστόσο είναι δύσκολο να περάσεις τις Honda, διότι βασίζονται στην καλύτερη επιτάχυνση.

 

Αλλά και αφού τον πέρασες, δεν πίεσες για να φτάσεις τους μπροστά! Γιατί;

 

Έπρεπε να κατανοήσω το όριό μου και να συνειδητοποιήσω πόσο μπροστά ήταν οι άλλοι. Μετά άρχισα να γυρνάω στο 1:55 και είδα ότι τους πλησίαζα. Βλέποντας τη διαφορά να μειώνεται πήρα τα πάνω μου και άρχιζα να το διασκεδάζω. Το δεύτερο μισό του αγώνα ήταν πάντα το δυνατό μου σημείο, όταν τα ελαστικά αρχίζουν να γλιστράνε και αισθάνομαι καλά με τη μοτοσυκλέτα, μπορώ να βρω τα επιπλέον δέκατα. Και σήμερα η μοτοσυκλέτα μου ήταν τέλεια!

 

Περίμενες την τόσο δυνατή αντίδραση του Marquez;

 

Όταν κατάλαβα ότι θα τους προλάβαινα, προσπάθησα να φυλάξω λίγη ενέργεια για το τέλος. Γνωρίζω ότι ο Marc είναι δυνατός αντίπαλος, αλλά ήμουν κι εγώ δυνατός και δεν έκανα λάθη.

 

Δεδομένου ότι είναι επιθετικός αναβάτης, φοβήθηκες μη γίνει κάτι;

 

Μάλλον, το αντίθετο! Διασκέδασα τη μονομαχία μαζί του. Είναι σαν κι εμένα, δεν παραπονιέται για τις επιθέσεις, απλώς απαντάει σε αυτές μέσα στην πίστα. Το έκανε απολαυστικό για μένα. Τα δώσαμε όλα και ήταν μια δίκαια και δυνατή μάχη.

 

Όχι κι άσχημα για το ντεμπούτο του σε MotoGP

 

Πράγματι. Θα προσπαθήσω να τον κερδίσω πολλές φορές στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, διότι στο δεύτερο μισό δεν θα είναι εύκολο.

 

Αν δεν έκανες το λάθος στην αρχή, θα μπορούσες να παλέψεις για τη νίκη;

 

Θεωρώ ότι η δεύτερη θέση θα ήταν η θέση για μένα. Ο Lorenzo είναι computer, του βγάζω το καπέλο. Τον ρώτησα αν ένιωθε μοναξιά που έκανε 22 γύρους χωρίς κάποιον δίπλα του! Για να κερδίσεις τον Jorge χρειάζεται ακόμα δουλειά, ιδιαίτερα στον ένα γύρο. Δεν μπορώ να πάρω τα μέγιστα στις κατατακτήριες. Μου λείπει η αυτοπεποίθηση στην M1, πράγμα που έχει εκείνος και ο Crutchlow. Αυτό  είναι που τους επιτρέπει να ξεπερνάνε το όριο όταν κυνηγούν ένα γρήγορο γύρο.

 

Δεν φάνηκε να σου άρεσε το νέο σύστημα κατατακτηρίων…

 

Είμαι μεγάλος και από κάποια ηλικία και μετά χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο να προσαρμοστείς!

 

Σου έκανε έκπληξη που ο Pedrosa τα βρήκε σκούρα;

 

Ο Dani πιστεύω ότι σε αυτήν τη φάση δεν θέλει να ρισκάρει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί. Όταν είδε τους 3 τελευταίους γύρους με εμένα και τον Marc, προτίμησε να κρατήσει απόσταση.

 

Σε δυο εβδομάδες θα είστε στο Τέξας, εκεί όπου δυσκολεύτηκες στις δοκιμές. Τι να περιμένουμε;

 

Θα είμαι πιο ανταγωνιστικός απ’ ότι στο τεστ, διότι βρήκα ένα set-up που μου άρεσε πολύ! Στόχος μου το βάθρο, ακόμα κι αν ξέρω ότι θα είναι δύσκολος αγώνας. Μετά όμως πάμε στην Ευρώπη και εκεί οι πίστες είναι πιο ευνοϊκές για μένα και την Μ1.

 

Επόμενο άρθρο »

Spies: Η καλύτερη 10η της ζωής μου!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Qatar (Vid)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα