• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εντυπωσιασμένος με τον Marquez ο Suppo
Δεν ταράζεται ό, τι κι αν γίνει!
Νέα 25/04/2013 - 17:14

O Marc Marquez - στο δεύτερο αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία - έκλεψε την παράσταση τόσο το Σάββατο, κατακτώντας την πρώτη του pole position, όσο και την Κυριακή με τη μεγάλη του νίκη στην πίστα του Τέξας. Εντυπωσιασμένος με τον rookie ήταν και ο νέος Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της Honda, Livio Suppo, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό "αδελφό" site, gpone.com μιλώντας για τον νεοφερμένο στην κατηγορία, αλλά και τον πιο έμπειρο Pedrosa.

 

 

Πολλοί συγκρίνουν τον Marquez με τον Stoner, συμφωνείς;

 

Το στυλ τους είναι παρόμοιο, μετακινούνται πολύ στη μοτοσυκλέτα αλλά οι ομοιότητές τους τελειώνουν εκεί. Κάθε αναβάτης είναι διαφορετικός και οι δυο τους δεν αποτελούν εξαίρεση.

 

Τι σε εντυπωσίασε περισσότερο στον Marquez, στους δυο πρώτους αγώνες;

 

Η ηρεμία του. Δεν ταράζεται ο, τι κι αν γίνει και αυτό είναι μεγάλο προσόν για έναν αναβάτη. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε, ωστόσο αν κάτι πάει στραβά εκείνος παραμένει ψύχραιμος. Κάποιες φορές ο Casey νευρίαζε, το ίδιο και ο Dani.

 

Ενώ όλοι μιλούν με τα καλύτερα για εκείνον, αυτός παραμένει - και στις δηλώσεις του - χαμηλών τόνων.

 

Συμφωνώ μ' αυτή την τακτική, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να συνεχίζουμε τη δουλειά. Κέρδισε στο δεύτερο αγώνα, αλλά ο Biaggi τα κατάφερε στον πρώτο του, ο Pedrosa στον τρίτο και ο Lorenzo στον τέταρτο. Η νίκη του αυτή επιβεβαιώνει αυτό που έχω πει αρκετές φορές: οι δυνατοί αναβάτες είναι πλέον πιο γρήγοροι. Παράλληλα ήταν και τυχερός διότι ο δεύτερος αγώνας διεξήχθη σε μια νέα πίστα κι έτσι είχε μικρότερο μειονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους, που είναι πιο έμπειροι. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην Jerez, εκεί όπου οι Dani, Jorge και Valentino είναι γρήγοροι. Θα δούμε πως θα τα πάει εκεί.

 

Όταν ανακοινώθηκε το δίδυμο Pedrosa-Marquez υπήρχαν και κάποιες κριτικές. Τώρα πλέον είστε σίγουροι ότι κάνατε την καλύτερη επιλογή;

 

Είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να το πω, αλλά πιστεύουμε σ' αυτούς πολύ. Άλλωστε μην ξεχνάτε, παρά τα αποτελέσματά του, ο Marquez είναι νεοφερμένος στην κατηγορία ενώ οι Dani και Jorge είναι δυο αναβάτες στο ζενίθ της καριέρας τους κι είναι πολύ έμπειροι.

 

Πως είναι οι σχέσεις τους, έχει υπάρξει κάποια σύγκρουση;

 

Αντιθέτως είναι πολύ καλές! Δείπνησα μαζί τους το βράδυ μετά τον αγώνα. Ο Pedrosa ήξερε ότι θα ήταν δύσκολοι οι δυο πρώτοι αγώνες. Το Losail δεν είναι από τις αγαπημένες του πίστες, άλλωστε δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, ενώ στο Austin υστερούσε πολύ σε δύναμη στο πρώτο κομμάτι. Παρά ταύτα είχε το προβάδισμα για αρκετούς γύρους κι έκανε καλό αγώνα.

 

Επόμενο άρθρο »

ΤΟ ΠΙΟ RACING ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ 2013 ΞΕΚΙΝΑΕΙ

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: Ανοιχτός ο αγώνας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα